Belépés
Katalán válság - Katalónia egykori elnökhelyettese szerint nem követtek el bűncselekményt függetlenségi törekvé
...
"Az én nézőpontomból semmi, amit tettünk nem bűncselekmény, és azokból a bűncselekményekből, amelyeket nekünk akarnak tulajdonítani, nem követtünk el semmit" - fogalmazott Junqueras, aki kizárólag védőügyvédje, Andreu Van den Eynde kérdéseire válaszolt.
Döntését azzal indokolta, hogy meggyőződése szerint egy politikai per részese, amelyben elvei miatt áll bíróság előtt, ...
2019-02-14 17:52:26
Katalán válság - Az ügyészek szerint nem politikai elveik, hanem tetteik miatt indult per a katalán vezetők ell
... ellenes bűncselekmény, amelyért 8 és 12 év közötti szabadságvesztés szabható ki.
A bírósági eljárás csütörtökön a vádlottak meghallgatásával folytatódik, akik közül az első Oriol Junqueras egykori katalán elnökhelyettes lesz. Ő az egyetlen, akire a legmagasabb, 25 éves szabadságvesztést kérte büntetésként az ügyészség.
A per második napja nyugodtabban telt mint az első, ...
2019-02-13 19:22:34
Katalán válság - Ügyvédeik szerint a függetlenségi vezetők alapvetői jogait sérti a bírósági eljárás
...
"Minden alkotmányos jogot korlátoztak ebben a folyamatban" - jelentette ki Andreu Van den Eynde, aki a tizenkét vádlott közül Oriol Junqueras, volt katalán elnökhelyettest, valamint Raül Romevát, a katalán kormány egykori külügyi tanácsosát képviseli.
Az ügyvéd szerint az eljárás "támadás a politikai véleménykülönbségek", továbbá az olyan alapvető jogok ellen mint az ide...
2019-02-12 18:32:44
Katalán válság - Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a vádlott függetlenségi politikusokra
...
Lázadás és közpénz hűtlen kezelése miatt a legmagasabb büntetést, 25 éves szabadságvesztést és közügyektől eltiltást Oriol Junqueras volt katalán elnökhelyettes esetében kérvényezte, aki egy éve előzetes letartóztatásban van.
Ugyanezekben a vádpontokban a szintén előzetes letartóztatásban lévő egykori katalán kormánytagok, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Rom...
2018-11-02 13:50:41
Katalán válság - Katalán börtönökbe helyeznek át hat, előzetes letartóztatásban lévő függetlenségi politikust
...
A spanyol sajtó információi szerint az intézkedés érinti a nyolc hónapja fogva tartott Oriol Junqueras volt katalán elnökhelyettest, Raül Romeva és Dolors Bassa volt katalán kormánytagokat és Carme Forcadellt, a katalán parlament egykori elnökét. Utóbbi három politikus több mint három hónapja került előzetes letartóztatásba.
Március végén emeltek vádat több ember ellen a...
2018-07-02 21:22:05
Katalán válság - Lázadás és közpénzek hűtlen kezelése miatt vádat emeltek Carles Puigdemont és több volt katalá
... október 27-én feloszlatott, 14 tagú kabinetből 9 politikus érintett mindkét vádpontban: a Brüsszelben tartózkodó Carles Puigdemont volt elnök, az előzetes letartóztatásban lévő Oriol Junqueras volt elnökhelyettes és Joaquim Forn volt belügyi tanácsos, valamint Jordi Turullc volt kormányszóvivő és jelenlegi katalán elnökjelölt. A vádlottak között van Raül Romeva volt külügyi tanács...
2018-03-23 13:31:45
Katalán választás - Nem lehetnek ott a parlament alakuló ülésén az előzetes letartóztatásban lévő vezetők
...
Oriol Junqueras, a leváltott katalán kormány volt elnökhelyettese, Joaquín Forn, egykori belügyi tanácsos, és Jordi Sánchez, aki a december 21-i választásokon nyert képviselői mandátumot, a politikai részvételhez való jog gyakorlására hivatkozva fordult a bíróságoz.
Pablo Llarena bíró szerint viszont ehhez egyáltalán nem szükséges személyes jelenlétük az új törvényhozás ...
2018-01-12 16:13:16
Katalán választás - Eddigi legrendhagyóbb választási kampányát zárta Katalónia
...
Junqueras pártja, a függetlenségi Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) épp ezért a Madridtól több mint 70 kilométerre, Estremerában lévő fegyintézet bejárata elé szervezett kampányeseményt napközben.
Marta Rovira, a párt választási listájának második helyezettje azt mondta: a lehető legközelebb akartak lenni vezetőjükhöz, akit szerinte azért zártak be, mert tudják róla, h...
2017-12-19 21:54:23
Katalán választás - Egymást hibáztatták televíziós vitájukon a pártok
... függetlenségi Katalán Köztársasági Baloldalt (ERC) képviselte.
A politikust, aki az előző katalán kormány tagja volt, néhány hete helyezték szabadlábra. Pártja listavezetőjét, Oriol Junquerast helyettesítette, aki továbbra is előzetes letartóztatásban van.
Mundó arról beszélt, hogy pártja mindig a párbeszédet képviselte. Céljuk egy erős kormány létrehozása, amely figye...
2017-12-18 07:05:17
Katalán választás - Az utolsó felmérések szerint nem szerezhet kormányzóképes többséget egyik politikai erő sem
... 43,7 százaléka pedig 56-59 képviselői helyet jelenthet.
A Gesop szerint a választásokat a függetlenségi ERC nyerheti meg 22,2 százalékos támogatással, amelynek listavezetője Oriol Junqueras, volt katalán elnökhelyettes jelenleg előzetes letartóztatásban van.
A felmérés 80 százalék körüli a választási részvétellel számol.
A közvélemény-kutatások szerint a kormányzóké...
2017-12-15 16:26:03
1 2 
Címkék: Carles Puigdemont, Andreu Van, Oriol Junqueras, Raül Romevát, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Rom, Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadellt, Jordi Turullc, Joaquín Forn, Jordi Sánchez, Pablo Llarena, Katalán Köztársasági Baloldal, Marta Rovira, Katalán Köztársasági Baloldalt, Oriol Junquerast, ügyészek szerint, katalán vezetők, függetlenségi vezetők, bírósági eljárás, vádlott függetlenségi, parlament alakuló, előzetes letartóztatásban, utolsó felmérések, vádlottak meghallgatásával, első Oriol, tizenkét vádlott, katalán kormány, ügyvéd szerint, olyan alapvető, legmagasabb büntetést, szintén előzetes, spanyol sajtó, intézkedés érinti, nyolc hónapja, katalán parlament, vádlottak között, leváltott katalán, december 21-i, politikai részvételhez, függetlenségi Katalán, párt választási, lehető legközelebb, előző katalán, párbeszédet képviselte, erős kormány, választási részvétellel, letartóztatásban, szabadságvesztés, meghallgatásával, elnökhelyettest, elnökhelyettese, kampányeseményt,
© 2013 TVN.HU Kft.