Belépés
Popovics Lőrinc kapta a szegedi Nyári Tárlat fődíját
... kortárs seregszemlére csaknem hétszáz - két évnél nem régebbi - alkotással pályáztak. Ezekből választotta ki Aknay János festő- és szobrászművész, Nagy Gábor festőművész, valamint Nátyi Róbert művészettörténész azokat műveket, melyek szerepelnek a Reök-palota két szintjén július 16-ig látható tárlaton.
Néhány éve vezették be azt a gyakorlatot, hogy a beadásos rendszer mellett...
2019-05-24 17:49:33
Nyolcvan művész alkotásait válogatták be a jubileumi szegedi Nyári Tárlatra
... nyújtani.
A Nyári Tárlatra szabadbeadásos rendszerben rekordszámú, csaknem hétszáz alkotás érkezett, melyek közül Aknay János festő- és szobrászművész, Nagy Gábor festőművész, valamint Nátyi Róbert művészettörténész választotta ki azokat a műveket, amelyek szerepelnek majd a szecessziós palota két szintjén rendezett tárlaton. A kiállítás nívójának megfelelően olyan alkotókat ...
2019-04-19 15:11:44
Aknay János életmű-kiállítása a szegedi Reök-palotában
...
Nátyi Róbert kurátor a tárlat szerdai sajtóbejárásán elmondta, a kiállítás része annak a kortárs magyar mesterek előtt tisztelgő sorozatnak, melyben elsőként Kovács Péter életművéről kaphattak áttekintést az érdeklődők. Hozzátette: jövőre Szabados Árpád műveiből rendeznek hasonló tárlatot.
A kiállítóhely mindkét emeletén látható kiállítás anyaga több mint 230 festményből...
2019-02-27 13:22:21
A múlt század szegedi nő fotográfusa, Bäck Manci képeiből nyílik kiállítás a Reök-palotában
...
Nátyi Róbert művészettörténész, a tárlat kurátora elmondta, Bäck Manci fontos szerepet játszott a két világháború közötti Szeged kulturális életében. Munkássága azonban feledésbe merült, életműve újra felfedezésében hatalmas szerepet játszott Gömör Béla professzor, aki a hagyaték egy jelentős részének gondozója.
Bäck Manci a fotográfiával feltehetően 1910 és 1913 között ...
2018-12-12 16:32:37
A Mihályfi-gyűjteményből nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában
...
Nátyi Róbert kurátor a tárlatot bemutató szerdai sajtóbejáráson elmondta, hogy Mihályfi Ernő az 1920-as, 30-as években újságíróként felfigyelt a magyar progresszív képzőművészetre, támogató kritikákat írt és így kapcsolatba került a kortárs alkotókkal.
Magángyűjteményét az 1950-es és 1960-as években alakította ki, a műveket saját ízlése alapján válogatta, de döntéseit ké...
2018-09-19 14:52:02
Múzeumok éjszakája - Ritkán látható Munkácsy-festményt mutatnak be a szegedi Móra-múzeumban
... nyíló Munkácsy és kortársai című állandó tárlaton lesznek láthatók. A kiállításra átszállítják a Kultúrpalotából Munkácsy Honfoglalás című alkotásának szín- és szénvázlatát is.
Nátyi Róbert művészettörténész kifejtette, az Egy tál meleg leves című festmény 1873 körül készülhetett. A fatáblára festet, jó állapotú kép a 20. század végén már felbukkant a műkereskedelemben, de mú...
2018-06-21 14:05:59
Szabó Ábel és Jagicza Patrícia kapták a fődíjakat a Táblaképfestészeti Biennálén
... díjazottak között volt még Sárkány Tamás és Lenkey-Tóth Péter festőművész is.
A tárlaton bemutatott képeket rekordszámú, csaknem hatszáz alkotás közül választotta ki a zsűri. Nátyi Róbert kurátor korábban elmondta, hogy a kiállítók között éppúgy szerepelnek pályakezdő fiatal alkotók, mint a középgeneráció vagy az idősebb mesterek.
A július 7-ig látogatható kiállításon sz...
2018-06-07 19:12:08
Csütörtökön nyílik a XVII. Táblaképfestészeti Biennále Szegeden
...
Nátyi Róbert kurátor a kiállítás keddi sajtóbejárásán elmondta, a művészek rekordszámú, csaknem hatszáz alkotással neveztek a tárlatra. A kiemelt érdeklődés részben annak köszönhető, hogy az országos seregszemlék közül egyik elsőként a válogatás teljesen digitálisan zajlott, a zsűri vetített képek alapján döntött arról, melyik festményeket mutatják be a szecessziós palotában....
2018-06-05 13:11:56
Endre Béla alkotásaiból nyílik gyűjteményes kiállítás Hódmezővásárhelyen
...
Nátyi Róbert művészettörténész a tárlatot bemutató szerdai sajtóbejáráson elmondta, hogy a május közepéig látható kiállításon több mint 120 festményt ismerhet meg a közönség. Az anyag gerincét a Tornyai-múzeum gyűjteménye adja, de szép számmal akadnak köztük évtizedekig lappangó és a szakma előtt korábban ismeretlen képek is.
Endre Béla, aki Szegeden a Fekete házban szül...
2018-02-28 14:42:27
Hérics Nándor alkotásaiból nyílik tárlat a szegedi Reök-palotában
...
Nátyi Róbert művészettörténész a kiállítás anyagát bemutató keddi sajtóbejáráson elmondta, hogy Hérics Nándor a kortárs magyar képzőművészet egyik legsokoldalúbb alkotója, aki egyaránt aktív a festészet, a plasztika, a grafika, az alkalmazott grafika területén.
A tárlat 350 alkotása Hérics Nándor életművének két markánsan elkülönülő vonulatát mutatja be: a szecessziós pa...
2018-01-23 12:22:12
1 2 3 4 5 
Címkék: Popovics Lőrinc, Nyári Tárlat, Nyári Tárlatra, Aknay János, Bäck Manci, Szabó Ábel, Jagicza Patrícia, Táblaképfestészeti Biennálén, Táblaképfestészeti Biennále Szegeden, Endre Béla, Hérics Nándor, Nagy Gábor, Nátyi Róbert, Kovács Péter, Szabados Árpád, Gömör Béla, Mihályfi Ernő, Kultúrpalotából Munkácsy Honfoglalás, Sárkány Tamás, Lenkey-Tóth Péter, szegedi Nyári, jubileumi szegedi, szegedi Reök-palotában, múlt század, szegedi Móra-múzeumban, beadásos rendszer, szecessziós palota, kiállítás nívójának, tárlat szerdai, kiállítás része, kortárs magyar, kiállítóhely mindkét, tárlat kurátora, jelentős részének, fotográfiával feltehetően, tárlatot bemutató, magyar progresszív, kortárs alkotókkal, műveket saját, kiállításra átszállítják, fatáblára festet, tárlaton bemutatott, kiállítók között, középgeneráció vagy, idősebb mesterek, július 7-ig, kiállítás keddi, művészek rekordszámú, kiemelt érdeklődés, országos seregszemlék, válogatás teljesen, zsűri vetített, szecessziós palotában, május közepéig,
© 2013 TVN.HU Kft.