Belépés
Novák: a legjobb diákoknak ad esélyt a Stipendium Peregrinum ösztöndíj
... és társadalomtudományi érdeklődésűek, sokan informatikai, matematikai pályára készülnek, vannak közöttük asztrofizikusok és művészi pályát választók is.
Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője újságíróknak elmondta: az első alkalommal, 225 millió forintos kerettel meghirdetett ösztöndíjprogramra 144-en pályáztak, közülük 49-en vesznek részt a h...
2020-07-05 22:22:59
Novák: meghirdetik a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram újabb részét
...
Novák Katalin újságíróknak elmondta, az ösztöndíjprogram most maximum 20 tehetséges fiatal számára teszi lehetővé azt, hogy a 2020-2021-es tanévben a külföldi tanulmányaikra - akár annak teljes egészére - támogatást kapjanak. Az ösztöndíjpályázat keretösszege 225 millió forint.
Olyan fiatalok pályázhatnak az ösztöndíjra, akik már felvételt nyertek a világ legrangosabb eg...
2020-06-02 15:55:49
Az Egyesült Királyságban tanuló magyar diákok rendeztek konferenciát Cambridge-ben
... munkaerőpiac legfontosabb szereplőit, így első kézből kaphatnak élő és hiteles információt a magyar piaci viszonyokról és lehetőségekről.

Hozzátette, a konferencián, amelyet a Nemzeti Tehetség Központ támogatott, plenáris előadások hangzottak el és workshopokat tartottak; a rendezvényen mintegy 200-an vettek részt.
Emlékeztetett, az Egyesült Királyságban körülbelül...
2020-03-07 15:02:20
Nemzeti Tehetség Központ: a tehetség az egyik legjobb befektetés
...
Lantos Krisztina azzal összefüggésben beszélt erről, hogy idén is felajánlható a személyi jövedelemadó második 1 százaléka a Nemzeti Tehetség Program (NTP) javára. Beszélt arról is, hogy a 2019-2020-as tanévben 3,3 milliárd forintból működik a Nemzeti Tehetség Program.
A programmal egyéni és szervezeti támogatást is tudnak adni, összességében eddig már 350 ezer fiatalt ...
2020-03-02 19:53:18
Novák: idén is felajánlható az szja 1 százaléka a Nemzeti Tehetség Programnak
...
Az államtitkár kiemelte: a tehetséges magyar fiatalok támogatása "nagyon jó befektetés".
"Mindannyiunk érdeke, hogy minél több tehetséges magyar fiatalt fedezzünk föl, minél több tehetséges magyar fiatlanak fogjuk meg a kezét, és aztán hosszú távon se engedjük el" - fogalmazott.
Novák Katalin elmondta: az 1 százalékos szja-felajánlásokat ugyanakkora összeggel egés...
2020-02-28 12:51:22
Országos akadémiai rendszer épül ki kézilabdában
... függetlenül, ám az ott már felépült infrastruktúra és képzési rendszer "értékes része a nagy egésznek", kiemelt jelentőségű a sportágon belül.
"Jó esély van rá, hogy képzett magyar tehetségek kerülnek ki az akadémiákról, az eddiginél is többen, ami csak pozitívan hathat a válogatottakra és a bajnokságokra is" - mondta az operatív igazgató.
Novák András leszögezte, az eli...
2020-01-09 15:28:41
Novák: mától indul a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram
...
Novák Katalin elmondta: a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramot a Nemzeti Tehetség Központ koordinálja, és első körben ahhoz nyújtanak támogatást, hogy azok a fiatalok, akik a legjobb külföldi egyetemeken akarnak tanulni, ki tudjanak utazni a felvételi eljárásra.
Mint mondta, bíznak abban, hogy a fiatalok a legrangosabb egyetemeken szerzett tudásuk birtokában Magyaro...
2019-11-22 19:11:14
Koreai előadók mutatkoznak be Budapesten
... Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertjében, október 1-jén pedig a pécsi Nádor Galériában adja elő térspecifikus akcióit.
Október 1-jén és 2-án a dél-koreai kortárs színház fiatal tehetségei mutatkoznak be a Nemzeti Színházban. A Yangson Project Valami emberi című előadása Korea modern kori, konfliktusos történelmével foglalkozik. A narratív és mozgásszínházi produkciókat i...
2019-09-22 09:31:01
Átadták a BMC első Nemzetközi Cimbalomversenyének díjait
... idén hívta életre azzal a céllal, hogy 21. századi kontextusba helyezze az immár hivatalosan is hungarikumnak számító hangszert, inspirálja a fiatal cimbalmosgenerációt, lehetővé tegye új tehetségek bemutatkozását, és erősítse a nemzetközi cimbalmos közösséget - fogalmaztak a szervezők.
A cimbalomverseny valamennyi fordulója nyilvános volt, az esti koncerteken pedig klasszik...
2019-09-01 14:01:20
Zárókoncerttel fejeződött be a Snétberger Zenei Tehetség Központ kilencedik nyári kurzusa
...
Snétberger Ferenc, a központ művészeti vezetője - akinek pedagógiai modelljét és módszertanát követik a kurzusok - az MTI-nek elmondta, minden évfolyamban nehéz anyagi körülmények közt élő, tehetséges fiatalok vesznek részt képzésükön, akik a legjobb tanároktól sajátíthatják el a különféle technikákat. A kurzusokon a 10-22 éves, különlegesen tehetséges, hátrányos helyzetű, tö...
2019-08-01 20:16:22
1 2 3 ........28 29 ....42 43 ...55 56 57 
Címkék: Stipendium Peregrinum, Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram, Egyesült Királyságban, Nemzeti Tehetség Központ, Nemzeti Tehetség Programnak, Nemzetközi Cimbalomversenyének, Snétberger Zenei Tehetség Központ, Lantos Krisztina, Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft, Novák Katalin, Nemzeti Tehetség Program, Novák András, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, Nádor Galériában, Nemzeti Színházban, Yangson Project Valami, Snétberger Ferenc, legjobb diákoknak, egyik legjobb, első alkalommal, ösztöndíjprogram most, 2020-2021-es tanévben, külföldi tanulmányaikra, ösztöndíjpályázat keretösszege, világ legrangosabb, magyar piaci, rendezvényen mintegy, személyi jövedelemadó, 2019-2020-as tanévben, programmal egyéni, államtitkár kiemelte, tehetséges magyar, nagy egésznek, sportágon belül, operatív igazgató, legjobb külföldi, felvételi eljárásra, legrangosabb egyetemeken, pécsi Nádor, dél-koreai kortárs, immár hivatalosan, nemzetközi cimbalmos, cimbalomverseny valamennyi, esti koncerteken,
© 2013 TVN.HU Kft.