Belépés
Máért - Zárónyilatkozat: a magyar politikai pártok a szomszédos államok magyar közösségeit támogassák
... minél szélesebb körben nyújtsanak tájékoztatást a Nemzeti Régiókért európai polgári kezdeményezésről, hangsúlyozzák az aláírások összegyűjtésének fontosságát. Üdvözlik, hogy a Rákóczi Szövetség ezúttal is közreműködik a magyarországi aláírásgyűjtésben.
A résztvevők megdöbbentőnek és a jogállamisággal összeegyeztethetetlennek tartják a romániai magyarságot sújtó jogfosztások é...
2019-11-15 15:51:34
Diaszpóratanács - Zárónyilatkozat: aggodalomra ad okot egyes magyar pártok szomszédos államokban történő megnyi
... tavalyi évben összegyűjtött hagyatékok. Szorgalmazzák a program folytatását a kiemelkedő értékeket képviselő anyagok feldolgozása és hazaszállítása érdekében.
Üdvözlik, hogy a Rákóczi Szövetség által működtetett Diaszpóra Program új tartalmakkal gazdagítva és újabb célcsoportokat megszólítva egyre nagyobb népszerűségnek örvend a diaszpóra magyar fiataljainak körében. Javasolj...
2019-11-14 22:28:11
Rákóczi Szövetség: külhoni óvodapedagógusok és tanítók találkozója lesz a hétvégén
...
A rendezvényen szakmai és kulturális programokkal várják a résztvevőket - közölte a szövetség az MTI-vel.
Jelezték, ez idén a második találkozó a külhoni óvodapedagógusok és tanítók számára, amelyet még két alkalom követ novemberben, illetve decemberben. Hajdúszoboszlón 200-200 résztvevőre számítanak Kelet-Felvidékről, Kárpátaljáról és Észak-Erdélyből.
A Rákóczi Sz...
2019-11-08 07:05:51
Október 23. - Rétvári: óriási értéke van a szabadságnak
... fiatalok integette...
2019-10-22 18:33:49
Október 23. - Több ezer Kárpát-medencei külhoni fiatal ünnepel október 23-án Budapesten
...
Csáky Csongor hozzátette: a Rákóczi Szövetség, partnereivel együttműködve, huszonhetedszer szervezi meg a diákcsapat csatlakozását a fáklyás felvonuláshoz.
Október 22-én délután a történelmi megemlékezés után - a többi ünneplővel együtt - háromezer Kárpát-medencei fiatal rója le majd tiszteletét az 56-os hősök előtt. Az idei év különlegessége, hogy a Rákóczi Szövetség sz...
2019-10-21 13:51:19
Október 23. - Tízezer Kárpát-medencei diák kapcsolódik be a Rákóczi Szövetség programjaiba
...
A szövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Gloria Victis 1956-os emlékünnepség és ifjúsági találkozón Budapesten október 21-23-án háromezer Kárpát-medencei egyetemista és középiskolás vesz részt lengyelországi társaikkal együtt, azzal a céllal, hogy tisztelegjenek 1956 hősei előtt és ismereteket szerezzenek az 1956-os forradalomról és szabadságharcról.
Emellet...
2019-10-18 07:05:08
Országos Könyvtári Napok - Kvízjáték, könyvbemutató, tárlatvezetés az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban
...
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség programsorozatának keretében a látogatók könyvtártörténeti vezetésen, a restaurátorműhely bemutatásán, valamint a Rákóczi-kötetekről szóló tárlatvezetésen vehetnek részt - olvasható az egyetem honlapján.
A meghirdetett Könyvtárak az emberért - Felelősségünk a Földért című projekt részeként kvízjátékban mérettethetik meg magukat az ...
2019-10-01 07:06:36
Konferenciával és kiállításokkal emlékeznek II. Rákóczi Ferenc fejdelemre Franciaországban
... Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács János, a Borsod-Abaúj Zemplén megyei önkormányzat főjegyzője, Rajnai Gábor, Oroszlány alpolgármestere, valamint Nagy Csaba, az Oroszlányi Rákóczi Szövetség elnöke - a kulturális központként működő yerres-i kastélyban magyaros ebéden látják vendégül a meghívottakat.
A helyszínen szeptember 22-én tekinthető meg a Rákóczi élet...
2019-09-12 20:11:55
Rákóczi Szövetség: az iskolaválasztás meghatározza a határon túli magyar gyerekek sorsát
...
Csáky Csongor azt mondta, a magyar iskola a siker és a határon túli magyar közösségek fennmaradásának kulcsa, a szövetség ezért küldetésének tartja, hogy a gyerekek születésétől kezdve az iskolaválasztásig segítse a magyar iskolák választását.
Ennek érdekében például karácsonyra mesekönyvet küldtek a családoknak, tavasszal a magyar iskolába történő beiratkozásnál iskolat...
2019-09-12 09:11:42
Kevés aláírás jött össze eddig a régiós polgári kezdeményezés támogatására, de az SZNT elnöke bizakodó
... tényezőnek tekintette, hogy az SZNT-nek komoly partnereket sikerült maga mellé állítania. Mint felsorolta: Erdélyben mindhárom magyar párt vállalta az aláírásgyűjtést, Magyarországon a Rákóczi Szövetség, a nemzetközi színtéren az Európai Szabad Szövetséget (EFA) és az Európai Nemzetiségek Föderatív Unióját (FUEN) és a Baszk Nemzeti Pártot említette.
Az SZNT elnöke hozzátette...
2019-09-09 15:41:39
1 2 3 ................54 55 ........81 82 ........107 108 109 
Címkék: Rákóczi Szövetség, Tízezer Kárpát-medencei, Országos Könyvtári Napok, ELTE Egyetemi Könyvtár, Rákóczi Ferenc, Nemzeti Régiókért, Diaszpóra Program, Rákóczi Sz, Csáky Csongor, Gloria Victis, Könyvtári Szövetség, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés, Kovács János, Borsod-Abaúj Zemplén, Rajnai Gábor, Nagy Csaba, Oroszlányi Rákóczi Szövetség, Európai Szabad Szövetséget, Európai Nemzetiségek Föderatív Unióját, Baszk Nemzeti Pártot, magyar politikai, szomszédos államok, iskolaválasztás meghatározza, határon túli, régiós polgári, aláírások összegyűjtésének, magyarországi aláírásgyűjtésben, résztvevők megdöbbentőnek, romániai magyarságot, program folytatását, kiemelkedő értékeket, diaszpóra magyar, rendezvényen szakmai, második találkozó, külhoni óvodapedagógusok, diákcsapat csatlakozását, fáklyás felvonuláshoz, történelmi megemlékezés, többi ünneplővel, 56-os hősök, szövetség MTI-hez, 1956-os forradalomról, látogatók könyvtártörténeti, restaurátorműhely bemutatásán, egyetem honlapján,
© 2013 TVN.HU Kft.