Belépés
Körmenet helyett helikopteres áldás
Szent Antal ünnepére készül Padova
Rendhagyó módon tartják meg idén Padovában Szent Antal ünnepét. Oliviero Svanera, a helyi pápai bazilika rektora a liturgikus emléknap, június 13-a alkalmából üzenetet küldött az olasz város lakóinak, amelyben teremtő lelkesedésre buzdít a járvány utáni újrakezdéshez.
Svanera atya üzenetében emlékeztet, hogy a járvány miatt, ami hurriká...
2020-06-12 20:32:01
Lourdes megnyitotta kapuit a zarándokok előtt
... Máriának szentelt májusi hónap lezárásaként elimádkozza a rózsafüzért, a Szűzanya lába elé helyezi az emberiség gondjait és fájdalmait, és kéri segítségét. A kezdeményezést az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa hirdette meg a következő mottóval: ,,Állhatatosan és közösen az imában Máriával együtt" (vö. ApCsel 1,14).
A bekapcsolódó kegyhelyek között van Lourdes, ahol a ...
2020-05-31 19:21:18
Jöjj, Szentlélek Úristen - Pünkösd
... pünkösdöt, a Szentlélek eljövetelét. A személyes készületben is segít az a kötet, melyben Raniero Cantalamessa kapucinus szerzetes meditációit olvashatjuk. A pünkösd misztériuma című könyvben a Pápai Ház szónoka a Szentlélek titkát hozza közelebb az olvasóhoz, elsősorban a Szentírás és a tapasztalat alapján.

Bővebben https://www.magyarkurir.hu/hirek/joj j-szentlele...
2020-05-25 17:19:19
Ferenc pápa csütörtökön testvéri imára szólított a járványok
... pandémiát: az éhezés, a háborúk, az iskola nélküli gyermekek járványait! És kérjük ezt mindannyian együtt, mint egymás testvérei. Isten áldjon meg mindenkit és könyörüljön rajtunk!

Pápai köszöntés egy nyugdíjba vonuló kollégának
A pápa a híveket lelki áldozásra buzdította, majd a csütörtök reggeli szentmisét szentségimádással és eucharisztikus áldással zárta. A sze...
2020-05-15 10:20:59
Lorettoi ház 700. centenáriumi ünnepsége
... valóban ők, az Angyalok nemzetsége mentette Názáretből a Szent Ház köveit az Adriai-tenger túlsó partjára. A frigy időpontját is ismerjük: 1294 augusztusa-októbere. Recanati városa akkor a Pápai Államhoz tartozott, az adományt a pápának szánták, az 1294 júliusában megválasztott V. Cölesztin remetepápának, aki három nappal a Szent Ház megérkezése után, 1294. december 13-án lemondot...
2020-04-26 15:56:10
Koronavírus/Húsvét - A járvány sújtotta országokért imádkozott Ferenc pápa Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jel
...
Az egyházfő az apostoli palotában, a pápai lakosztály úgynevezett könyvtárszobájában olvasta fel beszédét, amelyet a Vatikán interneten közvetített. A beszédet a latin Mennyek királynője (Regina caeli) imádság követte, amely pünkösdvasárnapig helyettesíti az Úrangyala (Angelus) imát. Ezután a lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából áldását adta az üres térre.
Be...
2020-04-13 14:01:38
Jézus egyetlen vigasza a kereszt tövében álló Édesanyja
P. Cantalamessa 3. nagyböjti beszéde:
,,Mária az egyház tükörképe és előképe" - ezt a vezérelvet követte ez alkalommal is péntek délelőtti elmélkedésében a Pápai Ház szónoka, rámutatva, hogy életünk minden napján Jézus keresztje mellett kell állnunk, mint ahogy Mária és a szeretett tanítvány tette ezt.
Vertse Márta - Vatikán

Mária a Kálvá...
2020-03-31 19:27:18
Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház szónoka második nagyböjti
Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház szónoka második nagyböjti elmélkedése
Ami azon a napon történt, megszabja azt, aminek minden nap meg kell történnie: Mária mellett kell állnunk Jézus keresztje tövében, mint ahogy ezt a szeretett tanítvány tette.
Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház szónoka március 27-én, pénteken folytatta nagyböjti elmélkedését, melyben Mária nyomdokain ha...
2020-03-31 18:59:28
Koronavírus - Ferenc pápa egyik közeli munkatársa is megbetegedett
... olasz főváros második számú járványkórháza. Sajtóinformációk szerint ő az ötödik vatikáni beteg, köztük van a Vatikáni Múzeum két világi dolgozója is.
Az Il Messaggero úgy értesült, a pápai állam területén regisztrált újabb beteg miatt felmerült az Olaszországban már érvényes kijárási korlátozás bevezetése a Vatikánváros területén is. A Szent Márta-házat fertőtlenítették, és ...
2020-03-26 07:05:19
Idén húszan kapnak Radnóti Miklós antirasszista díjat
... András és Lengyel László közgazdász, Karsai László történész, Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója, Kronstein István civil szervezeti vezető, Lovas Tamás zenész, Mohácsi János rendező és Pápai Gábor karikaturista.
A díjban olyan személyiségek, közösségek részesülhetnek, akik, illetve amelyek kiállásukkal, példamutató cselekedetükkel hitet tesznek az antirasszizmus eszmé...
2020-03-20 17:33:28
1 2 3 ........28 ....42 ....55 56 
Címkék: Szentlélek Úristen, Sárközy Júlia, Raniero Cantalamessa, Pápai Ház, Radnóti Miklós, Szent Antal, Padovában Szent Antal, Oliviero Svanera, Evangelizáció Pápai Tanácsa, Szent Ház, Pápai Államhoz, Szent Péter, Vertse Márta, Vatikáni Múzeum, Szent Márta-házat, Lengyel László, Karsai László, Kotroczó Róbert, Kronstein István, Lovas Tamás, Mohácsi János, Pápai Gábor, zarándokok előtt, járvány sújtotta, kereszt tövében, helyi pápai, liturgikus emléknap, olasz város, járvány utáni, járvány miatt, emberiség gondjait, következő mottóval, imában Máriával, bekapcsolódó kegyhelyek, személyes készületben, pünkösd misztériuma, tapasztalat alapján, iskola nélküli, nyugdíjba vonuló, híveket lelki, csütörtök reggeli, frigy időpontját, pápának szánták, 1294 júliusában, apostoli palotában, pápai lakosztály, latin Mennyek, üres térre, egyház tükörképe, vezérelvet követte, szeretett tanítvány, napon történt, ötödik vatikáni, pápai állam, díjban olyan, antirasszizmus eszmé, fertőtlenítették, sajtóinformációk, cselekedetükkel,
© 2013 TVN.HU Kft.