Belépés
A Vén tigris
... Bácska és számos másik ősi magyar terület elcsatolása, valamint az utódállamok közigazgatásába integrálása akkor már naponta megtapasztalt, keserű valóság volt. A békeszerződés csupán a nemzetközi jog eszközeivel legalizálta a már erővel kialakított struktúrákat. Ady Endre az Üdvözlet a győzőnek című szívszorító versének első szakaszát senki sem hallotta, senki sem fogadta meg: ...
2020-09-14 19:30:47
Törökország isztambuli múzeumot is mecsetté nyilvánított
... státuszának megváltoztatását illetően Ankara azzal érvelt, hogy a mecsetté alakítás ,,a török nemzet akaratának felelt meg". A török vezetés ugyanakkor arról biztosította a nemzetközi közösséget, hogy az épület a nem muszlimok előtt is nyitva fog állni.
A Hagia Sophia nagymecsetben az első imát július 24-én tartották több ezer hívő - köztük Erdoğan elnök...
2020-08-28 12:51:54
Venezuelai válság - Borrell: az átlátható, szabad és hiteles választási folyamat feltételei nem teljesülnek
... egyenlő feltételek melletti részvételét. Az eltiltásukat elrendelő határozatokat és a többük esetében folyamatban lévő büntetőeljárásokat meg kell szüntetni, valamint lehetővé kell tenni a nemzetközi választási megfigyelők akadálymentes munkáját - tette hozzá az uniós diplomácia vezetője.
Venezuela egyszerre küzd súlyos gazdasági és politikai válsággal. Előbbinek az az oka, h...
2020-08-12 07:18:13
Lavrov és Maas szerint elfogadhatatlanok az Északi Áramlat-2 elleni amerikai szankciók
... egyetlen állam sem diktálhatja fenyegetések révén az Európai Unió energiapolitikáját.
"Az EU szintjén már tárgyalunk arról, hogy mennyiben sértik meg a területen kívüli szankciók a nemzetközi jogot. Beszélni fogunk erről partnereinkkel. Az amerikai külügyminiszerrel (Mike Pompeóval) folytatott telefonbeszélgetésem során álláspontunkat világosan kifejtettem" - mondta.
L...
2020-08-12 07:16:45
Úzvölgyi katonatemető - A bíróságon és az ombudsmannál folytatódhat az eljárás a tavalyi erőszakos cselekmények
... igazgatóját.
Csomortányi István a hétfői nagyváradi sajtótájékoztatóján kijelentette: azért fordulnak az ombudsmanhoz, hogy minden hazai jogorvoslati lehetőséget kimerítsenek, mielőtt nemzetközi szintre emelnék az ügyet. Csomortányi arra is kitért, hogy az ügyészség Hargita és Bákó megye területvitájában is részrehajlóan járt el, hiszen a Csíkszeredában benyújtott panaszukat ...
2020-08-03 14:16:12
Az olasz kormánytöbbség megvonta Matteo Salvini mentelmi jogát
... kormánya.
Az ügyészség tavaly ősszel a volt belügyminiszterrel szemben vizsgálatot indított, többek között hivatali hatalommal való visszaélés, személyi szabadság korlátozása, nemzetközi konvenciók megsértése címén. A szenátus mentelmi bizottsága május 26-án nem javasolta Salvini mentelmi jogának felfüggesztését. A kérdésben azonban a felsőház mondta ki a végső szót.
E...
2020-07-30 19:33:02
Letartóztatták a szentesi nő feltételezett gyilkosát
...
A közlemény szerint a férfi ellen nemzetközi szervezettségű bűncselekmény miatt - fogvatartása mellett - büntetőeljárás indult Olaszországban. Az ügyben júliusban jogerősen megállapították büntetőjogi felelősségét, a Budai Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsa miatt átadási letartóztatásba vették, majd az eljárás után, pénteken átadták Magyarországnak.
Bizonyítottsá...
2020-07-29 07:03:24
Iszlám Állam - Hazatérhet és perelhet az Iszlám Állam-tagsága miatt brit állampolgárságától megfosztott nő
... teszi a brit állampolgárság megvonását, ha a mindenkori belügyminiszter úgy ítéli meg, hogy ez a lépés a közjó érdekében áll.
A brit kormány ugyanakkor a London által is aláírt nemzetközi jogi kötelezettségek alapján senkit nem tehet hontalanná, vagyis a brit állampolgárság nem vonható meg olyanoktól, akiknek nincs más állampolgárságuk.
A bangladesi kormány már Javid tav...
2020-07-16 13:23:03
A 2016-os puccskísérlet negyedik évfordulójára emlékeztek Törökországban
... demokrácia és a nemzeti egység napja, egyúttal munkaszüneti nap.
A török vezetés a 2016-os összeesküvésért az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát okolja, amelyet fegyveres terrorszervezetnek tekint. Ankara a történtek óta megtorlóan lép fel a mozgalom tagjai és támogatói ellen, akik a hivatalos álláspont szerint ho...
2020-07-15 22:07:11
A hágai Nemzetközi Bíróság Katar javára döntött az ellene folyó légibojkott ügyében
...
A bírák egyöntetűen elutasították a 4 bojkottáló ország fellebbezését az ENSZ szakintézménye, a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) által hozott határozat ellen, miszerint e testületnek van joghatósága arra, hogy az adott ügyben eljárjon. Ezzel megnyílt az út az előtt, hogy az ICAO hozzon hatályos döntést az ügyben.
Katar közlekedési és kommunikációs minisztere ...
2020-07-14 20:23:07
1 2 3 ........................297 298 .............446 447 ............594 595 596 
Címkék: Északi Áramlat-2, Matteo Salvini, Iszlám Állam, Iszlám Állam-tagsága, Nemzetközi Bíróság Katar, Hagia Sophia, Európai Unió, Mike Pompeóval, Csomortányi István, Budai Központi Kerületi Bíróság, Egyesült Államokban, Fethullah Gülen, Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet, ombudsmannál folytatódhat, tavalyi erőszakos, olasz kormánytöbbség, 2016-os puccskísérlet, hágai Nemzetközi, ellene folyó, utódállamok közigazgatásába, békeszerződés csupán, győzőnek című, mecsetté alakítás, török nemzet, török vezetés, nemzetközi közösséget, első imát, eltiltásukat elrendelő, többük esetében, nemzetközi választási, uniós diplomácia, területen kívüli, nemzetközi jogot, amerikai külügyminiszerrel, hétfői nagyváradi, ügyészség Hargita, ügyészség tavaly, szenátus mentelmi, kérdésben azonban, felsőház mondta, végső szót, közlemény szerint, férfi ellen, ügyben júliusban, eljárás után, brit állampolgárság, mindenkori belügyminiszter, közjó érdekében, brit kormány, bangladesi kormány, nemzeti egység, 2016-os összeesküvésért,
© 2013 TVN.HU Kft.