Belépés
Spanyolországban alapjövedelem igényelhető június közepétől
...
"Történelmi nap a mai demokráciánk számára, egy új szociális jog született" - fogalmazott a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón Pablo Iglesias, szociális jogokért felelős kormányfőhelyettes.
A politikus elmondta: a koronavírus-járvány súlyosbította a szegénységben élők helyzetét, ezért vált sürgetővé, hogy a koalíciós pártok felgyorsítsák az alapjövedelem bevezetését...
2020-05-29 16:31:44
Beiktatták az első koalíciós kormányt Spanyolországban
... négynek a vezetője miniszterelnök-helyettes rangot kapott, így jelezve, hogy melyek a legfontosabb kormányzati területek.
Szociális jogokért felelős kormányfőhelyettes lett Pablo Iglesias, az Unidas Podemos vezetője, akinek hatáskörébe tartozik az ENSZ 2030-ig meghatározott fenntarthatósági fejlődési céljainak megvalósítása is.
Teresa Ribera eddigi környezetvédelmi minis...
2020-01-13 14:22:09
Bejelentette új kormánya összetételét a spanyol miniszterelnök
... pénzügyi fenntarthatóságának az ellenőrzését végzi.
Ahogyan azt már a miniszterelnöki hivatal korábban nyilvánosságra hozta, szociális jogokért felelős kormányfőhelyettes lesz Pablo Iglesias, az Unidas Podemos vezetője, akinek hatáskörébe tartozik majd az ENSZ 2030-ig meghatározott fenntarthatósági fejlődési céljainak megvalósítása is.
Pártja ezen kívül négy tárcát kap a...
2020-01-12 16:01:58
Az új spanyol kormányban négy miniszterelnök-helyettesi poszt lesz
...
Szociális jogokért felelős kormányfő-helyettes lesz Pablo Iglesias, az Unidas Podemos vezetője, akinek határkörébe tartozik majd az ENSZ 2030-ig meghatározott fenntarthatósági fejlődési céljainak megvalósítása is.
Teresa Ribera, eddigi környezetvédelmi minisztert az ökológiai átmenetért és a demográfiai kihívásért felelős miniszterelnök-helyettessé nevezik ki, hangsúlyoz...
2020-01-09 16:57:54
Beiktatták hivatalába Pedro Sánchez spanyol miniszterelnököt
... együttműködésével.
Sajtóinformációk szerint az új kormány névsorát hivatalosan a jövő héten jelentik be. Három miniszterelnök-helyettesi posztra lehet számítani, amelyből egyet Pablo Iglesias, az Unidas Podemos vezetője tölthet be. Pártszövetsége ezen kívül négy tárca irányítását kaphatja meg.
Az új kabinet számára nem lesz könnyű a kormányzás a spanyol parlamenti erővis...
2020-01-08 12:02:23
Spanyol választás - Pedro Sánchez: a spanyolok döntése szerint az új kormánynak több politikai erőtől kell függ
... mondta, ezért személyesen is vállalja a felelősséget, összehívja a párt országos vezetését, és javasolja rendkívüli pártkongresszus összehívását, hogy a tagság döntsön a jövőről.
Pablo Iglesias, az Unidas Podemos (Együtt képesek vagyunk) radikális baloldali párttömörülés vezetője az eredményeket értékelve rossz hírnek nevezte a VOX erősödését, amellyel szemben szerinte "törté...
2019-11-11 07:04:34
A spanyol pártvezetők tömeges választási részvételre buzdítottak
... azon kevés napoknak, amikor bármelyik választópolgárnak ugyanannyi hatalma van mint egy multimilliomosnak" - nyilatkozta nem sokkal később egy másik madridi szavazóhelyiség előtt Pablo Iglesias, az Unidas Podemos (Együtt képesek vagyunk) radikális baloldali párttömörülés vezetője.
Pablo Casado, az eddigi legnagyobb ellenzéki erőnek számító konzervatív Néppárt (PP) elnöke miut...
2019-11-10 11:51:15
A pártprogramok bemutatására koncentráltak a spanyol miniszterelnök-jelöltek a választási televíziós vitában
... patthelyzetet, hogy önállóan egyik politikai erőnek sincs kormányzóképes támogatottsága, s ez a helyzet ráadásul a közvélemény-kutatások alapján a választások után is fennmaradhat.
Pablo Iglesias, az Együtt képesek vagyunk (Unidas Podemos) radikális baloldali pártszövetség vezetője szerint a választók azt várják, hogy hagyják maguk mögött nézeteltéréseiket a Spanyol Szocialis...
2019-11-05 08:01:31
Katalán válság - A spanyol kormányfő az erőszak elítélésére szólította fel Katalónia elnökét
... buzdított, amikor a tüntetésre szólította az embereket. Albert Rivera, az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt elnöke ugyanezért Quim Torra leváltását szorgalmazta, míg Pablo Iglesias, az Együtt képesek vagyunk (Unidas Podemos) radikális baloldali pártszövetség vezetője azt kérte, hogy rendkívüli intézkedések helyett a párbeszéd helyreállítására törekedjen a spanyol korm...
2019-10-16 23:15:28
Sánchez: Spanyolország a választások "megismétlésére van ítélve" november 10-én
... liberális középpárt.
A két baloldali politikai erő sikertelenül próbált koalíciós megállapodást kötni az elmúlt hónapokban, és mindketten kölcsönös bizalmatlanságot emlegettek.
Pablo Iglesias, az Unidas Podemos főtitkára szerint a szocialisták valójában nem megállapodásra, hanem a választások megismétlésére törekedtek.
Sánchez szerint viszont az Unidas Podemos és a ...
2019-09-17 22:42:31
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Pedro Sánchez, Pablo Iglesias, Unidas Podemos, Teresa Ribera, Pablo Casado, Spanyol Szocialis, Albert Rivera, első koalíciós, spanyol miniszterelnök, spanyolok döntése, spanyol pártvezetők, pártprogramok bemutatására, választási televíziós, spanyol kormányfő, erőszak elítélésére, kabinet ülését, politikus elmondta, szegénységben élők, koalíciós pártok, alapjövedelem bevezetését, legfontosabb kormányzati, ellenőrzését végzi, miniszterelnöki hivatal, ökológiai átmenetért, demográfiai kihívásért, jövő héten, spanyol parlamenti, párt országos, tagság döntsön, eredményeket értékelve, másik madridi, eddigi legnagyobb, helyzet ráadásul, választások után, tüntetésre szólította, párbeszéd helyreállítására, spanyol korm, elmúlt hónapokban, szocialisták valójában, választások megismétlésére, spanyolországban, sajtóinformációk, miniszterelnököt, bizalmatlanságot, környezetvédelmi, fenntarthatósági, helyreállítására, miniszterelnöki, szavazóhelyiség, pártkongresszus, pártszövetsége, megismétlésére,
© 2013 TVN.HU Kft.