Belépés
A magyar kultúra napja - A Fölszállott a páva képeiből nyílik fotókiállítás a Hagyományok Házában
... Sándor vezetésével.
Január 22-én délután az idén 75 éves Gaál János bútorfestő jubileumi kiállítása is megnyílik a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. Gaál János 33 évet töltött a Néprajzi Múzeumban restaurátoraként a magyar kultúra még megmaradt tárgyi emlékeinek helyreállításával, gyakran megmentésével. A múzeum bútorgyűjteményének és egyházi gyűjteményének relikviái melle...
2019-01-19 11:36:34
Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen
... szerveznek - emelte ki a szakember.
Terendi Viktória, a múzeum néprajzkutatója, a kiállítás rendezője elmondta, Tornyai János szegény paraszti családban nevelkedett. Több évtizedes néprajzi gyűjtőmunkája során azokat a gyermek korából visszaköszönő tárgyakat válogatta össze, melyek az életmód változásával elveszőben voltak, megőrzésüket azonban fontosnak tartotta. Hozzátette:...
2019-01-17 12:12:33
A magyar kultúra napja - Változatos programok Csongrád megyében
... kedden pedig díszünnepségen ugyanitt adják át az önkormányzat elismeréseit: a Szeged kultúrájáért díjakat és a Kölcsey-érmeket.
Hódmezővásárhelyen, a múzeumban a névadó Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik tárlat pénteken, a következő nap pedig Holler László festőművész munkáiból nyílik kiállítás Tájak, érzelmek címmel.
Az Emlékpontban kedden Kovács Imre Attila i...
2019-01-17 07:05:48
A Dal 2019 - Both Miklós: valósághűbben a magyar könnyűzenéről
... gyűjtőexpedíciót vezette, öt hónapot volt terepen. Az elmúlt négy évben mintegy százharminc ottani faluban csaknem négyezer dallamot gyűjtöttek össze az MTA Zenetudományi Intézete és az Ukrán Néprajzi Múzeum munkatársainak közreműködésével. "A projekt idén folytatódik, egy német csapattal fogok közösen dolgozni".
A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-...
2019-01-16 17:41:59
Emlékévvel ünneplik Tornyai János születésének jubileumát Hódmezővásárhelyen
...
Miklós Péter közölte, hogy a rendezvénysorozat első elemeként pénteken, a művész születésének napján Tornyai, a gyűjtő címmel nyílik kiállítás.
A tárlat a néprajzi értékek és a magyar múlt iránt fogékony festőművész néprajzi magángyűjteményét mutatja be Terendi Viktória rendezésében.
Az emlékév keretében a közgyűjtemény nemcsak impozáns, reprezentatív kiállításon mu...
2019-01-14 15:42:25
Liget Budapest - Családbarát újdonsággal bővül a Városliget
... amely a rekonstrukciós munkák után a Millennium Háza néven nyílik majd újra - fűzte hozzá.
A vezérigazgató a projekt eddigi eredményeiről azt mondta, hatalmas elismerés, hogy az új Néprajzi Múzeum épülete nemrég International Property Awards elismerést nyert Londonban. Amellett, hogy a múzeumot a világ legjobb középületévé választották, a projekt egyben World's Best Architect...
2019-01-07 11:41:57
Liget Budapest - Jövőre folytatódnak a beruházások
... környezetét és megújítottuk Magyarország első, speciálisan a vakok pihenését szolgáló parkrészletét is" - mondta.
Hozzátette: előrehaladott a kivitelezés az Ötvenhatosok terén, ahol a Néprajzi Múzeum épülete, valamint a parkolási gondok megoldására egy nyolcszáz autó befogadására alkalmas mélygarázs is épül és a világhírű japán tervező, Fudzsimoto Szu tervei alapján a Magyar ...
2018-12-27 20:40:34
Átadták a Kiscelli Múzeum új kiállítóterét
... a Nemzeti Múzeum kertrekonstrukciója, és rövidesen új otthont kap a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum; épül az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktárközpont, a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum nemzetközi díjjal kitüntetett új épülete, valamint a Magyar Innováció Háza is.
Varga Mihály kiemelte a III. kerületben zajló kulturális fejlesztéseket is, emlékeztetve a helyi ok...
2018-12-17 20:33:06
Betlehemkiállítás nyílt a Szegedi Dóm Látogatóközpontjában
... december 7. péntek 18:53
,,Messiás született, ki jövendöltetett..." címmel rendeztek Betlehem kiállítást a Szeged-Csanádi Egyházmegye templomainak, a Móra Ferenc Múzeum néprajzi gyűjteményének, valamint Bálint Sándor hagyatékának anyagából. A tárlat január 6-ig látogatható.
............
2018-12-07 21:22:44
Kásler: Magyarország rengeteget áldoz arra, ami az emberek életét jobbá teszi
...
A miniszter azt követően adott rövid nyilatkozatot, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában fogadta a Liget Budapest Projekt szakmai vezetőit, miután a Néprajzi Múzeum új épülete hétfőn elnyerte a világ legjobb középülete és az Európa legjobb középülete díjat is az International Property Awards (IPA) versenyén Londonban.
Kásler Miklós kiemelte: Magyarországon elképes...
2018-12-06 18:20:01
1 2 3 ................55 56 .........83 84 .........110 111 112 
Címkék: Hagyományok Házában, Tornyai János, Both Miklós, Liget Budapest, Kiscelli Múzeum, Szegedi Dóm Látogatóközpontjában, Gaál János, Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban, Néprajzi Múzeumban, Terendi Viktória, Holler László, Kovács Imre Attila, Zenetudományi Intézete, Ukrán Néprajzi Múzeum, Magyar Arany Érdemkereszttel, Miklós Péter, Millennium Háza, Néprajzi Múzeum, International Property Awards, Best Architect, Fudzsimoto Szu, Nemzeti Múzeum, Magyar Műszaki, Közlekedési Múzeum, Országos Múzeumi Restaurálási, Magyar Zene Háza, Magyar Innováció Háza, Varga Mihály, Szeged-Csanádi Egyházmegye, Móra Ferenc Múzeum, Bálint Sándor, Emberi Erőforrások Minisztériumában, Liget Budapest Projekt, Kásler Miklós, magyar kultúra, páva képeiből, magyar könnyűzenéről, emberek életét, múzeum néprajzkutatója, kiállítás rendezője, gyermek korából, életmód változásával, önkormányzat elismeréseit, névadó Tornyai, elmúlt négy, projekt idén, német csapattal, rendezvénysorozat első, művész születésének, gyűjtő címmel,
© 2013 TVN.HU Kft.