Belépés
Brexit - Barnier: továbbra is jelentős eltérések vannak az EU és London álláspontja között
...
Michel Barnier arról számolt be: "a tárgyalások eddig kevés előrelépést mutatnak", a felek ez idáig nem találtak kompromisszumos megoldást a fennálló "jelentős különbségek" leküzdésére a brit tagság megszűnését követő kapcsolatrendszer kialakítására szolgáló átmeneti időszakban lezárni kívánt kérdéseket illetően.
Megjegyezte, az a tény, hogy az átmeneti időszak végétől, ...
2020-07-09 19:12:41
Brexit - Barnier: még mindig van lehetőség a megállapodásra, de nem bármilyen áron
...
Michel Barnier a The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lapnak nyilatkozva - a hétfőn kezdődő újabb tárgyalási forduló előestéjén - kijelentette: az egyik probléma az, hogy a brit kormány igyekszik kicsemegézni az unió egységes belső piacának előnyös elemeit anélkül, hogy az ezekhez kötődő kötelezettségeket vállalná.
Barnier szerint az EU ezt eddig sem fogadta ...
2020-05-31 16:32:02
Brexit - A jövő héten folytatódnak a tárgyalások a kétoldalú kapcsolatrendszerről
...
David Frost, a brit kormány tárgyalóküldöttségének vezetője és Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója szerdán, videokapcsolaton keresztül megbeszélést tartott, és a Downing Street tájékoztatása szerint megállapodásra jutott arról, hogy hétfőtől egész héten át tartó tárgyalási forduló kezdődik a küldöttségek bevonásával, szintén videokapcsolattal.
A londoni min...
2020-04-15 19:33:22
Koronavírus - Egy nap alatt 563-mal emelkedett a brit halálos áldozatok száma
... kormány egészségügyi főtanácsadója és David Frost, az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalások brit küldöttségvezetője.
Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója, Frost közvetlen tárgyalópartnere a múlt hónap végén bejelentette, hogy az ő koronavírustesztje is pozitív lett.
A közvetlen tárgyalások jelenleg s...
2020-04-01 16:12:26
Koronavírus - A brit kormány mentesíti a vámok és illetékek alól a járvány megfékezéséhez szükséges importtermé
... brit kormány egészségügyi főtanácsadója és David Frost, az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszeréről szóló tárg...
2020-04-01 11:32:10
Brexit - Uniós és brit küldöttségek az ír határ kérdésének mihamarabbi rendezésében állapodtak meg
... kapcsolatokért felelős biztosa, brit oldalról pedig Michael Gove, a kormány munkáját összehangoló kabinetiroda vezetője vett részt.
Helyettesítő részvételükre azért volt szükség, mert Michel Barnier, az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalások uniós főtárgyalója március 19-én bejelentette, hogy koronavírus-tesztje pozití...
2020-03-30 22:44:29
Koronavírus/Brexit - Önkéntes elkülönítésbe vonult a brit főtárgyaló
... vagyis tizennégy napig nem mozdul ki otthonából.
A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője nem közölte, hogy a brit küldöttségvezetőn végeztek-e koronavírus-tesztet.
Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója, Frost közvetlen tárgyalópartnere előző nap közzétett Twitter-üzenetében bejelentette, hogy koronavírus-tesztje pozitív lett.
A koronavírus okozta jár...
2020-03-20 20:24:13
Koronavírus - Németország hazaszállítja a külföldön rekedteket, az EU-főtárgyaló is megfertőződött
... járművek. Szerdán még 60 kilométeres volt a dugó. Az esetenként már két napja veszteglő autósok, kamionosok ellátására mozgósították a hadsereg (Bundeswehr) több alakulatát.
Michel Barnier bejelentette, hogy koronavírussal fertőződött meg, de hozzátette: "jól vagyok és jó a közérzetem". Szavai szerint az összes szükséges utasítást követi munkatársaihoz hasonlóan. Mint mondta,...
2020-03-19 15:03:10
Brexit - Francia EU-miniszter: a gazdasági racionalitásnak kell érvényesülnie a tárgyalásokon
... határidejét.
Kijelentette: ez nem csata, az EU és Franciaország célja nem az, hogy Nagy-Britannia "veszítsen" és az unió "győzzön".
Hozzátette: az EU arra hatalmazta fel Michel Barnier-t, az uniós tárgyalóküldöttség vezetőjét, hogy a racionalitást, a józan észt érvényesítse a tárgyalásokon.
A francia miniszter kijelentette: ha a felek gyorsan rá tudnak térni az észs...
2020-03-01 12:02:10
Brexit - Hétfőn kezdődnek a hivatalos tárgyalások a jövőbeni kapcsolatrendszerről
... először a két tárgyalóküldöttség vezetői találkoznak. A tájékoztató neveket nem említ, de a brit kormány főtárgyalója David Frost, az Európai Unió delegációját pedig továbbra is Michel Barnier vezeti, aki a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló tavalyi tárgyalássorozaton is unió főképviselője volt.
Hétfőn a küldöttségek plenáris ülést is tartanak, a konkré...
2020-02-28 17:02:30
1 2 3 ..10 11 .15 16 .20 21 22 
Címkék: Francia EU-miniszter, Michel Barnier, Sunday Times, David Frost, Európai Bizottság, Downing Street, Egyesült Királyság, Európai Unió, Michael Gove, Michel Barnier-t, jövő héten, brit halálos, brit kormány, járvány megfékezéséhez, brit főtárgyaló, külföldön rekedteket, gazdasági racionalitásnak, hivatalos tárgyalások, tárgyalások eddig, brit tagság, átmeneti időszak, hétfőn kezdődő, egyik probléma, unió egységes, ezekhez kötődő, küldöttségek bevonásával, múlt hónap, közvetlen tárgyalások, kormány munkáját, londoni miniszterelnöki, brit küldöttségvezetőn, koronavírus okozta, összes szükséges, józan észt, francia miniszter, felek gyorsan, tájékoztató neveket, brit EU-tagság, küldöttségek plenáris, tárgyalópartnere, videokapcsolaton, racionalitásnak, miniszterelnöki, kompromisszumos, megfékezéséhez, kapcsolatokért, megfertőződött, koronavírussal, megállapodásra, munkatársaihoz, tájékoztatása, elkülönítésbe, részvételükre, főtanácsadója, hazaszállítja, mozgósították, megszűnésének, kialakítására, franciaország,
© 2013 TVN.HU Kft.