Belépés
Neves vendégek az idei DEX dalszerző expón a BMC-ben
... Jozef van Wissem, aki több albumot kiadott Jim Jarmusch rendezővel. Utóbbi Halhatatlan szeretők című filmjéhez írt zenéjével Cannes-ban nyert díjat. A BLEND az Artisjus, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Hangfoglaló Program együttműködésében valósul meg március 2-án.
A hazai zenei élet képviselői közül Tóth Lau techno dj workshopon mutatja be, kezdőként hogyan érdemes belefogni ...
2020-02-01 15:03:06
Bodrogi Gyula kapja az idei Páger Antal Színészdíjat
... gyűjteményének.
Az osztályvezető bejelentette, hogy a hagyatékban őrzött amatőr filmek - köztük családi alkalmakkor és filmforgatásokon készült felvételek - a Magyar Nemzeti Filmalap filmarchívumába kerülnek, szintén a család ajándékaként.
Török Petra, a PIM koordinációs és tagintézményi főigazgató-helyettese a hagyatékot átvéve elmondta: a most ajándékul kap...
2020-01-31 17:41:13
A Csinibabával folytatódik az M5 csatorna restaurált filmeket bemutató sorozata
... nehézségekről mesélnek. A beszélgetések, melyeket a filmek stand- és werkfotói illusztálják, folyamatosan elérhetők a mediaklikk.hu oldalon és az M5 Youtube csatornáján.
A Magyar Nemzeti Filmalap 2017-ben hirdette meg a magyar filmkincs hosszú távú megőrzését szolgáló Nemzeti Filmdigitalizálási és Filmrestaurálási Programot. A program keretében a Filmarchívum és Filmlabor öss...
2020-01-28 08:51:28
Káel Csaba: sikeres, színvonalas filmekért dolgozik januártól a Nemzeti Filmintézet
... mozgókép ágazat kulturális értéket teremtő alkotásainak fejlesztését, támogatását, marketingjét, értékesítését és forgalmazását egységes rendszerben működtesse. Az NFI a Magyar Nemzeti Filmalap utódjaként ellátja a Televíziós Film Mecenatúra és a Televíziós Filmkollégium korábbi támogatási feladatait is" - hangsúlyozta a kormánybiztos.
Káel Csaba szerint az eddigi sikerekben,...
2019-12-30 09:11:12
Kocsis Ágnes új filmje a rotterdami nemzetközi filmfesztiválon mutatkozik be
...
Kocsis Ágnes, a Filmalap támogatásával készült Éden című új mozifilmjének a világpremierje a január 22-én kezdődő, nagy szakmai presztízsnek örvendő fesztivál Big Screen versenyprogramjában lesz. A Friss levegő és a Pál Adrienn című filmek író-rendezőjének új alkotását a hazai közönség a Budapest Film forgalmazásában a tervek szerint tavasszal láthatja.
A magyar-román k...
2019-12-18 16:01:43
Novák Emil: az új támogatási rendszerrel több lehetőség nyílik a magyar film előtt
... a játékfilmek esetében pedig az új összetételű döntőbizottság talán új színt is hoz majd a forgatókönyvek kiválasztásában.
Mikor Andy Vajna vezetésével létrejött a Magyar Nemzeti Filmalap, az általa tervezett rendszert már azelőtt kritikák érték, mielőtt elkezdett volna működni - idézte fel Novák Emil, aki szerint most azonban már láthatóak az eredmények. Oscar-díj, Arany Med...
2019-12-17 15:21:23
A Rotterdami Filmfesztiválon mutatkozik be az Üres lovak
... zeneszerzője Horváth Ádám Márton, operatőre Gerencsér Dávid, hangmérnöke Lukács Péter Benjámin, producerei Nedeczky Dóra, Lichter Péter és Máté Bori. Az Üres lovak elkészültét a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum Igazgatóságának munkatársai és az Art+Cinema forgatási helyszínnel segítették.
Az filmet az alkotók 2019 márciusától vetítették alternatív, non-profit forgalmazásb...
2019-12-16 11:59:37
A Konstantinápoly Budapesten elnevezésű egykori szórakozónegyedről nyílt kiállítás Isztambulban
... Tervtára, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, az Országos Széchényi Könyvtár Plakát- és Kisnyomtatványtára, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteménye és a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívumának történeti térképei, tervei, filmjei és képei segítségével ad áttekintést az épületegyüttes történetéről.
Az isztambuli kiállítás a tervek szerint február közepéi...
2019-11-29 15:19:22
A Jób lázadása felújított változata először lesz látható mozivásznon
... Petényi Katalin forgatókönyvíróval és Szabó Gábor operatőrrel Molnár Antal, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének igazgatója beszélget - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken az MTI-vel.
Az 1984-ben Oscar-díjra jelölt film gyermekszemmel ábrázolja a holokausztot. Jób, a hét gyermekét eltemető zsidó parasztgazda 1943-ban egy keresztény kisfiút...
2019-11-29 11:11:21
Csütörtöktől látható a mozikban a Valan - Az angyalok völgye
... szó. A film alapötletét egy egyszerű álomkép adta: egy hóangyalt látott maga előtt, amely egy kislány képével fonódott össze, aki eltűnt.
A forgatókönyv-fejlesztés a Magyar Nemzeti Filmalap pályázatának keretében kilenc hónapig tartott. A bizottság hamar eldöntötte, hogy film készülhet az anyagból, 2017 novemberében megkapták a gyártási támogatást. A forgatás 2018 februárjátó...
2019-11-21 11:11:38
1 2 3 ..........37 38 ......56 57 ......74 75 76 
Címkék: Bodrogi Gyula, Páger Antal Színészdíjat, Káel Csaba, Nemzeti Filmintézet, Kocsis Ágnes, Novák Emil, Rotterdami Filmfesztiválon, Konstantinápoly Budapesten, Utóbbi Halhatatlan, Magyar Nemzeti Filmalap, Hangfoglaló Program, Tóth Lau, Török Petra, Nemzeti Filmdigitalizálási, Filmrestaurálási Programot, Televíziós Film Mecenatúra, Televíziós Filmkollégium, Budapest Film, Mikor Andy Vajna, Arany Med, Horváth Ádám Márton, Gerencsér Dávid, Lukács Péter Benjámin, Nedeczky Dóra, Lichter Péter, Máté Bori, Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum Igazgatóságának, Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, Országos Széchényi Könyvtár Plakát-, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteménye, Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívumának, Petényi Katalin, Szabó Gábor, Molnár Antal, Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének, idei Páger, rotterdami nemzetközi, magyar film, angyalok völgye, hazai zenei, osztályvezető bejelentette, hagyatékban őrzött, család ajándékaként,
© 2013 TVN.HU Kft.