Belépés
Szólólemezt készít Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes
... Levente Liszt-díjas operaénekes elmondta, hogy már több mint a felénél tartanak a lemezfelvétel munkálatai. Fantasztikus munkatársakkal dolgozik együtt, Claudio Morbo a világ minden neves operaházában dirigált már és jó az összhang a MÁV Zenekarral is - jegyezte meg. Emellett az operaénekes dicsérte a hangmérnökök, Buczkó Gábor és Bárány Gusztáv, munkáját is.

Ismerteté...
2019-01-10 11:41:35
Budapesten, vidéken, Koreában és Csehországban is vendégszerepel az Opera
...
Szerdán Wagner A bolygó hollandi, csütörtökön Verdi Simon Boccanegra, vasárnap pedig Goldmark Sába királynője című művét adja elő a Magyar Állami Operaház a Müpában. A főbb szerepeket A bolygó hollandiban Kálmándy Mihály, Sümegi Eszter és Palerdi András, a Simon Boccanegrában Alberto Gazale, Rost Andrea, Szabó Bálint és Brickner Szabolcs, a Sába királynőjében pedig Gál Erika,...
2019-01-07 15:32:43
Ókovács: az eucharisztikus világkongresszust előkészítő évad lesz az Operaházban
...
A főigazgató ismertette: a műemlék épületük felújítása idején az Erkel Színházban működő Magyar Állami Operaház következő évadának Keresztény évad a címe.
A Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus "hosszú felvezető évadának szánjuk ezt a kereszténységgel foglalkozó operákat" felvonultató időszakot - fogalmazott.
Ókovács Szilveszter közölte: az évadot Richard Str...
2019-01-03 14:49:22
Zenés előadások, vígjátékok láthatók a fővárosi színházakban szilveszterkor
... vállalja a kórus szerepét, Fatima Said egyiptomi szoprán, Uwe Stickert német tenor és Sebestyén Miklós magyar bariton alkotja a nemzetközi szólistagárdát.
Szilveszterkor a Magyar Állami Operaház az Erkel Színházban A diótörő című mesebalettet tűzi műsorra délelőtt, este pedig ifj. Johann Strauss főműve, A denevér látható. A január 1-jei újévi koncerten Hamar Zsolt vezényletév...
2018-12-30 14:20:51
Elhunyt Kun Zsuzsa balettművész
... Zsuzsát a Magyar Táncművészeti Egyetem saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkedik - olvasható a közleményben,.
Kun Zsuzsa 1934. december 9-én született Budapesten. Az operaház balettiskolájában Nádasi Ferenc növendéke volt 1943 és 1949 között, majd a dalszínház tagja lett. 1952 és 1977 között az operaház magántáncosa, később örökös tagja és mesterművésze volt.|...
2018-12-24 13:52:08
Ákos 50 címmel látható portréfilm az M5 csatornán
... bepillanthattak és az Arany-est kapcsán elkísérték például a Nemzeti Színházba.
Elmondta, hogy a filmben megszólalnak a zenésztársak, továbbá Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Blaskó Péter színművész is, akivel az Arany-est alkalmával dolgozott együtt.
Csizmár Edina hozzátette: a filmből kiderül, hogyan és mikor találkozott a zenész az irodalo...
2018-12-18 16:01:41
Zenetanárokat és előadókat díjazott az Artisjus
... Ferenc-díjas zongoraművész; Kocsis-Holper Zoltán karnagy, szólóénekes és zenetanár; Kosztándi István, a szegedi Kosztándi Vonósnégyes alapítója és primáriusa; Lakatos György, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának első fagottosa; valamint Rajk Judit énekművész.
Zenetanári díjat vehetett át könnyűzene kategóriában Andrásik Remo gitáros, a Han...
2018-12-17 18:02:40
Krónika 6. rész (határozathozatalok)
... törvények 129 igen szavazattal elfogadott módosítása alapján.
A Liget Budapest projektet építtető zrt. által a fejlesztésekre létrehozott önálló gazdasági társaság a Magyar Állami Operaház és a Műhelyház megvalósítására kijelölt projekttársasággá válik. A fejlesztéssel érintett épületek, ingatlanok a beruházás idejére ezen társaság vagyonkezelésébe kerülnek. A projekttársaság...
2018-12-12 13:02:02
Átadták a Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban
... biztosítják.
Immáron ötödik alkalommal a Magyar Teátrumi Társaság díjaival együtt adták át az egyik tagszervezet, a Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított életműdíjat, a Magyar Állami Operaház első mérnökéről elnevezett Tolnay Pál-díjat, amelyet Molnár Tamás, a Győri Nemzeti Színház műszaki vezetője vehetett át.
Az életműdíjjal szintén ezer eurós pénzjutalom, ...
2018-12-10 20:52:09
Hangversennyel emlékezik Antall Józsefre az Opera
... József halálára) 2. tétele Devich Gergely, valamint Kodály Budavári Te Deuma Szemere Zita, Balga Gabriell...
2018-12-08 07:22:55
1 2 3 .................57 58 ........85 86 .........113 114 115 
Címkék: Molnár Levente Liszt-díjas, Elhunyt Kun Zsuzsa, Magyar Teátrum Díjakat, Nemzeti Színházban, Antall Józsefre, Levente Liszt-díjas, Claudio Morbo, Buczkó Gábor, Bárány Gusztáv, Szerdán Wagner, Verdi Simon Boccanegra, Goldmark Sába, Magyar Állami Operaház, Kálmándy Mihály, Sümegi Eszter, Palerdi András, Simon Boccanegrában Alberto Gazale, Rost Andrea, Szabó Bálint, Brickner Szabolcs, Erkel Színházban, Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus, Ókovács Szilveszter, Richard Str, Fatima Said, Sebestyén Miklós, Johann Strauss, Hamar Zsolt, Magyar Táncművészeti Egyetem, Nádasi Ferenc, Nemzeti Színházba, Blaskó Péter, Csizmár Edina, Kocsis-Holper Zoltán, Kosztándi István, Kosztándi Vonósnégyes, Lakatos György, Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának, Rajk Judit, Andrásik Remo, Liget Budapest, Magyar Teátrumi Társaság, Magyar Színháztechnikai Szövetség, Tolnay Pál-díjat, Molnár Tamás, Győri Nemzeti Színház, Devich Gergely, Kodály Budavári Te Deuma Szemere Zita, Balga Gabriell, eucharisztikus világkongresszust,
© 2013 TVN.HU Kft.