Belépés
A Zöldekkel és a liberálisokkal is egyeztetett a koalíciós kilátásokról a választási győztes Sebastian Kurz Aus
...
A szeptemberi előrehozott parlamenti választásokon a Zöldek a negyedik, a NEOS az ötödik legtöbb szavazatot szerezte meg az ÖVP, a szociáldemokraták (SPÖ) és az ÖVP-től jobbra álló Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) mögött. Az SPÖ-vel Kurzék már korábban egyeztettek, a korábbi kormánykoalíciós partner FPÖ pedig ezúttal nem kíván részt venni a kormány munkájában.
Werner Kogler, ...
2019-10-18 20:32:21
Osztrák választások - Sebastian Kurz: a jövő héten folytatódnak a koalíciós tárgyalások
... kérdésre, hogy milyen sorrendben kapnak majd meghívást a pártok a további tárgyalásokra.
Az FPÖ vezetője ezzel egy időben bejelentette, hogy nem kívánja folytatni a tárgyalásokat az Osztrák Néppárttal; óvott ugyanakkor egy "türkizkék köpönyegben való baloldali fordulat" bekövetkezésétől.
Norbert Hofer emlékeztetett arra, hogy míg pártja a korábbinál kisebb, 16 százalékos...
2019-10-10 14:41:50
Osztrák választások - Megbeszélést folytatott Sebastian Kurz a NEOS listavezetőjével
... indoklása szerint ugyanis az ország új vezetésének nagy kihívásokkal kell majd szembenéznie; példaként említette a német gazdasági mutatók romlását, illetve a szíriai helyzetet is.
Az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke arról is beszélt, hogy összese tárgyalását követően hozza majd nyilvánosságra, milyen benyomást tettek rá a pártvezetőkkel folytatott előzetes egyeztetések.
Se...
2019-10-09 14:11:46
Osztrák választások - Megbeszélést folytatott Sebastian Kurz a Szociáldemokrata Párt, majd a Szabadságpárt list
... professzionális" volt az ÖVP elnökével folytatott megbeszélés. A szociáldemokrata politikus a megbeszélést követően hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás elleni küzdelmet tekinti a leendő osztrák kormány legfőbb feladatának. Arról is beszélt, hogy több területen elkerülhetetlennek tartja a reformokat; így egy esetleges nagykoalíció feltételeként nevezte meg egyebek mellett az egészsé...
2019-10-08 18:12:24
Osztrák választások - Elemző: elhúzódó koalíciós tárgyalásokra lehet számítani
...
Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: a másik lehetséges koalíciós partner a Zöldek pártja, amelynek támogatottsága az elmúlt másfél évben 4 százalékról 12 százalék fölé nőtt.
Az elemző, a Nézőpont-csoport vezetője elmondta: a néppárt a szavazatok több mint 38 százalékát szerezte meg, a második helyezett a szociáldemokrata párt lett, amelynek 21,5 százalékos támogatottsága tör...
2019-09-30 10:31:44
Deák Dániel: a V4-eknek is kulcsfontosságú az osztrák választás
...
Az elemző azzal indokolta vélerményét az M1 aktuális csatornán, hogy ha Sebastian Kurz - a közvélemény-kutatások által győzelemre esélyesnek tartott - Osztrák Néppárt vezetője újra az Osztrák Szabadságpárttal alakít kormánykoalíciót, ez egyfajta garancia lehet arra, hogy Ausztria, a V4-ek szövetségeseként, kitart bevándorlásellenes álláspontja mellett.
Deák Dániel azt mo...
2019-09-29 10:31:06
Elemző: valószínűleg ismét a Szabadságpárttal köt koalíciót az Osztrák Néppárt
...
Hozzátette: a választói elvárás is az, hogy ismét ez a két párt kormányozzon együtt.
A Szabadságpárt-Néppárt koalíciónak 30 százalékos támogatottsága van a választók körében, míg a többi lehetséges együttműködés népszerűsége elenyésző - tette hozzá....
2019-09-23 13:11:43
Állampolgárságot kaphatnak Ausztriában a nácizmus áldozatai és leszármazottaik
... után, 1955-ig bezárólag hagyták el Ausztriát, valamint az ő leszármazottaik.
A törvénymódosítás előkészítésében az izraelita hitközség is részt vett, konkrét javaslatokat téve az Osztrák Néppárt (ÖVP), az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ), a NEOS (Az új Ausztria és Liberális Fórum) frakcióvezetőinek, valamint a belügyminisztériumnak, hogy az igazságtétel valamennyi túlélő ...
2019-09-20 13:11:53
Az osztrák szövetségi hadseregnek több pénzre lenne szüksége ahhoz, hogy el tudja látni a lakosság védelmét egy
...
Thomas Starlinger védelmi miniszter kijelentette, hogy az osztrák lakosság teljes körű védelmét már nem garantálja az osztrák szövetségi hadsereg. A tárcavezető szerint nagy beruházást igényelne többek között a drónészlelés és a drónelháríás, néhány érzékelőn kívül ugyanis nem rendelkeznek nagyobb védelemmel.
A szakértői jelentés készítői pedig megfogalmazták a tíz legfo...
2019-09-17 19:52:32
Megkezdte második választási plakátkampányát az Osztrák Néppárt és az Osztrák Szabadságpárt
... amelyben Ausztria elveszítheti a saját kultúráját. Hangsúlyozta azt is, hogy "Ausztriát "biztonságos országok veszik körül". A politikus szavait néhány tüntető megzavarta.
Közben az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) bemutatta választási programját. Pamela Rendi-Wagner listavezető óvta a szavazókat egy újabb néppárti-szabadságpárti koalíciótól.
A választásokon induló ...
2019-09-13 21:02:14
1 2 3 ..............46 47 .......69 70 ......91 92 93 
Címkék: Sebastian Kurz Aus, Sebastian Kurz, Szociáldemokrata Párt, Deák Dániel, Osztrák Néppárt, Osztrák Szabadságpárt, SPÖ-vel Kurzék, Werner Kogler, Osztrák Néppárttal, Norbert Hofer, Mráz Ágoston Sámuel, Osztrák Szabadságpárttal, Osztrák Szociáldemokrata Párt, Liberális Fórum, Thomas Starlinger, Pamela Rendi-Wagner, koalíciós kilátásokról, választási győztes, jövő héten, koalíciós tárgyalások, osztrák választás, nácizmus áldozatai, osztrák szövetségi, lakosság védelmét, szeptemberi előrehozott, ötödik legtöbb, korábbi kormánykoalíciós, kormány munkájában, további tárgyalásokra, időben bejelentette, korábbinál kisebb, német gazdasági, szíriai helyzetet, pártvezetőkkel folytatott, szociáldemokrata politikus, megbeszélést követően, klímaváltozás elleni, leendő osztrák, esetleges nagykoalíció, másik lehetséges, elmúlt másfél, szavazatok több, második helyezett, szociáldemokrata párt, elemző azzal, választói elvárás, választók körében, többi lehetséges, törvénymódosítás előkészítésében, izraelita hitközség,
© 2013 TVN.HU Kft.