Belépés
ITM: a közúti fuvarozásban is a jogkövető magyar vállalkozások védelme a legfontosabb
... legfontosabb feladatokat, beavatkozási lehetőségeket a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete vezetőivel közösen.
A felek egyetértettek abban, hogy az ágazat versenyképességének erősítését célzó 2015-os kormányzati program és a munkacsoporti szinten zajló rendszeres egye...
2020-02-03 18:23:11
Torlódik a forgalom a magyar-szlovák határátkelőknél a szlovák fuvarozók sztrájkja miatt
...
A szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete (UNAS) figyelemfelhívó közúti demonstrációja és blokádja során csak időszakosan engedik át a 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a magyar-szlovák határszakaszon, Szlovákia irányába. Emiatt az érintett átkelőknél jelentősebb torlódások alakultak ki, az M15-ös gyorsforgalmi úton 15 kilométeren állnak a teherautók a hétfő déli jelentések alapjá...
2020-01-13 13:31:34
ITM: 56 jogsértés miatt 21 millió forint bírságot szabtak ki külföldi teherautósokra
... 2-tól 8-ig. Sátoraljaújhelynél, Tornyosnémetinél és Záhonyban a hat nap alatt összesen 808 járművet állítottak és vizsgáltak meg.
Az akciót kezdeményező Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete képviselői megfigyelőként voltak jelen az ellenőrzéseken.
A 40 feltárt szabálysértés többnyire az előírt adminisztrációs kötelezettségek megszegése, a szükséges engedélyek, igazolványo...
2018-12-19 12:42:56
Uniós bíróság: a sofőrök nem tölthetik járművükben rendszeres heti pihenőidejüket
... nélküli pihenőidőre vonatkozó rendelet mellett megszegték azt a szabályt is, hogy ez idő alatt nem tölthetik az éjszakát a kamionjukban.
Magyarországon a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) egy Németországban hatályba lépett intézkedés ellen tiltakozik, amely szerint május 25-től bírsággal sújtják a gépjárművezetőt és az őt alkalmazó céget, ha a heti 45 órás pihenőidőt ...
2017-12-20 13:32:46
Fuvarozók egyesülete tiltakozik, mert Németországban szállodába kényszerítik a sofőröket
...
Az MKFE tiltakozása nyomán a Nemzetközi Közúti Fuvarozási Unió (IRU) felszólította a német kormányt a rendelkezés végrehajtásának két hónappal történő elhalasztására. Az MKFE a helyzet rendezése érdekében kérte a magyar kormány és Magyarország németországi nagykövetségének segítségét is - írta közleményében a szervezet.
Az egyesület szerint magyar vállalkozások százait,...
2017-05-25 20:04:58
Fuvarozók egyesülete: a közúti fuvarozók több tízmilliárd bevételtől esnek el a jogsértők miatt
...
Kifejtette: a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) létrehozott, és néhány hete már működő speciális közúti ellenőrzési csoport hatékony, szigorú ellenőrzésétől a jogkövető vállalkozások versenyhelyzetének javulását, bevételeik növekedését várják.
Emlékeztetett, az MKFE évek óta szorgalmazta a hatékonyabb hatósági fellépést a jogosulatlanul fuvarozó vállalkozásokkal ...
2017-05-17 11:55:12
Fuvarozók egyesülete: össze kell fogni a tervezett uniós szabályozás ellen
...
Erdei Péter a Lébényben első alkalommal megrendezett Szállítmányozás napja elnevezésű szakmai találkozón elmondta, hogy míg 2004-ben csak hat-nyolcezer, addig ma már mintegy ötvenezer olyan járművet tartanak nyilván Magyarországon, amelyek a határon túl is fuvarozhatnak közúton.
Úgy vélte, az elmúlt tíz év nyertese az európai fuvarozásban Lengyelország, Litvánia, Románi...
2017-05-12 13:32:33
A fuvarozók egyesülete felmondta az alágazati kollektív szerződést
...
Az MKFE mint munkaadói szervezet az MTI megkeresésére azzal indokolta a lépést, hogy olyan partnerrel kíván kollektív szerződést kötni, amely reprezentatív szervezetként tevékenykedik.
A kollektív szerződést a NeHGOSZ a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével 2003-ban kötötte, amit 2013-ban módosítottak.
A munkavállalói képviselet szerint a több munkáltatóra kiterjedő...
2016-02-03 15:42:59
Civil kontroll az útdíjbevételek felhasználására
... között van az Autós Életciklus Érdekképviseleti Nagykoalíció Egyesület, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Autóklub, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a NiT Hungary.
A szervezet feladata követni a díjmértékek és bírságok szabályainak átl...
2016-01-21 14:12:51
Varga: a kormány támogatásával hatezren szerezhetnek hivatásos jogosítványt
...
Közölte, hogy Wáberer György miniszterelnöki megbízott kezdeményezésére a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE), valamint a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) felmérte a járművezető hiányt, ebből kiderült, hogy a cégek 6 ezer nehézgépjármű-vezetőt tudnának azonnal alkalmazni.
A miniszter hozzátette, a képzés költségét a kormány vállalja, de...
2015-07-16 16:42:23
1 2 3 4 
Címkék: Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége, Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, Közúti Fuvarozók Egyesülete, Nemzetközi Közúti Fuvarozási Unió, Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, Erdei Péter, Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével, Autós Életciklus Érdekképviseleti Nagykoalíció Egyesület, Levegő Munkacsoport, Magyar Autóklub, Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, Wáberer György, közúti fuvarozásban, jogkövető magyar, magyar-szlovák határátkelőknél, szlovák fuvarozók, közúti fuvarozók, jogsértők miatt, tervezett uniós, fuvarozók egyesülete, alágazati kollektív, útdíjbevételek felhasználására, kormány támogatásával, felek egyetértettek, munkacsoporti szinten, szlovák Közúti, magyar-szlovák határszakaszon, érintett átkelőknél, hétfő déli, akciót kezdeményező, előírt adminisztrációs, szükséges engedélyek, német kormányt, rendelkezés végrehajtásának, helyzet rendezése,
© 2013 TVN.HU Kft.