Belépés
Koronavírus - A bajor CSU támogatja a hitelből finanszírozott EU-s gazdasági helyreállítási alap gondolatát
... videokonferencia keretében tartott tanácskozáson - amelyen elfogadták a pártelnök által ismertetett állásfoglalást tartalmazó kongresszusi határozatot - külföldi vendégként felszólalt Sebastian Kurz osztrák kancellár, aki korábbi nyilatkozatait megerősítve elmondta, hogy Ausztria szolidaritást vállal a koronavírus-járványt súlyosan megszenvedő EU-s társországokkal, de nem támogatj...
2020-05-22 21:13:25
Koronavírus - Osztrák belügyminiszter: Közösen kell fellépni a koronavírus-járvány esetleges második hulláma el
...
"Gyors és intenzív párbeszédre" van szükség az osztrák kormány és Bécs főváros vezetése között - jelentette ki Nehammer. A konzervatív néppárti belügyminiszter elsősorban azt kifogásolja, hogy az országos koronavírus-munkacsoport és Bécs szociáldemokrata vezetése között nem zökkenőmentes az együttműködés. Hangsúlyozta: Bécsnek is érdekében áll, hogy ne következzen be egy töme...
2020-05-18 17:22:23
Koronavírus - Gudrun Kugler: a válságban sem szabad engedni a hisztériának
... európai értékekkel teljesen ellentétesként" jellemezte. Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnöke pedig közvetetten Hitler 1933-as felhatalmazási törvényéhez hasonlította" - írta az osztrák politikus.
"Aztán jött a nagy meglepetés: az Európai Bizottság jogászai egy belső szakvéleményben arra a következtetésre jutottak, hogy Magyarországnak a koronavírus-válságra tekintette...
2020-05-11 18:42:09
Koronavírus/Május 1. - Az osztrák kormány tagjai dolgozókat kerestek fel a munka ünnepén
... hogy május 1-jén léptek életbe a kijárási korlátozással összefüggő enyhítések, éppen ezért lényeges az újabb fertőzési hullám elkerülése.
Javaslatot tett arra, hogy a rendőrség az osztrák fővárosban segítse a hivatalok munkáját, különös tekintettel arra, hogy azoknak a fele, akik az elmúlt napokban fertőződtek meg koronavírussal, Bécsben él.
Alma Zadic (Zöldek) igazságüg...
2020-05-01 18:52:15
Koronavírus - Ausztriában a 11 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzöttek száma
... részesülnek kórházi kezelésben, közülük 245-en vannak intenzív osztályon. Eddig 2022-en gyógyultak meg; és 168-en haltak bele a vírusfertőzés okozta szövődményekbe. Sebastian Kurz kancellár az osztrák parlament ülésén bejelentette: "A kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Ausztria gyorsan kilábaljon a válságból".
Sebastian Kurz kancellár szájmaszkban jelent meg ...
2020-04-03 22:13:35
Koronavírus - Ausztriában is növekszik a betegek száma
... védőmaszkok, kesztyűk és védőruházat; ezek nagy részét a tervek szerint Tirol tartományba szállítják, mivel ott a legmagasabb a fertőzöttek száma.
Eddig 21 különgéppel több mint 3.500 osztrák állampolgár hazatérését segítette az osztrák kormány a koronavírus okozta válsághelyzet miatt - tájékoztatott Alexander Schallenberg néppárti (ÖVP) külügyminiszter.
Ez egy "egyedi é...
2020-03-22 16:01:49
Illegális bevándorlás - Osztrák védelmi miniszter: a hadsereg a jövőben akár 2200 katonával is védheti az orszá
... Erdogan török elnök próbálkozása, hogy nyomás alá helyezze Görögországot és az egész Európai Uniót. "2015 képei nem ismétlődhetnek meg" - szögezte le.
A belügyminiszter elmondta, hogy az osztrák katonák részben határvédelmi feladatot látnak el, így az EU külső határát is jelentő görög határnál, a balkáni útvonalon elhelyezkedő országok határainál, valamint közvetlenül Ausztri...
2020-03-09 16:17:17
Illegális bevándorlás - Szerződést bontott az osztrák kormány több civil szervezettel
... fog nyújtani.
A Zöldek kezdeményezésére létrehoznak egy független szakértőkből álló minőségügyi tanácsot is, amelynek tevékenységét az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és az osztrák ombudsmani hivatal is segíti majd; ennek feladata az lesz, hogy biztosítsa a jogi tanácsadás függetlenségét.
A civil szervezetek aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a döntés ellen. Több mint...
2020-03-05 13:32:19
Illegális bevándorlás - Osztrák államfő: Ausztriának meghatározott mértékben részt kellene vennie a menekültek
... migrációs hullám következményeivel vagyunk elfoglalva - hangsúlyozta a tárcavezető.
Bécs al...
2020-03-04 19:23:22
Coudenhove-Kalergi Európa-díjjal tüntették ki Klaus Iohannis román államfőt
... jelenti, annak elismerését, hogy az ország az európai integráció, az európai projekt aktív népszerűsítője" - mondta a román elnök, a kohézió és az egység fontosságát hangsúlyozva.
Az osztrák arisztokrata diplomata és japán felesége gyermekeként 1894-ben szüntetett Richard Coudenhove-Kalergi gróf 1923-ban alapította meg az európai egyesülést, egy európai állapok politikai és g...
2020-03-04 15:32:01
1 2 3 ...............48 ........72 ........95 96 
Címkék: Gudrun Kugler, Coudenhove-Kalergi Európa-díjjal, Klaus Iohannis, Sebastian Kurz, Donald Tusk, Európai Néppárt, Európai Bizottság, Alma Zadic, Alexander Schallenberg, Európai Uniót, ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, Richard Coudenhove-Kalergi, hitelből finanszírozott, osztrák kormány, munka ünnepén, koronavírussal fertőzöttek, betegek száma, jövőben akár, pártelnök által, konzervatív néppárti, osztrák politikus, nagy meglepetés, belső szakvéleményben, következtetésre jutottak, kijárási korlátozással, újabb fertőzési, osztrák fővárosban, hivatalok munkáját, elmúlt napokban, vírusfertőzés okozta, osztrák parlament, kormány mindent, tervek szerint, fertőzöttek száma, koronavírus okozta, egész Európai, belügyminiszter elmondta, osztrák katonák, balkáni útvonalon, független szakértőkből, osztrák ombudsmani, jogi tanácsadás, civil szervezetek, döntés ellen, európai integráció, európai projekt, román elnök, egység fontosságát, osztrák arisztokrata, európai egyesülést, európai állapok, szociáldemokrata,
© 2013 TVN.HU Kft.