Belépés
Korlátozások szilveszter napján 2020.12.31
... is csak az alacsony kockázatú, 1-es és 2-es kategóriába tartozó eszközök használhatók - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerdán az MTI-t. Mukics Dániel közölte: ez azt is jelenti, hogy a megszokott szilveszteri pirotechnikai termékek nem is érhetők el a kereskedelemben.
Mivel a legtöbbünk számára ezek a kategóriák nem egyértelm...
2020-12-31 10:47:53
Illegális bevándorlás - Magyar segélyszállítmány indult Görögországba
...
Mukics Dániel elmondta: Görögország migrációs és menekültügyi minisztere április közepén intézett levelet az Európai Unió tagállamainak Athénba akkreditált nagyköveteihez, amelyben a migrációs kihívások kezeléséhez igényelt segítséget. A kérés tartalmazta azoknak a berendezéseknek és felszereléseknek a listáját, amelyekre a görög szervezeteknek szükségük van a migrációs helyz...
2020-04-24 09:51:49
Katasztrófavédelem: folytatódik a szúnyogirtás
...
Mukics Dániel közölte: a szakemberek légi permetezéssel, illetve földi biológiai módszerrel ritkítják a vérszívók lárváit.
Elmondta: a márciusban kezdődött program során a rovartani szakértők rendszeresen ellenőrzik a lárvák számát és fejlődési állapotát. Megállapították, hogy a száraz tavaszi időjárásnak köszönhetően és a folyók alacsony vízállása miatt nem alakultak ki...
2020-04-20 10:31:16
OKF: továbbra is fennáll a szén-monoxid-mérgezés veszélye
...
Mukics Dániel azt írta, hogy a fűtési szezonban ugyan több mérgezéses eset történik, de ahol nyílt lánggal működő vízmelegítő működik, ott egész évben potenciális veszélyt jelent a szén-monoxid-mérgezés.
Idén eddig 345 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid miatt, amelyek során 150-en mérgezést szenvedtek, hatan pedig meghaltak - tudatta.
Ismertette, hogy ...
2020-04-17 09:01:03
Péntektől országos tűzgyújtási tilalom
... valamint a parlag- és gazégetést is.
Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével lehet tájékozódni.
Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek elmondta: idén már 3850 szabadtéri tűz volt az országban, összesen 5800 focipályányi terület égett le. Ez...
2020-04-09 17:03:23
Katasztrófavédelem: kezdődik a szúnyogirtás
...
Mukics Dániel közölte: első lépésként a Velencei-tó nádasaiban a lárvák irtását kezdik meg biológiai eljárással.
A katasztrófavédelem által felkért szakértők hetekkel ezelőtt elkezdték felmérni a rovarok tenyészőhelyeit és megállapították, hogy a nagyobb tavaknál a napokban megindult a lárvák fejlődése - tette hozzá.
A biológiai eljárással egy a természetben is előf...
2020-04-03 10:31:30
Segélyszállítmányt indított a katasztrófavédelem a földrengés sújtotta Horvátországba
...
Mukics Dániel, az OKF szóvivője emlékeztetett arra, hogy vasárnap reggel a Richter-skála szerinti 5,6-os erősségű földrengés rázta meg Horvátországot.
A Zágráb közelében történt földmozgást egy 5,1-es utórengés követte, amelyet még Magyarországon is lehetett érezni.
Ebben a helyzetben Horvátország az Európai Unió Veszélyhelyzeti Reagálási és Koordinációs Központján ...
2020-03-23 09:51:13
OKF: több mint ötven tüzet okoztak a tűzijátékok
...
Mukics Dániel azt írta: 27 helyszínen az avar, a száraz fű, vagy tuják és bokrok égtek, 11 helyen kukák, konténerek gyulladtak ki. Hét esetben a hátrahagyott tűzijáték maradékát kellet a tűzoltóknak eloltaniuk. Volt ahol garázs, tető, vagy erkély égett, összesen 10 épületben és 2 autóban keletkezett kár tűzijáték okozta tűz miatt.
Szilveszter napján összesen 177 segélyhí...
2020-01-01 11:21:11
Átlagosan ötven tűzijáték-balesethez riasztják a tűzoltókat szilveszterkor
...
Mukics Dániel elmondta: a leggyakoribb, hogy fenyők, tuják gyulladnak ki a tűzijátékok miatt.
Kitért arra is, a jogszabályok több kategóriába sorolják a pirotechnikai eszközöket. Az 1-es és a 2-es kategóriájú termékek egész évben megvásárolhatók, a 3-as kategóriájúak viszont csak december 28. és 31. között. Ez utóbbiakat csak december 31-én 18 óra és január 1-jén 6 óra ...
2019-12-31 08:51:04
Vihar - OKF: jellemzően kidőlt fák miatt riasztják a tűzoltókat
...
Mukics Dániel hozzátette: néhol tetőszerkezeteket bontott meg az erős szél.
Azt mondta: mostanáig országszerte 140 alkalommal kellett beavatkozni a tűzoltóknak. A legtöbb riasztást Budapesten, Pest, Veszprém és Somogy megyében kapták - közölte.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat két megyében másodfokú, több megyében és a fővárosban elsőfokú riasztást adott ki a vih...
2019-12-23 17:06:58
1 2 3 6 7 9 10 12 13 
Címkék: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Mukics Dániel, Európai Unió, Európai Unió Veszélyhelyzeti Reagálási, Koordinációs Központján, Országos Meteorológiai Szolgálat, földrengés sújtotta, tűzoltókat szilveszterkor, alacsony kockázatú, megszokott szilveszteri, legtöbbünk számára, migrációs kihívások, kérés tartalmazta, görög szervezeteknek, migrációs helyz, szakemberek légi, vérszívók lárváit, márciusban kezdődött, rovartani szakértők, lárvák számát, száraz tavaszi, folyók alacsony, fűtési szezonban, tűzoltókat szén-monoxid, aktuális tűzgyújtási, lárvák irtását, rovarok tenyészőhelyeit, nagyobb tavaknál, napokban megindult, lárvák fejlődése, biológiai eljárással, helyzetben Horvátország, hátrahagyott tűzijáték, tűzoltóknak eloltaniuk, tűzijátékok miatt, jogszabályok több, pirotechnikai eszközöket, 2-es kategóriájú, 3-as kategóriájúak, erős szél, legtöbb riasztást, fővárosban elsőfokú, felszereléseknek, megvásárolhatók, megállapították, kereskedelemben, berendezéseknek, tenyészőhelyeit,
© 2013 TVN.HU Kft.