Belépés
A BBC magyarországi tudósítója szerint 1987-ben a pártlapban
... ,,legutoljára, ha jól emlékszem, 1987. február 3-án, a Népszabadságban volt egy hasonló cikk, ami a »BBC szorgalmas riportere« elleni támadás volt, mert tudósítani mertem az írószövetség találkozóiról".

,,Úgy érzem, ez nem egy normális ország. Sokan, főleg a kormányoldalon, úgy csinálnak, mintha az lenne, de sajnos nincs minden rendben" &...
2020-08-07 21:39:57
L. Simon Lászlót választották a Tokaji Írótábor elnökének
...
L. Simon László Szentmártoni János József Attila-díjas költőt, az Magyar Művészeti Akadémia tagját váltotta az elnöki székben, aki Erős Kingával, a Magyar Írószövetség elnökével, kritikussal együtt továbbra is az elnökség tagja marad - olvasható a közleményben.
A közlemény idézi L. Simon Lászlót, aki elmondta, hogy 1996 óta aktív tagja a Tokaji Írótábornak, és megtiszte...
2020-06-25 13:22:15
Nyolcezer vers érkezett az Együtt a versben pályázatra
... egyebek mellett Ausztráliából, Németországból és a Kárpát-medence országaiból - idézi a közlemény Pásztor Zoltán, a Kossuth Rádió programfőtanácsadója szavait.
Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke kiemelte, hogy nagyon nehéz dolguk volt, de örül annak, hogy az amatőrök között is talált jó néhány tehetséget.
Az Írószövetség százezer-százezer forintos nyereményt aján...
2020-06-02 15:39:07
Liget Budapest - A Magyar Teátrumi Társaság nyílt levélben áll ki a Városligeti Színház megépítése mellett
... szintén politikai okokból elbontott Városligeti Színház újjáépítését, kérjük ezért a módosítás visszavonását!" - zárul a Magyar Teátrumi Társaság nyílt levele.
Pénteken a Magyar Írószövetség elnöksége is nyílt levélben fordult Karácsony Gergelyhez, arra kérve a főváros vezetését, hogy döntése meghozatalakor vesse el a politikai szempontokat és vegye figyelembe, hogy a Liget B...
2020-05-31 12:12:01
Völgyhétvégéket rendeznek a Művészetek Völgye szervezői ősszel
... Szövetség Muharay Udvara.
Szerveznek biciklis és gyalogos túrákat, kiállításokat, vásárt helyi termékekből, valamint kinyit a KenderKert, a Muflon Jazz Udvar, a Diabelli, a Magyar Írószövetség Udvara, a Völgykomolyzene helyszíne, a Tűzoltószertár, az ÉltetőVölgy, a Kalapos Udvar, a MANK Artporta, a Fazekasműhely, a Manó Udvar, a Virágzsó Udvar és a Szépmíves Udvar is.
...
2020-05-20 13:47:46
Országismereti és műfordítói táborokat tartanak augusztusban Lakiteleken
... műfordítás mesterségével, szakmai fogásaival.
A képzések a Lakitelek Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány, a Tolsztoj Társaság és a Magyar Írószövetség szervezésében zajlanak.
Lezsák Sándor szólt arról is, hogy a tervek szerint augusztus 23. és augusztus 30. között zajló országismereti táborokba egy legalább háromezer karakterből áll...
2020-05-10 15:11:26
Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
... amikor kész lettem vele augusztus 30-án, lemásoltam fénymásolóval.
Majd írtam egy jeligés borítékot, ,,Bízom Külkertesben!" címmel. Az egészet feladtam postán a Magyar Írószövetség folyóirata - a Magyar Napló címére... Akkoriban hirdették meg a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" című szociográfiai pályázatot.
*
Már...
2020-03-28 12:17:04
Vészi Endre
... még ugyanebben az évben a Népszava munkatársa lett 1951-ig. 1948-tól folyamatosan jelentkezett kötetekkel, hangjátékokkal, színdarabokkal, filmekkel, tévéjátékokkal.

Az Írószövetség titkára 1955-1956 között. 1956-ban lemondott tisztségéről.

Vészi Endre költő, író, leginkább a Gábor Pál rendezte Angi Vera című film kapcsán jut eszünkbe. Pedig fantaszt...
2020-03-26 17:30:43
Végső búcsút vettek Csukás István írótól, a nemzet művészétől
... Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó főszerkesztője, majd az Új Idő és a Kölyök Magazin szerkesztőbizottságának tagja volt, 1993-tól a Piros Pont főszerkesztőjeként dolgozott, 2015-ben a Magyar Írószövetség örökös tagja lett.
Generációk nőttek fel olyan legendás meséin, mint a Pom-pom meséi; a Süsü, sárkány; a Mirr-murr; a Nagy Ho-ho-ho-horgász, a Keménykalap és krumpliorr, a Nyár a sz...
2020-03-07 12:32:13
Gyászmisén búcsúztatták Tornai Józsefet
...
Tornai József január 31-én, életének 93. évében hunyt el; az írót az MMA, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Írószövetség saját halottjának tekinti.
"Mindannyian tudjuk, hogy a költők különös emberek és kiválasztottak. (...) Álmaikból épületek magasodhatnak, hatástalanítani képesek akár még a bamba aknák gombjait is" - fogalmazott búcsúbeszédében Fekete Györ...
2020-02-27 17:21:57
1 2 3 ..............46 .......69 .......91 92 
Címkék: Simon Lászlót, Tokaji Írótábor, Liget Budapest, Magyar Teátrumi Társaság, Városligeti Színház, Művészetek Völgye, Vészi Endre, Csukás István, Tornai Józsefet, Simon László Szentmártoni János József Attila-díjas, Magyar Művészeti Akadémia, Erős Kingával, Magyar Írószövetség, Tokaji Írótábornak, Pásztor Zoltán, Kossuth Rádió, Erős Kinga, Karácsony Gergelyhez, Liget, Szövetség Muharay Udvara, Muflon Jazz Udvar, Magyar Írószövetség Udvara, Kalapos Udvar, MANK Artporta, Manó Udvar, Virágzsó Udvar, Szépmíves Udvar, Lakitelek Népfőiskola, Közép-Európai Kutatásért, Képzésért Alapítvány, Tolsztoj Társaság, Lezsák Sándor, Bízom Külkertesben, Magyar Napló, Magyar Naplóban, MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN&#8221, Gábor Pál, Angi Vera, Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó, Kölyök Magazin, Piros Pont, Nagy Ho-ho-ho-horgász, Tornai József, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Fekete Györ, versben pályázatra, nemzet művészétől, hasonló cikk, normális ország, elnöki székben, elnökség tagja, közlemény idézi, közlemény Pásztor,
© 2013 TVN.HU Kft.