Belépés
A Nemzet fája, melynek van törzse. gyökere és koronája
... fennmaradni, mert ősi kultúráját - évszázadok, évezredek óta, nemzedékről-nemzedékre - át tudta menteni.

Tovább tudta adni a Népinek nevezett

- szokásaiban, helytörténeti-néprajzi hagyományaiban

- a regéiben, a mondákban, mesékben

- a folklórjában

- a dalaiban

- a népművészetében

- fafaragásaiban ...
2021-04-18 20:45:52
Legtöbbet díjazott városfejlesztés lett a Liget Budapest Pro
... egyedülálló fejlesztéssé vált az elismerés történetében, ugyanis ez az első olyan kulturális városfejlesztés, amelynek elemei három rangos díjat is elnyertek: az OMRRK-t megelőzően 2018-ban a Néprajzi Múzeum új épülete a világ legjobb középülete lett, míg a Magyar Zene Háza 2019-ben nyerte el az Európa legjobb középületének járó elismerést." - hangsúlyozta Gyorgyevics ...
2021-02-05 19:00:29
Életre kelt ikonok Debrecenben
................
A Néprajzi Múzeum és a Görögkatolikus Egyházművészeti Gyűjtemény Életre kelt ikonok címmel nyitott közös kiállítást október 12-én a debreceni Metropóliai Hivatal kiállítótermében, válogatást mutatva be az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készült görögkatolikus kiállítás restau...
2020-10-14 12:46:03
Liget Budapest - Szerkezetkész a Magyar Zene Háza
... Háza (korábban Olof Palme Ház), de a parkrekonstrukció is jól halad, a nemrég átadott Nagyjátszóteret például hetente több mint 10 ezren látogatják.
Rövidesen szerkezetkész lesz a Néprajzi Múzeum épülete is, őszre pedig elkészül az Ötvenhatosok terén épülő mélygarázs, egy új kutyás élménypark, számos sportpálya és egy kivilágított futókör is - sorolta Gyorgyevics Benedek....
2020-07-09 16:52:22
Látogatói piknikkel ünnepel az idén ötvenéves Sóstói Múzeumfalu
... születésnapi tortáját, az anarcsi portán tájjellegű ételeket és vásári portékákat kínálnak, majd Szalonna és bandája ad térzenét a faluközpontban.
Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeumaként számon tartott Sóstói Múzeumfalu a Szatmár, a Bereg, a Rétköz, a Nyírség és a nyíri Mezőség 19. század végi szegény- és középparaszti, valamint kisnemesi életformáját mu...
2020-07-09 10:51:17
Liget Budapest - Új park jött létre a Városliget közelében
... sétálók kényelmét padok, kerékpártárolók szolgálják, de madáretetőket és -itatókat, illetve úgynevezett rovarhoteleket is kihelyeztek a kertben.
Mint a közlemény emlékeztet, az OMRRK a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint 300 ezer műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít kiemelkedő minőségű infrastruktúrát.
...
2020-07-07 12:32:18
Gyopáros: a Modern városok programban várhatóan a projektelemek fele jövőre elkészül
... munkálatok - sorolta a kormánybiztos.
Farkas Ciprián polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az épület és a hozzá tartozó kert már elkészült, jelenleg a Soproni Múzeum interaktív néprajzi és kézműipari kiállítótereit alakítják ki. Az épületet még a nyáron átadják.
Hangsúlyozta, hogy az új közösségi tér az épülettel és a kerttel "visszaad, megcsillant valamit Sopronna...
2020-06-13 17:12:34
Liget Budapest - Az MMA bízik a fejlesztéseknek a már engedélyezett tervek szerinti megvalósításában
... projekt kialakításában, pontosításában. A Városligetben zajló kulturális fejlesztéseket a köztestület vezetői az azóta eltelt időben is végigkísérték.
A közleményben kiem...
2020-06-02 21:02:58
Digitális edukációs múzeumi órák a nemzeti összetartozás napján
... Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Mezőgazdasági Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Nyíregyházi Jósa András Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Reptár - Szolnoki Repülőmúzeum és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
A DEMÓ-ra elsősorban pedagógusok jelentk...
2020-05-31 10:51:21
Liget Budapest - Már épül a Magyar Zene Háza üvegfala
... olyan légies lesz, mint a látványterveken - emelte ki Gyorgyevics Benedek.
Baán László az MTI-nek elmondta, néhány hónapon belül a szintén a Liget Budapest projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum épülete is szerkezetkész lesz, a szomszédos mélygarázst pedig szeptemberben tervezik átadni.
A Magyar Zene Háza homlokzati üvegpaneleit bemutató videó a https://youtu.be/glkzIXN...
2020-05-28 12:11:29
1 2 3 ...................59 60 .........88 89 .........117 118 119 
Címkék: Liget Budapest Pro, Liget Budapest, Magyar Zene Háza, Sóstói Múzeumfalu, Néprajzi Múzeum, Görögkatolikus Egyházművészeti Gyűjtemény Életre, Metropóliai Hivatal, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, Olof Palme Ház, Gyorgyevics Benedek, Szépművészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Farkas Ciprián, Soproni Múzeum, Magyar Kereskedelmi, Vendéglátóipari Múzeum, Magyar Műszaki, Közlekedési Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Természettudományi Múzeum, Mezőgazdasági Múzeum, Nyíregyházi Jósa András Múzeum, Petőfi Irodalmi Múzeum, Szolnoki Repülőmúzeum, Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, Baán László, idén ötvenéves, projektelemek fele, nemzeti összetartozás, elismerés történetében, első olyan, világ legjobb, debreceni Metropóliai, nemrég átadott, kivilágított futókör, anarcsi portán, nyíri Mezőség, közlemény emlékeztet, hozzá tartozó, nyáron átadják, köztestület vezetői, azóta eltelt, közleményben kiem, szomszédos mélygarázst, megvalósításában, kiállítótermében, feldolgozásához,
© 2013 TVN.HU Kft.