Belépés
Ismét elektronikus zenei pályázatot hirdetnek a Hangfoglaló Programban
... szóló pályázatát, amelyen 2019-ben ZSÜD és a MADDOW kapott támogatást - idézték fel a szervezők az MTI-nek szerdán eljuttatott közleményben.
A teljes pályázati kiírás a Nemzeti Kulturális Alap és a Hangfoglaló Program honlapján keresztül érhető el.
A kollégium idén is olyan, a pályájuk elején járó alkotók jelentkezését várja, akiknek eddig legfeljebb két, nem szerzői kia...
2020-08-12 15:52:32
Több mint félszáz program a Zempléni Fesztiválon
...
Tokaj-Hegyalja és Zemplén kiemelt kulturális eseményét augusztus 14-től 23-ig immár huszonkilencedik alkalommal tartják meg. Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett egy tucat más zempléni település szabadtéri helyszínei és legszebb műemlékei adnak otthont a legkiválóbb magyar szólisták, népszerű együttesek produkcióinak - közölték.
Mint kiemelték, a Zemplé...
2020-08-04 13:31:38
Fekete György temetése - Elbúcsúztatták az MMA tiszteletbeli elnökét
... felújított többfunkciós Pesti Vigadó jelenlegi arculata, a Műcsarnokban újraindított nemzeti szalonok sora. Kultúrpolitikusi évtizedei számos eredménye közül is kiemelkedik a Nemzeti Kulturális Alap megalapítása. A Magyar Művészeti Akadémia az ő elnökletével vált köztestületté, összhangban azzal a szellemi és formai mintával, melyet Makovecz Imre alapozott meg.
"Mindig, minde...
2020-06-23 21:47:59
Kiss Kata egy: Magyarból jeles
... is, amely Tóth Gergő rendező alkotása. Ez utóbbit is tartalmazza az az oktatási anyag, amely a CD-vel és szövegkönyvvel együtt hamarosan eljut az általános iskolákba. A CD a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg.
Kiss Kata férjével, Bikics Tibor Bálna zeneszerzővel maga is oktat zenét Sályon, azon a településen, ahol Kodály tanítványa, Barsi Ernő zenepedagógus, heg...
2020-06-18 11:15:36
Krónika 11. rész (iskolai erőszak, Bérgarancia Alap)
... különbséget.
Szólt a differenciált fejlesztés fontosságáról, hangsúlyozta ugyanakkor a család felelősségét is.
Szerinte nem etnikai vagy szegénységi kérdésről van szó, hanem kulturális kérdésről, és a "kívülállás kultúrájáról" beszélt. Mindenkinek el kell fogadnia a kötelező együttélési szabályokat - szögezte le.
Dúró Dóra (független) azt kérdezte, hogy mit kaptak...
2020-06-09 17:37:37
Digitális edukációs múzeumi órák a nemzeti összetartozás napján
... diákjaikkal vehetnek részt a vetélkedőn és a digitális múzeumpedagógiai napon. A tanárok az esemény előtt 1 nappal megkapják a f...
2020-05-31 10:51:21
Koronavírus - Szeptemberben jegyeztetné be vakcináját az orosz Vektor kutatóintézet
... konzorciumaként működik majd.
Putyin a tanácskozáson felfedte, hogy annak egyik részvevője, Valerij Falkov tudományos és felsőoktatási miniszter átesett a Covid-19 betegségen. Olga Ljubimova kulturális miniszter, aki szintén elkapta a fertőzést, a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, hogy az orvosok gyógyultnak minősítették.
Az egészségügyi tárca vezetője szerdán az mondta, ...
2020-05-14 18:43:44
Hétfőtől lehet jelentkezni az NFI történelmi dokumentumfilmes pályázatára
... feldolgozása és értékelése folyamatos.
A teljes pályázati kiírások elérhetők az NFI honlapján.
Mint írják, az NFI elkötelezett abban, hogy az egész estés mozifilmek mellett kulturális értéket teremtő televíziós alkotások is készüljenek a központi költségvetési támogatásból.
Az intézet elsődleges célja a koronavírus miatt kialakult helyzetben, hogy folyamatos támo...
2020-04-24 11:51:28
Elindult a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldala
...
A zárva tartó múzeumok, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal, számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online. Az újonnan elindult oldal célja, hogy összegyűjtse és egy oldalon megjelenítse a múzeumok digitális tartalmait - olvasható a Mozaik Múzeumtúra MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
Mint írják, a weboldalon a pedagóguso...
2020-04-21 14:01:50
Várják a jelentkezőket az V. Nemzeti VERSenyre
...
A verseny célja többek között a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének megmutatása és a kulturális identitás erősítése. Az idei év témái között szerepel a járvány és az összetartozás is - olvasható a Magyar Versmondók Egyesületének hétfői közleményében.
A határokon átívelő versmondó és versklip versenyre valamennyi korosztályból várnak...
2020-04-20 11:31:36
1 2 3 .......................71 72 ............107 108 ...........142 143 144 
Címkék: Hangfoglaló Programban, Zempléni Fesztiválon, Fekete György, Kiss Kata, Bérgarancia Alap, Nemzeti VERSenyre, Nemzeti Kulturális Alap, Hangfoglaló Program, Pesti Vigadó, Magyar Művészeti Akadémia, Makovecz Imre, Tóth Gergő, Bikics Tibor Bálna, Barsi Ernő, Dúró Dóra, Valerij Falkov, Olga Ljubimova, Mozaik Múzeumtúra MTI-hez, Magyar Versmondók Egyesületének, nemzeti összetartozás, orosz Vektor, múzeumok online, teljes pályázati, kollégium idén, pályájuk elején, legkiválóbb magyar, általános iskolákba, differenciált fejlesztés, család felelősségét, kötelező együttélési, digitális múzeumpedagógiai, esemény előtt, tanácskozáson felfedte, orvosok gyógyultnak, egészségügyi tárca, egész estés, központi költségvetési, intézet elsődleges, koronavírus miatt, zárva tartó, újonnan elindult, oldalon megjelenítse, múzeumok digitális, verseny célja, versmondás népszerűsítése, magyar nyelv, kulturális identitás, határokon átívelő, dokumentumfilmes, kultúrpolitikusi, múzeumpedagógiai, huszonkilencedik, hírügynökségnek,
© 2013 TVN.HU Kft.