Belépés
Udvardy György: gondolatai
... májusi imaszándékát: arra kér mindenkit, hogy ebben a hónapban a diakónusokért imádkozzunk. Udvardy György veszprémi érsekkel, pécsi apostoli kormányzóval, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökhelyettesével beszélgetünk az állandó diakónusokról.
hirdetés
-Érsek atya az elmúlt évben két jelöltet szentelt fel, idén várhatóan négy személyt szentel állandó diak...
2020-05-25 08:46:59
Interjú Székely János püspökkel
... megünneplésére buzdítja a világ katolikus közösségeit május 16. és 24. között. A teremtésvédelmi hét alkalmából kérdeztük Székely János szombathelyi megyéspüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága elnökét.
hirdetés
- Püspök atya, mit tud a magyar egyház ezzel a tematikus héttel kezdeni, amikor a járványveszély miatt nincs lehe...
2020-05-21 09:53:31
Online miseközvetítés pünkösdvasárnap, május 31-én a külföld
... pünkösdvasárnap, május 31-én a külföldön élő magyaroknak.
.............
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálata az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.
Pünkösdvasárnap, május 31-én 10 órai kezdettel a világ magyarsága, illetve a kü...
2020-05-19 13:30:29
Veres András püspök: Csodák kísérték II. János Pál imádságos
... Józef Wojtyła néven született Lengyelországban, a Krakkóhoz közeli kisvárosban, Wadowicében Szent II. János Pál pápa. Veres András győri megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével a Szentatya 1996-os magyarországi látogatásának helyszínén, Győrben, a káptalandombi Püspökvárban beszélgetett Gervasoni Eszter a centenárium alkalmából.
Csodái:
Az e...
2020-05-18 08:35:36
Készüljünk együtt a jubileumra!
... visszaemlékezésekből állított össze egységes kötetet Justyna Kiliańczy-Zięba, a krakkói Jagelló Egyetem adjunktusa. Az Önéletrajz című könyvhöz Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke írt ajánlást, melyben többek között ezt írja: ,,A sokak által szeretett és ismert személyekről szívesen olvasunk olyan írásokat, amelyek még inkább betekintést adnak a...
2020-05-11 20:06:48
Az Egri Főegyházmegye továbbra is szünetelteti a nyilvános
... továbbra se válhassanak a fertőzés gócpontjaivá, és azért, hogy egyetlen ember életét se veszélyeztessük óvatlan figyelmetlenség vagy feledékenység miatt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia május 1-jén kelt közleménye alapján, úgy rendelkezem, hogy még várjunk! Hiszen nem állunk versenyben senkivel, csak a vírussal! Várjunk a nyilvános templomi liturgiák újraindításával, és a ...
2020-05-05 08:34:42
Koronavírus - Vidéken a legtöbb egyházmegyében újra tartanak nyilvános szentmisét
... Pest megyében fenntartó kormányrendelet megengedi a vallási szertartások tartását, ugyanakkor a védőtávolság megtartását előírja a szertartásokon is.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia korábban arról tájékoztatott, hogy a nyilvános szertartások engedélyezéséről a megyés püspökök döntenek.
Az MTI-hez eljuttatott, a Magyar Kurír portálon, valamint az egyházmegyék honla...
2020-05-04 17:22:19
Az MKPK közleménye az új járványügyi szabályok kapcsán 05.01
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia értesült arról, hogy új járványügyi szabályok lépnek hatályba, ezért 2020. május 4-e hétfőtől kezdve, korábbi rendelkezéseit módosítva a következő rendelkezéseket lépteti életbe:
1. A templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomaink továbbra is nyitva állnak. A nyilvános liturgia végzéséről, il...
2020-05-01 12:39:11
Esztergom helyett Budapesten lesz az engesztelő szentmise
... megyéspüspök mond homíliát.
Az ünnepi szertartást a főegyházmegye Facebook-oldala és az EWTN - Bonum TV élőben közvetíti.
1993 óta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia minden esztendőben megrendezte a hercegprímás május 6-i halálának évfordulójához kapcsolódó, a magyar egyházért és hazáért felajánlott zarándoklatot Mindszenty József bíboros sírjához. Az es...
2020-04-23 10:12:35
Egyház történeti megfontolások a járványügyi helyzet kapcsán
... egyházi előírások hazánkban? Milyen egészségügyi és lelkipásztori segítséget nyújtottak az embereknek? A kérdésnek Tóth Tamás egyháztörténész, főiskolai tanár, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára járt utána, bemutatva egy konkrét helyzetet és intézkedést a 18. századból. Írását az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk.
Itt olvasható https://www.magyarku...
2020-04-22 10:26:42
1 2 3 ...........39 40 .....58 59 ......77 78 79 
Címkék: Udvardy György, Interjú Székely János, Veres András, János Pál, Egri Főegyházmegye, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Székely János, Veritate Bizottsága, Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálata, Józef Wojtyła, Wadowicében Szent II, Gervasoni Eszter, Justyna Kiliańczy-Zięba, Jagelló Egyetem, Magyar Kurír, Bonum TV, Mindszenty József, Tóth Tamás, legtöbb egyházmegyében, engesztelő szentmise, járványügyi helyzet, diakónusokért imádkozzunk, állandó diakónusokról, elmúlt évben, világ katolikus, magyar egyház, tematikus héttel, járványveszély miatt, alábbi közleményt, világ magyarsága, káptalandombi Püspökvárban, centenárium alkalmából, krakkói Jagelló, sokak által, fertőzés gócpontjaivá, nyilvános templomi, vallási szertartások, védőtávolság megtartását, nyilvános szertartások, megyés püspökök, egyházmegyék honla, következő rendelkezéseket, templomok mint, lelki feltöltődés, nyilvános liturgia, ünnepi szertartást, főegyházmegye Facebook-oldala, hercegprímás május, magyar egyházért,
© 2013 TVN.HU Kft.