Belépés
Paksi bővítés - LMP: "döglött" a beruházás
... sajtótájékoztatóján "döglöttnek" nevezte a beruházást, megismételve pártja álláspontját: ezt már a kormányfő is elismerte akkor, amikor menesztette Aszódi Attilát, a Miniszterelnökség paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárát.
Azt mondta: a kormánynak csupán az a feladata a projekttel, hogy előkészítse a szerződés felmondását és elszámoljon az eddig a...
2019-01-17 15:02:17
Paksi bővítés - LMP: a kormány árulja el a beruházás teljes költségét!
...
Turcsán Szabolcs, az ellenzéki párt országos elnökségének tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: Aszódi Attila felmentése a Miniszterelnökség paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkári pozíciójából a sokadik üzenete annak, hogy a beruházás megbukott.
"Az Orbán-Putyin paktum az évszázad legrosszabb üzlete" - hangoztatta, leszögez...
2019-01-16 13:21:31
Atomenergia hivatal: biztonságosak az atomenergiát alkalmazó magyarországi létesítmények
... kellett elvégezni - jelezte a főigazgató.
Fichtinger Gyula elmondta: a nukleáris biztonságot a nyári aszályos, forró időjárás nem veszélyeztette, a biztonsági követelményeket a paksi atomerőmű végig betartotta.
A főigazgató hangsúlyozta: a Duna vizének hőmérséklete környezetvédelmi kérdés, a folyó vízszintje a villamosenergia-termelést befolyásoló tényező. Az atomerőmű b...
2019-01-10 13:52:22
Döntött a kormány az új Nemzeti Energiastratégia kidolgozásáról
... Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint az innovációért és technológiáért felelős miniszternek a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával - az európai uniós kötelezettség alapján készülő Nemzeti Energia és Klíma...
2018-12-22 10:31:12
Radioaktívhulladék-kezelő: folyamatos a fejlesztés a cégnél
... 300 darab kiégett fűtőelemet tároltak be. A legújabb tárolókamrák építése tavaly fejeződött be, a tároló jelenleg 9307 kiégett fűtőelem biztonságos tárolására alkalmas, azonban a paksi atomerőmű igényeinek megfelelően folyamatosan bővíthető. A szakemberek már dolgoznak az új tároló egységek építésének előkészületein - jelezte az RHK.
A kft. tájékoztatott arról, hogy az idén f...
2018-12-12 20:12:49
Franciaország és Magyarország hadiipari és nukleáris megállapodásokat kötött
...
Szijjártó Péter elmondta: két francia cég, köztük egy állami tulajdonú vállalat komoly megbízásokat kapott a jelenlegi paksi atomerőmű működtetésében és a leendő új paksi erőmű turbináinak építésében, a magyar honvédség pedig húsz Airbus típusú helikoptert rendelt Franciaországtól.
"Tovább erősítjük azt a francia-magyar szövetséget, amely a nukleáris energia békés célú f...
2018-12-11 16:35:09
Süli János: a paksi atomerőmű építése miatt Magyarországnak nincs hiteltartozása Oroszországgal szemben
... hozzátette, hogy az előtörlesztésre a hitelszerződés is lehetőséget biztosított.
A tárca nélküli miniszter arról is beszámolt, hogy a hitelből eddig lehívott mintegy 78 millió euró az atomerőmű építés eddig igazolt 98 millió eurós költségének a 80 százaléka.
Süli János a független képviselő kérdésére válaszolva felidézte, hogy a nemzetközi hitelszerződésnek megfelelően a...
2018-12-05 18:22:19
Süli János: a klímapolitikai célkitűzéseket atomenergia nélkül nem lehet végrehajtani
...
Az energiaellátás biztonságát, valamint a gazdaságossági és a klímavédelmi szempontokat is figyelembe véve Magyarországnak nincs más alternatívája, mint atomerőmű építése - emelte ki előadásában Süli János.
Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a kormányzat támogatja a megújuló energiák arányának növelését, és a megújulókra is számít az ország áramellátásában.
A tárc...
2018-12-04 17:52:03
Szijjártó: új szintre emelkedett a magyar-cseh gazdasági együttműködés
... - mondta. Hozzátette: másfél milliárd forintot különítettek el, hogy a...
2018-11-30 16:41:16
Új vállalkozási övezetet alakítanak ki Pakson
... alapított zrt. jegyzett tőkéjét 10 millió forinttal, tőketartalékát 1,49 milliárd forinttal emelte - tájékoztatott Szabó Péter (Fidesz-KDNP).
A tőkejuttatás forrása az ez év elején az atomerőmű és a tervezett két új atomerőművi blokk felvonulási területe mellett fekvő telkek értékesítéséből származó, 1,8 milliárd forint volt - tette hozzá.
Az új vállalkozói övezetre azér...
2018-11-19 14:48:25
1 2 3 .........................81 82 .............122 123 .............161 162 163 
Címkék: Nemzeti Energiastratégia, Süli János, Aszódi Attilát, Turcsán Szabolcs, Aszódi Attila, Fichtinger Gyula, Paksi Atomerőmű, Nemzeti Energia, Szijjártó Péter, Szabó Péter, kormány árulja, beruházás teljes, atomenergiát alkalmazó, paksi atomerőmű, klímapolitikai célkitűzéseket, magyar-cseh gazdasági, kormánynak csupán, szerződés felmondását, ellenzéki párt, sokadik üzenete, beruházás megbukott, évszázad legrosszabb, nukleáris biztonságot, nyári aszályos, biztonsági követelményeket, főigazgató hangsúlyozta, folyó vízszintje, nemzeti vagyon, európai uniós, legújabb tárolókamrák, tároló jelenleg, állami tulajdonú, jelenlegi paksi, magyar honvédség, francia-magyar szövetséget, nukleáris energia, tárca nélküli, hitelből eddig, atomerőmű építés, független képviselő, nemzetközi hitelszerződésnek, energiaellátás biztonságát, klímavédelmi szempontokat, kormányzat támogatja, megújuló energiák, ország áramellátásában, tőkejuttatás forrása, megállapodásokat, franciaországtól, kormányhatározat, környezetvédelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.