Belépés
Konferenciával és kiállításokkal emlékeznek II. Rákóczi Ferenc fejdelemre Franciaországban
... Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács János, a Borsod-Abaúj Zemplén megyei önkormányzat főjegyzője, Rajnai Gábor, Oroszlány alpolgármestere, valamint Nagy Csaba, az Oroszlányi Rákóczi Szövetség elnöke - a kulturális központként működő yerres-i kastélyban magyaros ebéden látják vendégül a meghívottakat.
A helyszínen szeptember 22-én tekinthető meg a Rákóczi élet...
2019-09-12 20:11:55
Rákóczi Szövetség: az iskolaválasztás meghatározza a határon túli magyar gyerekek sorsát
...
Csáky Csongor azt mondta, a magyar iskola a siker és a határon túli magyar közösségek fennmaradásának kulcsa, a szövetség ezért küldetésének tartja, hogy a gyerekek születésétől kezdve az iskolaválasztásig segítse a magyar iskolák választását.
Ennek érdekében például karácsonyra mesekönyvet küldtek a családoknak, tavasszal a magyar iskolába történő beiratkozásnál iskolat...
2019-09-12 09:11:42
Kevés aláírás jött össze eddig a régiós polgári kezdeményezés támogatására, de az SZNT elnöke bizakodó
... tényezőnek tekintette, hogy az SZNT-nek komoly partnereket sikerült maga mellé állítania. Mint felsorolta: Erdélyben mindhárom magyar párt vállalta az aláírásgyűjtést, Magyarországon a Rákóczi Szövetség, a nemzetközi színtéren az Európai Szabad Szövetséget (EFA) és az Európai Nemzetiségek Föderatív Unióját (FUEN) és a Baszk Nemzeti Pártot említette.
Az SZNT elnöke hozzátette...
2019-09-09 15:41:39
Magyar Kupa - Harmadosztályú ellenfelet kapott a címvédő Fehérvár és az FTC
...
A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a hétfői sorsoláson - amelyen a csapatokat az olimpiai bajnok Dunai Antal húzta ki - eldőlt, hogy a fehérváriak ellenfele az Eger, míg a bajnok ferencvárosiaké az Iváncsa lesz.
Az élvonalbeli csapatok most kapcsolódnak be a sorozatba, és a másodosztályban szereplő együttesekhez hasonlóan kiemeltek voltak a sorsoláson, tehát...
2019-09-09 13:22:13
Több mint 15 ezer diák utazott idén a Rákóczi Szövetséggel
... kapcsolatok sokasodnak, és nem csökken a mi programunk iránti érdeklődés" - fűzte hozzá.
A műsorban elhangzott, hogy idén ősszel is utazásra bátorítja a középiskolásokat a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a diákok az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.
Korábban azt közölték, a jelentkezés felt...
2019-09-07 09:21:20
Labdarúgó NB I - Október 19-én FTC-Újpest, október 27-én Fehérvár-FTC
...
A szövetség honlapja szerint a bajnoki címvédő Ferencváros ebben az időszakban Európa-liga-főtáblás szereplése miatt háromszor is vasárnap lép pályára, így többek között a hét utolsó napján, október 27-én 17.15 órakor látogat az előző szezonban ezüstérmes MOL Fehérvár FC-hez.
A Ferencváros-Újpest derbit ugyanakkor október 19-én, szombaton 19.30 órától rendezik.
A má...
2019-09-05 13:41:57
Rákóczi Szövetség: idén is meghirdetik az október 23-i diákutazási programot
...
A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.
A pályázat feltétele, hogy az utazó csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen október 23-hoz kapcsolódóan - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat...
2019-09-05 07:04:51
Szilágyi Péter: az anyaország nem mondott le a Magyarországon kívül élő magyarokról
... elindult a Kőrösi Csoma Sándor-program; 2017-ben nyílt pályázati rendszer indult a diaszpórában élő magyar szervezetek számára, amelynek éves kerete ötszázmillió forint; elindult a Rákóczi Szövetséggel együttműködve egy dipaszpóra-táboroztatási program; a nemzetpolitikai államtitkárság továbbképzéseket tart a hétvégi iskolákban dolgozó pedagógusoknak, idén februárban több mint szá...
2019-08-30 17:32:22
Tanévkezdés - Rákóczi Szövetség: köszönet a magyar iskolaválasztásért
... tanévnyitó ünnepségén veszi kezdetét, majd szeptember és december között 400 helyszínen adják át a magyarországi társadalom összefogását és megbecsülését jelképező ösztöndíjat.
A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja 2004-ben a Felvidéken indult azzal a céllal, hogy minél több magyar család válassza az anyanyelvi oktatást.
A program ma érinti a teljes Felvi...
2019-08-30 11:21:29
Miniszteri biztos: elmúltak azok az idők, amikor az anyaország lemondott a diaszpórában élőkről
...
A politikus a Dél-afrikai Magyar Szövetség meghívására érkezett Dél-Afrikába az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából, amelyet Johannesburgban most vasárnap tartottak.

Dél-Afrikában a XX. század közepén jött létre szervezett magyar közösség, és abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy Magyar Tanya néven fenn tudnak tartani egy magyar házat, ahol a nemzeti ünnep...
2019-08-25 18:32:57
1 2 3 ................54 55 ........81 82 ........107 108 109 
Címkék: Rákóczi Ferenc, Rákóczi Szövetség, Magyar Kupa, Rákóczi Szövetséggel, Labdarúgó NB, Szilágyi Péter, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés, Kovács János, Borsod-Abaúj Zemplén, Rajnai Gábor, Nagy Csaba, Oroszlányi Rákóczi Szövetség, Csáky Csongor, Európai Szabad Szövetséget, Európai Nemzetiségek Föderatív Unióját, Baszk Nemzeti Pártot, Dunai Antal, Fehérvár FC-hez, Kőrösi Csoma Sándor-program, Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja, Dél-afrikai Magyar Szövetség, Magyar Tanya, iskolaválasztás meghatározza, határon túli, régiós polgári, címvédő Fehérvár, október 23-i, anyaország lemondott, diaszpórában élőkről, kulturális központként, helyszínen szeptember, magyar iskola, szövetség ezért, gyerekek születésétől, iskolaválasztásig segítse, magyar iskolák, magyar iskolába, nemzetközi színtéren, magyar szövetség, hétfői sorsoláson, olimpiai bajnok, fehérváriak ellenfele, bajnok ferencvárosiaké, élvonalbeli csapatok, másodosztályban szereplő, műsorban elhangzott, másik Kárpát-medencei,
© 2013 TVN.HU Kft.