Belépés
2020. augusztus 16-án Székely János megyéspüspök
... templomban, mindemellett tudományos munkásságát is magas szinten végezte.
Az ünnepség a - részben - felújított plébániaház megáldásával folytatódott. Pályázati források - közte a Magyar Falu Program jóvoltából - sikerült az épület tetőzetét lecserélni, több helyiséget átalakítani, felújítani, hogy alkalmas legyen közösségek befogadására, programok lebonyolítására. Beszédében ...
2020-08-17 09:43:53
Révész Máriusz: negyven turistaház felújítása zajlik
... annyi pénzt fordított volna az aktív turizmus beruházásaira, mint a jelenlegi.
A kistolmácsi erdei lak és horgászlak felújítására 32,5 millió forint támogatást biztosított a Téry Ödön-program, így a hamarosan induló kisvasútfejlesztéssel együtt igazi turistaparadicsommmá válhat a térség - mondta.
Felidézte a kormány célját, hogy 2030-ra Magyarország legyen az egyik legél...
2020-08-03 13:21:59
Tállai: a kormány mindent megtesz a vidéken élők életminőségének javításáért
...
Tállai András a Magyar falu program keretében megújult református gyülekezeti ház átadó ünnepségén azt mondta: a kormánynak fontosak a vidéken élők. Mindent megtesznek azért - tette hozzá -, hogy a vidéki települések ne néptelenedjenek el, és az ott élők életminősége folyamatosan javuljon.
Az államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője, ismertette: a Magyar...
2020-08-02 19:34:46
Több mint hatszáz település nyert forrást közösségi terek fejlesztésére a Magyar falu programban
... honfitársaink".
Ezért a kormány azon dolgozik, hogy az ott élők életminősége ugyanolyan legyen, mint a városokban, nagyvárosokban, vagy akár a fővárosban élőké, "éppen ezért indult el a Magyar falu program - hangoztatta.
A program mostani 600 kedvezményezettjével együtt idén már hat pályázaton hirdettek nyerteseket, számuk meghaladja a kétezret - jelezte, hozzátéve, ho...
2020-07-20 13:32:15
Gyopáros Alpár: az óvodafejlesztések segítik a helyben maradást a kistelepüléseken
...
Gyopáros Alpár, miután átadta a program keretében felújított Tószegi Óvodát, elmondta: a program hosszú távú, de már az első év eredményei alapján számos kistelepülésen a helyben maradás és a beköltözés iránti fokozott igényről számoltak be.
Hozzátette: a kistelepüléseken élők üdvözlik a rugalmasságot, gyors végrehajtást, az elérhető források nagyságát, illetve az előfi...
2020-07-17 13:22:24
Gyopáros: civil szervezetek is pályázhatnak a Magyar falu program kiírásaira
... pályázatok.
Erre a kiírásra augusztus 7-ig van lehetőségük pályázni a falusi civil szervezeteknek - tette hozzá.
A kormánybiztos szólt arról is, hogy a kabinet döntése értelmében a faluprogram pályázati rendszere 40 milliárd forint többletforrással egészül ki, erre az összegre várhatóan a következő hetekben írják majd ki a pályázatokat.
Gyopáros Alpár megjegyezte, a...
2020-07-16 19:23:23
Gyopáros: a Magyar falu programra jövőre több mint 250 milliárd forint jut
...
Gyopáros Alpár elmondta, hogy tavaly 150 milliárd volt a keretösszege a programnak, idén pedig már biztos, hogy meghaladja a 200 milliárd forintot. A fejlesztésekkel az a cél, hogy a fiatalok, amikor arról döntenek, hogy falun vagy városban éljenek, ne életminőség, hanem életstílus között válasszanak.
A fejlesztések keretében a helyi életminőséget szeretnék javítani, óv...
2020-07-11 12:51:39
Kósa Lajos: jövőre 17 százalékkal több forrást biztosít az önkormányzatoknak a költségvetés
... "szolidaritási számítás", amely alapján ezek az önkormányzatok segítik azokat, ahol nincs érdemi iparűzésiadó-bevétel.
Jelezte azt is, hogy ezeken az összegeken felül a Modern városok program és a Magyar falu program keretében további 400 milliárd forintnyi forrást biztosítanak az önkormányzati fejlesztésekhez.
A kiemelkedően fontos beruházásokra, amelyek közül Kósa Lajo...
2020-07-08 17:32:18
Jelentős fejlesztések készültek el a Magyar falu program keretében Sajóbábonyban
...
A programban teljesen megújult egy csaknem 240 méteres útszakasz és kicserélték a polgármesteri hivatal teljes villamossági hálózatát. Jutott pénz járdarekonstrukcióra és a Szivárvány óvoda belső parkjának felújítására is, emellett az óvodát modern játszóeszközökkel is felszerelték.
Gyopáros Alpár elmondta: a Magyar falu programot 2018-ban hirdette meg a kormány, célja a...
2020-07-07 14:21:39
Krónika 9. rész (költségvetés)
... mondta: a nemzetiségi önkormányzatok támogatásának szabályai módosulnak, a kormányoldal ugyanis támogatta a kisebbségi bizottság ezen kezdeményezését.
Nagy Csaba (Fidesz) a Magyar falu program forrásainak bővüléséről szólt. Azt mondta: a program politikamentesen nyújt forrásokat a kistelepüléseknek.
Varga-Damm Andrea (független) a közalkalmazotti fizetési osztályok gara...
2020-06-29 19:02:49
1 2 3 ..........34 35 .....52 53 .....68 69 70 
Címkék: Székely János, Révész Máriusz, Gyopáros Alpár, Kósa Lajos, Magyar Falu Program, Téry Ödön-program, Tállai András, Tószegi Óvodát, Kósa Lajo, Nagy Csaba, Varga-Damm Andrea, kormány mindent, vidéken élők, óvodafejlesztések segítik, helyben maradást, épület tetőzetét, aktív turizmus, kistolmácsi erdei, hamarosan induló, kormány célját, egyik legél, kormánynak fontosak, vidéki települések, térség fideszes, kormány azon, fővárosban élőké, program mostani, program keretében, program hosszú, helyben maradás, beköltözés iránti, kistelepüléseken élők, elérhető források, kiírásra augusztus, falusi civil, kormánybiztos szólt, kabinet döntése, faluprogram pályázati, összegre várhatóan, következő hetekben, fejlesztések keretében, helyi életminőséget, önkormányzatok segítik, összegeken felül, önkormányzati fejlesztésekhez, kiemelkedően fontos, programban teljesen, polgármesteri hivatal, óvodát modern, nemzetiségi önkormányzatok, kormányoldal ugyanis, kisebbségi bizottság, program politikamentesen, közalkalmazotti fizetési,
© 2013 TVN.HU Kft.