Belépés
Megkétszerezte látogatói számát a Modern Gyárak Éjszakája
...
Közölték: 2017-ben 25 gyár, 2018-ban 36 gyár vett részt a programban, 2019-ben pedig megduplázódott ez a szám, hiszen összesen 72 gyárba és egy technológiai központba juthattak be az érdeklődők. A látogatók száma hasonló ütemben emelkedett: a tavalyelőtti 2100-hoz és a tavalyi 2800-hoz képest idén már 5300 fő vett részt a programokon.
Az ITM megbízásából a Modern Gyárak ...
2019-11-21 09:31:29
Palkovics: az ország egyik legsikeresebb programsorozata lehet a Modern Gyárak Éjszakája
... mellett a technológiaváltás is.
A korszerű technológiákkal való megismerkedésre az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezése, az országos lefedettségű Modern gyárak éjszakája programsorozat 19 megyében és Budapesten, összesen 73 helyszínen biztosít lehetőséget több mint 6 ezer látogató számára - tette hozzá Palkovics László.
Barta-Eke Gyula, az Iparfejleszté...
2019-11-15 20:01:54
Jövő év elején kezdi meg nyíregyházi hűtőgépgyárának fejlesztését a svéd Electrolux
... Nyíregyházán nemrégen gyártották le a tízmilliomodik hűtőgépet, ezeket egymás mellé állítva egészen Los Angeles-ig érne a sor.
A jubileumi, kiállított darabot a pénteki Modern Gyárak Éjszakája alkalmából a látogatók is megtekinthetik az üzemben - tette hozzá.
Kovács Ferenc, a szabolcsi megyeszékhely kormánypárti polgármestere kifejtette, a Electrolux-csoporton belül, il...
2019-11-15 11:21:46
ITM: tizenkét ágazat üzemei mutatkoznak be a Modern gyárak éjszakáján
...
Beszámolt róla, hogy országszerte 73 helyszínen rendezik meg a programot, amelyről a moderngyarak.hu honlapon lehet tájékozódni.
A laikus érdeklődők mellett a felsőoktatásban és a szakképzésben részt vevő diákok is jelentkeztek, így a rendezvénynek munkaerőpiaci hatása is van - jelentette ki.
Többnyire gyárak szerepelnek a meglátogatható helyszínek között, de van eg...
2019-11-15 10:13:07
ITM-államtitkár: a korszerű belföldi üzemek a magyar növekedés legjobb példái
... szervezők képviseletében elmondta, hogy jövőre ismét megduplázódhat a résztvevő cégek száma, így az érdeklődők a lakóhelyükhöz közel találhatnak programokat minden megyében. A Modern gyárak éjszakája tehát nemcsak a tudásközvetítésben és a pályaválasztásban segít, hanem a vidéki közösségek megerősítésében is - vélekedett.
Várakozása szerint a bemutatkozó helyszínek mindenki ...
2019-11-06 15:01:58
ITM-államtitkár: több mint 70 gyár nyitja meg kapuit a Modern gyárak éjszakáján
...
György László hozzátette: az érdeklődők a moderngyarakejszakaja.hu oldalon regisztrálhatnak az eseményre.
A 73 gyár összesen hétezer látogatót fogad, de a helyek fele már az első héten elfogyott - jegyezte meg.
Elmondta: a rendezvény célja, hogy ismertessék meg a nagyvállalatok által használt technológiákat a magyar kis- és közepes vállalkozásokkal (kkv-k), dolgozó...
2019-10-28 12:31:27
ITM: lehet jelentkezni a Modern gyárak éjszakájára
... figyelmének felkeltése a piacvezető ipari technológiák iránt.
György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár a közleményben hangsúlyozta, a Modern gyárak éjszakája programsorozat alkalmat teremt arra, hogy mindenki személyesen győződjön meg róla, Magyarország technológiaalapú gazdaságra vált. Az automatizálásban és digitalizációban éllovas üzemek me...
2019-10-18 18:12:13
Lepsényi István: a magyar gazdaság felkészül a negyedik ipari forradalomra
... lehetőségeit a hatékonyság, a termelékenység növeléséhez.
Lepsényi István felidézte, hogy az Ipar 4.0 Modern Gyárak kiemelt projekt több elemből áll, egyebek közt része a modern gyárak éjszakája rendezvény, a mintagyárak rendszere, a kiemelt fejlődési potenciállal rendelkező kkv-k fejlesztése, valamint a most megnyílt Ipar 4.0 Technológiai Központ.
Az államtitkár hangsúl...
2018-01-17 13:57:34
Több ezren vettek részt a Modern Gyárak Éjszakáján
...
A különleges éjszakán az érdeklődők testközelből láthattak példákat a negyedik ipari forradalom automatizált és digitalizált termelési megoldásaira, megtudhatták, hogyan néz ki egy igazán modern gyár.
Emellett megismerkedhettek olyan fogalmakkal, mint az Ipar 4.0, a Big Data, vagy a mesterséges intelligencia, de a termelési folyamatok digitalizációját, a korszerű termel...
2017-11-18 14:32:01
Varga Mihály: több mint 2 ezren regisztráltak a Modern gyárak éjszakájára
...
A miniszter kiemelte, hogy nemcsak azt kell megmutatni, hogyan nő az ipar teljesítménye egy mennyiségi szemlélet alapján, de azt is, hogyan változik a termelés minősége.
Ismertette: a Modern gyárak éjszakájának egyik célja a változó ipari kultúra bemutatása a közönségnek.
Fontos, hogy a fiatalok lássák, felismerjék: az iparra vonatkozó elavult felfogás megváltozot...
2017-11-17 18:13:35
1 2 3 
Címkék: Modern Gyárak Éjszakája, Lepsényi István, Modern Gyárak Éjszakáján, Varga Mihály, Modern Gyárak, Technológiai Minisztérium, Palkovics László, Barta-Eke Gyula, Kovács Ferenc, György László, Technológiai Központ, ország egyik, svéd Electrolux, korszerű belföldi, magyar növekedés, magyar gazdaság, negyedik ipari, technológiai központba, látogatók száma, tavalyelőtti 2100-hoz, tavalyi 2800-hoz, korszerű technológiákkal, országos lefedettségű, tízmilliomodik hűtőgépet, pénteki Modern, szabolcsi megyeszékhely, laikus érdeklődők, szakképzésben részt, rendezvénynek munkaerőpiaci, meglátogatható helyszínek, résztvevő cégek, lakóhelyükhöz közel, pályaválasztásban segít, vidéki közösségek, bemutatkozó helyszínek, helyek fele, első héten, rendezvény célja, nagyvállalatok által, magyar kis-, piacvezető ipari, közleményben hangsúlyozta, termelékenység növeléséhez, modern gyárak, mintagyárak rendszere, kiemelt fejlődési, most megnyílt, államtitkár hangsúl, különleges éjszakán, érdeklődők testközelből,
© 2013 TVN.HU Kft.