Belépés
Szakértői csoport tesz javaslatot a vállalkozások és a polgárok adminisztrációs terheinek csökkentésére az EU-b
...
A közlemény szerint Maros Sefcovic tervezésért felelős uniós biztos kiemelte: a koronavírus-járvány után különösen nagy szükség lesz egyszerűsítésre és tehercsökkentésre, főként a kis és középvállalkozásoknál.
A csoport feladata azt is biztosítani, hogy a jogszabályok, a digitális átalakulással párhuzamosan, megfeleljenek a jövő kihívásainak - tette hozzá.
A szakér...
2020-05-11 17:11:53
Brexit - Uniós és brit küldöttségek az ír határ kérdésének mihamarabbi rendezésében állapodtak meg
...
A bizottság tájékoztatása szerint a tárgyaláson az unió részéről Maros Sefcovic, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős biztosa, brit oldalról pedig Michael Gove, a kormány munkáját összehangoló kabinetiroda vezetője vett részt.
Helyettesítő részvételükre azért volt szükség, mert Michel Barnier, az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni kétolda...
2020-03-30 22:44:29
Megállapodtak Berlinben az orosz gáz ukrajnai tranzitjáról
... megismétlődését.
A Németországba és az Európai Unió (EU) más tagállamaiba Ukrajnán keresztül irányuló orosz gázszállítások így jövőre is folytatódhatnak.
Német hírportálok beszámolói szerint Maros Sefcovic nem közölt tartalmi részleteket, azt viszont kiemelte, hogy a megegyezés elvi jellegű, és Moszkvának és Kijevnek is tovább kell még dolgoznia rajta, hogy aláírható sze...
2019-12-19 22:32:55
A Kreml a bírósági követelések visszavonásához köti az ukrajnai gáztranzitot
... háromoldalú egyeztetésen nem sikerült megegyezni az orosz földgáz ukrajnai szállításáról és tranzitjáról szóló, év végén lejáró megállapodás megújításának feltételeiről szóló tárgyaláson, Maros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke csalódottságának adott hangot. Hangsúlyozván, hogy a szerződés alapelveit illetően előrelépésre számított, ehhez azonban nem v...
2019-10-29 15:15:22
Ezúttal sem történt áttörés az orosz-ukrán gáztranzit-szerződés ügyében
...
Maros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke sajtóértekezletén csalódottságának adott hangot, hangsúlyozván, hogy a szerződés alapelveit illetően előrelépésre számított, ehhez azonban nem volt meg a kellő politikai akarat, elsősorban az orosz fél részéről.
Kiemelte, egyelőre nincs egyezség sem a tervezett szerződés hosszáról, sem a szállítandó gáz...
2019-10-28 18:15:22
EU-tisztújítás - Meghallgatták Maros Sefcovicot az EP illetékes szakbizottságai
... intézményközi kapcsolatok és atervezés területét szánja az energiaunióért felelős jelenlegi alelnöknek, amely szakértők szerint súlytalanabb posztnak számít a korábbinál.
A szociáldemokrata Sefcovic az alkotmányügyi és a jogi bizottság délutáni együttes ülésén kijelentette, hogy erősíteni kellene az együttműködést az EP-vel, s nem pusztán a törvényhozás területén.
Kiállt...
2019-09-30 19:12:00
Nem történt áttörés az orosz-ukrán gáztranzit-szerződés ügyében
...
Maros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke arról számolt be, hogy a pozitív és konstruktív atmoszférájú egyeztetésen lépéseket tettek a jó irányba, a legtöbb érintett kérdésben közeledtek az álláspontok, és ennek nyomán remélhetőleg az év végéig sikerül megegyezni.
Elmondta, hogy egyelőre nincsen megállapodás sem a tervezett szerződés hosszáról,...
2019-09-19 18:51:55
EU-tisztújítás - Október 1-jén hallgatja meg Trócsányi Lászlót az EP külügyi bizottsága
...
A testület csütörtökön véglegesítette a biztosjelöltek meghallgatásának menetrendjét, amelynek értelmében először a szlovák Maros Sefcovic kerül sorra szeptember 30-án, míg utolsókként, október 8-án a három ügyvezető alelnök, a lett Valdis Dombrovskis, a dán Margrethe Vestager és a holland Frans Timmermans.
A szomszédság- és bővítéspolitikai portfólió várományosának szám...
2019-09-19 15:22:05
Summit V4 - Viktor Orbán: a crescut puterea ţărilor V4
...
Ţările V4 pot oferi chiar şi doi vicepreşedinţi Comisiei Europene, a atras atenţia premierul ungar, care consideră că viitorul portofoliu al vicepreşedintelui slovac Maros Sefcovic este cel mai important. În opinia sa, acesta va trebuie să "regleze" cooperarea dintre Comisia Europeană şi Parlamentul European, unde, de altfel, se blochează majoritatea problemelor europene....
2019-09-12 19:51:57
V4-csúcs - Orbán: megnőtt a V4-ek ereje
...
A V4-ek két európai bizottsági alelnököt is adhatnak - hívta fel a figyelmet a kormányfő, aki a szlovák alelnök, Maros Sefcovic leendő portfólióját tartja a legfontosabbnak, neki kell ugyanis "beállítania" - mondta - az Európai Bizottság és az Európai Parlament együttműködését, amelyben egyébként a legtöbb európai ügy akad el.
Örömét fejezte ki továbbá, hogy a magyar biz...
2019-09-12 17:42:40
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Megállapodtak Berlinben, Meghallgatták Maros Sefcovicot, Trócsányi Lászlót, Summit V4, Viktor Orbán, Maros Sefcovic, Európai Bizottság, Michael Gove, Michel Barnier, Európai Unió, Egyesült Királyság, Valdis Dombrovskis, Margrethe Vestager, Frans Timmermans, Comisiei Europene, Comisia Europeană, Parlamentul European, Európai Parlament, polgárok adminisztrációs, bírósági követelések, ukrajnai gáztranzitot, crescut puterea, közlemény szerint, csoport feladata, digitális átalakulással, jövő kihívásainak, bizottság tájékoztatása, unió részéről, kormány munkáját, megegyezés elvi, orosz földgáz, szerződés alapelveit, kellő politikai, tervezett szerződés, energiaunióért felelős, szociáldemokrata Sefcovic, jogi bizottság, törvényhozás területén, legtöbb érintett, testület csütörtökön, biztosjelöltek meghallgatásának, szlovák Maros, három ügyvezető, lett Valdis, holland Frans, atras atenţia, szlovák alelnök, legtöbb európai, meghallgatásának, csalódottságának, szociáldemokrata, bővítéspolitikai,
© 2013 TVN.HU Kft.