Belépés
Stuttgartban látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiáról szóló tárlata
... magyar irodalom gasztronómiai gazdagságát olyan kiemelt témákon keresztül mutatják be, mint az evés és a szakralitás vagy az ételek és a nemzeti identitás viszonya - olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
Mint írják, az étel élvezete és az evésben rejlő erotika, de akár furcsaságok bekebelezése is gyakran bukkan fel az irodalmi szövegek...
2019-10-18 13:11:24
Kodolányi János emlékkiállítás és konferencia Budapesten
... motívumait mutatja be a közgyűjteményekben található dokumentumok, a család által rendelkezésre bocsátott fényképek, valamint az író műveiből válogatott szövegek segítségével - írja a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) MTI-hez eljutatott közleménye.
Kodolányi János (1889-1969) a huszadik századi magyar nagyepika egyik meghatározó képviselője volt. Legismertebb művei között vannak t...
2019-10-06 16:01:50
Magda, a Szabó - Ősbemutatót a Petőfi Irodalmi Múzeumban
...
A 70 perces színházi est rendezője Mészáros Tibor, aki Krajcsi Nikolett-tel együtt lép színpadra a produkcióban - olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében, amely szerint a múzeumban tartott ősbemutatót követően az estet számos magyarországi nagyvárosban láthatja majd a közönség.
Mint írják, a darabban arra keresik a választ, hogy ki is volt Sz...
2019-09-20 10:11:04
A PIM-hez került a Nemzeti Tehetséggondozó
... a második évben gyakornokként foglalkoztassák ezeket a médiamunkatársakat. A PIM-en...
2019-07-18 15:22:19
Ügynökök az Országgyűlésben 1990-1994
... Elmélyült és szenvedélyes foto tanulmányokat folytatott, előadásokat tartott, iskolát vezetett, szakcikkeket publikált, az ősfotókkal foglalkozott és Petőfi-ikonográfiákat kutatott a Petőfi Irodalmi Múzeummal karöltve.
Két évvel halála előtt, 2001. október 23-án Mádl Ferenc köztársasági elnök a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntette ki.
Állambiztonsági múlt...
2019-07-09 00:44:32
Krónika 2. rész (költségvetés)
... felújítása.
Azt mondta, egyetlen dologgal adósok: a következő években mindenképpen figyelmet kell fordítani a közművelődési és közgyűjteményi dolgozók bérfejlesztésére. Azt mondta, ...
2019-06-20 11:51:24
PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál ősszel Budapesten
... Fischert és Barabási Albert László hálózatkutatót" - mondta Kollár Árpád költő, a fesztivál főszervezője.
Kitért ara, hogy mintegy száz szerző érkezik a fesztiválra, bemutatják a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) V4-es rezidens programjában részt vevő alkotókat, de érkeznek vendégek Ausztriából, Romániából, Szerbiából, Horvátországból, Izraelből, Törökországból, Észak-Macedóniából...
2019-06-17 13:42:15
Rangos nemzetközi díjat nyert a magyar kiállítás a Prágai Quadriennálén
... világkiállításon a Végtelen dűne című magyar pavilon elnyerte a legjobb kiállításért járó díjat az Országok és régiók szekcióban (Best Exhibition of Countries and Regions) - olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
Mint írják, a díjazott installáció Balázs Juli, Kálmán Eszter és Nagy Fruz...
2019-06-12 16:12:47
Szombaton nyílnak a magyar kiállítások a Prágai Quadriennálén
... és emlékezet hívószavak köré építették a kiállítás üzenetét. Ez a három szimbólum a kreatív folyamat három fontos állomását jelöli - olvasható a magyar részvétel főszervezője, a Petőfi Irodalmi Múzeum - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.
A kiállítás központi, Országok és Régiók elnevezésű szekciójában a Végtelen Dűne című magyar ins...
2019-06-07 17:22:25
Nemzeti összetartozás napja - Együttműködési megállapodást kötött a PIM a külhoni magyar irodalmi műhelyekkel
... Múzeumában tartott megbeszélésen résztvevők áttekintették a kortárs magyar irodalom helyzetét a Kárpát-medencében, és azzal a reménnyel zárták a megbeszélést, hogy a létrehozandó Petőfi Irodalmi Ügynökség az évek óta fennálló problémák egy részére megoldást kínálhat. A tanácskozáson részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.
A megállapodás szövege szerint az aláírók együttműk...
2019-06-04 19:42:07
1 2 3 4 
Címkék: Petőfi Irodalmi Múzeum, Kodolányi János, Petőfi Irodalmi Múzeumban, Nemzeti Tehetséggondozó, PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál, Petőfi Irodalmi Múzeum MTI-hez, Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett-tel, Petőfi Irodalmi Múzeummal, Mádl Ferenc, Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével, Barabási Albert László, Kollár Árpád, Best Exhibition, Országos Színháztörténeti Múzeum, Intézet MTI-hez, Balázs Juli, Kálmán Eszter, Nagy Fruz, Végtelen Dűne, Petőfi Irodalmi Ügynökség, Orbán Viktor, magyar kiállítás, magyar kiállítások, külhoni magyar, szakralitás vagy, nemzeti identitás, étel élvezete, evésben rejlő, irodalmi szövegek, család által, huszadik századi, múzeumban tartott, estet számos, darabban arra, második évben, ősfotókkal foglalkozott, következő években, fesztivál főszervezője, legjobb kiállításért, díjazott installáció, kiállítás üzenetét, három szimbólum, kreatív folyamat, magyar részvétel, kiállítás központi, kortárs magyar, reménnyel zárták, létrehozandó Petőfi, részére megoldást,
© 2013 TVN.HU Kft.