Belépés
Krónika 11. rész (tárgysorozatba-vételi kérelmek, napirend után)
... (Jobbik) az SMA-izomsorvadásos betegségben szenvedők kezelésének nagyobb mértékű állami támogatását sürgette, egyebek mellett egy új alap létrehozásával.
Hajdu László (DK) a mindenszentek és halottak napja alkalmából rendezett rákospalotai rendezvényekre emlékezett.
Keresztes László Lóránt arról beszélt, hogy a kormány magára hagyta Pécset.
Varga-Damm Andrea (Jobbi...
2019-11-04 22:02:10
Halottak napja, november 2.
... tiszteletének ősi cselekedetét, melynek minden nép a maga módján tesz eleget". Az egyház kezdettől imádkozik az elhunytakért.

Szent Odilo clunyi apát kezdeményezte, hogy mindenszentek ünnepét követően az összes elhunyt emberről is megemlékezzenek.

A halottak napjáról először 998-ban emlékeztek meg, majd ez a 11. században a clunyi bencés szerzetesek hatására...
2019-11-02 08:54:59
Halottak napja - Káplán: mindenszentek ünnepe kapcsolódik a halottakról történő megemlékezéshez
...
Mindenszentek napjáról Fehér Zoltán azt mondta: az egyház szenteket kanonizált és a kalendáriumban ünnepnapot jelölt ki nekik, de nagyon sok olyan embert, aki Krisztus tanítása szerint erényesen élt, nem kanonizáltak, őket ünnepli az egyház november 1-jén.
Hozzátette: halottak napján, november 2-án minden egyes elhunyt lélekről megemlékezik az egyház, nemcsak azokról, ak...
2019-11-01 10:51:54
November 1. Mindenszentek
...

Mindenszentek (latinul: festum omnium sanctorum) a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor.
Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezéssé....
2019-11-01 10:31:45
Üdvösség útján
...2019. november 1. - Péntek, Mindenszentek
Abban az időben: Jézus látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket:
,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a föld...
2019-11-01 07:55:00
Halottak napja - Elhunyt szeretteinkre emlékezünk a hét végén
... az emlékezőket.
A várható nagyobb ügyfélforgalom miatt a temetői irodákban pénteken és szombaton 8 órától 18 óráig, vasárnap pedig 8 órától 13 óráig tartanak ügyeletet.
Mindenszentek napján, november 1-jén ünneplik a katolikusok az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, november 2-án, halottak napján pedig megemlékeznek minden elhunytról, különösen a tisz...
2019-11-01 07:04:53
MINDENSZENTEK NAPJA NOVEMBER 1 és HALOTTAK NAPJA 2
MINDENSZENTEK NAPJA (NOVEMBER 1.) ÉS HALOTTAK NAPJA (NOVEMBER 2.)

Mindenszentek és a halottak napja a halottakra való emlékezés ünnepe. Mindenszentek napja azoknak a szenteknek az ünnepe, akikről a naptár név szerint nem emlékezik meg. A 9. század óta kötelező ünnep. A katolikus egyház tanítása szerint ezen a napon az élő és az elhalt hívek titokzatos közösséget alkotna...
2019-11-01 06:56:56
November, a halottak hónapja
November 1. Mindenszentek napja

November elsején egy napon ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokasságuk miat a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg. Mindenszentek ünnepe a kötelező egyházi ünnepek közé tartozik.
" Mindenható ö...
2019-11-01 05:54:55
Halottak napja - A katolikusok az összes szentről és minden elhunytról megemlékeznek
...
Mindenszentek ünnepe kötelező ünnep, az egyház előírása szerint ilyenkor a híveknek kötelező szentmisén részt venniük - írták.
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mindenszentek ünnepén, péntek délután ötkor az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét, halottak napján reggel pedig a bazilika altemplomában celebrál misét az elhunyt főpásztorokért - közölte Tóth...
2019-10-30 13:41:43
Halottak napja
... napon gyertyákat,
mécseseket gyújtunk
elhunyt szeretteink
emlékére. Aki ezeken a
napokon nem tud
kimenni a temetőbe, az
otthon gyújt gyertyákat.
A Mindenszentek,(latinul
Festum omnium
sanctorum) a katolikus és
ortodox keresztény
egyház ünnepe. A
katolikus egyháznovember 1-jén, az
ortodoxia, pedig , egy héttel
...
2019-10-29 12:37:59
1 2 3 ........31 32 .....47 48 .....62 63 64 
Címkék: MINDENSZENTEK NAPJA NOVEMBER, HALOTTAK NAPJA, Hajdu László, Keresztes László Lóránt, Varga-Damm Andrea, Szent Odilo, Fehér Zoltán, MINDENSZENTEK NAPJA, Erdő Péter, halottakról történő, halottak hónapja, összes szentről, kormány magára, maga módján, egyház kezdettől, összes elhunyt, halottak napjáról, clunyi bencés, egyház szenteket, kalendáriumban ünnepnapot, egyház november, katolikus egyházban, összes üdvözült, elhunytakról emlékezik, elhunytakról való, lélekben szegények, mennyek országa, várható nagyobb, temetői irodákban, összes szentet, halottak napja, halottakra való, katolikus egyház, elhalt hívek, napon ünnepeljük, kalendárium külön, kötelező egyházi, egyház előírása, híveknek kötelező, esztergomi bazilikában, bazilika altemplomában, elhunyt főpásztorokért, megemlékezéshez, protestantizmus, megemlékezzenek, kalendáriumban, megemlékezéssé, létrehozásával, ügyfélforgalom, rendezvényekre, tárgysorozatba, egyháznovember, főpásztorokért, izomsorvadásos, mindenszentek, tiszteletének, megemlékeznek,
© 2013 TVN.HU Kft.