Belépés
Rákóczi hadnagyából lett Franciaország marsallja Bercsényi L
... helytállásáért 1758 márciusában Franciaország marsalljává léptették elő, majd egy év múlva vezéróbester lett, azaz rangidős az összes huszárparancsnok között. Mivel akkor már Bourbon-Habsburg szövetség volt, a legmagasabb katonai rangot elnyerve nyugdíjazását kérte és visszavonultan élt birtokán, családja körében.

1778. január 9-én érte a halál a Párizs közeli Luzancyba...
2020-08-04 21:00:56
Folytatódik a Rákóczi Szövetség táboroztatása
...
A szövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint több mint 150 középiskolás találkozik a sátoraljaújhelyi táborban; a Rákóczi szövetség több mint 300 Kárpát-medencei középiskolai szervezete kapott meghívást, de a járványhelyzet és az azzal összefüggő határzár miatt nagyon sok külhoni középiskola diákjait nem tudják fogadni.
A táborban lesznek kulturális programok, előa...
2020-08-03 11:21:29
A világ egyetlen oldala sötétség
... sorozatok keretén belül. Csak azok békejobbját tudom elfogadni majd, akik egyetlen embernek soha nem ártottak, legyen kommunista, vagy vallásos. Nincs világ-Rákóczi tér és Hunnia börtön szövetsége Hit gyülekezetével sem, amelyik nem ismeri a szivárvány szövetséget, csak a Hunnia orosz bűnözőinek börtönével tüzet hoz le az égből szentlélekként. Innen látni, milyen hatalma van a f...
2020-08-01 19:40:52
Koronavírus - NNK: hazautaztak a Rákóczi Szövetség táborából a fertőzöttekkel érintkezők
... megakadályozásáért. Fontos, hogy közösségbe csak egészséges ember menjen, és ha egy zárt közösségben felmerül a fertőzés gyanúja, a fertőzésgyanúsakat elkülönítsék - írta az NNK.
A Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolások Tábora hétfőn kezdődött és vasárnapig tart. A táborozók az anyaországból, a Felvidékről, Erdélyből és a Délvidékről érkeztek, Kárpátaljáról a járván...
2020-07-08 18:22:43
Koronavírus - Potápi: a sikeres nemzetpolitika letéteményesei a fiatalok
...
Potápi Árpád János a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolások Táborának megnyitóján hangsúlyozta: továbbra is szeretnének sikeres nemzetpolitikát folytatni. Ehhez fiatalok kellenek, hiszen minden politika értelmét veszti, ha nincs mögötte utánpótlás - tette hozzá.
Kiemelte: a nemzeti összetartozás és az erős magyar közösségek évének tervezett programjait a korona...
2020-07-06 19:33:26
Győzelemmel búcsúztatta a szezont a bajnok Ferencváros
... Berecz, Pekár (Vajda S., 66.) - Zivzivadze (Dragóner, 73.), Jurina (Nagy D., 66.)

- A meccs után az FTC játékosai megkapták aranyérmüket Csányi Sándortól, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökétől.

A végeredmény:
1. Ferencváros 76 pont - Bajnokok Ligája-selejtező
2. MOL Fehérvár FC 63 pont - Európa-liga-selejtező
3. Puskás Akadém...
2020-06-29 14:29:39
Gulyás: Rákóczi személye mindörökre összefonódott a magyar szabadsággal
... hagyjuk mindazt, ami a legnagyobb keserűséget okozza, a szétszakítottságot" - mondta a miniszter.
A magyar élet újjáépítése nem lehetséges Közép-Európa újjáépítése nélkül. Újra szövetséget építhetünk a térség nemzetei között, hogy akár együtt jeleníthessük meg közös érdekeinket a diplomáciában - érvelt a politikus.
Mint mondta, az elmúlt időszak a visegrádi együttműköd...
2020-06-05 19:33:31
Trianon 100 - MKP: a magyar közösségek veszély helyett erőforrást kell jelentsenek a térség államai számára
... idézték fel a trianoni békeszerződést és annak következményeit. A műsor az MKP kezdeményezésére, a Pro Media Alapítvány által működtetett ma7 médiacsalád kivitelezésében készült, a Rákóczi Szövetség, a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC), a Pázmáneum és a Via Nova társszervezésében.
Őry Péter, az MKP ügyvezető testületének elnöke a műsorban rámutatott: a Trianon óta eltelt szá...
2020-06-04 17:56:25
Gulyás Gergely: a nemzet még az országnál is fontosabb
...
Gulyás Gergely a Rákóczi Szövetség megemlékezésén Dsida Jenő Psalmus Hungaricus című költeményét is idézve azt mondta: mindenkinek, akinek a magyarság nemcsak forma, hanem tartalom is, átfut az agyán, hogy mit vesztett az ország és a nemzet száz évvel ezelőtt.
A nemzet, amelyet halálra szántak, amelynek nehéz volt túlélnie és egy évszázad után is hasonlóan nehéz Trianon ...
2020-06-04 17:53:51
A nemzeti összetartozás napján debütál a Kiss Kata zenekar videóklipje
...
Kiss Kata a műsorban elmondta: az együttes és a Rákóczi Szövetség felhívással fordult a világ magyarságához, hogy énekeljék el a Magyar vagyok című dalt és erről készítsenek videót. A több száz beküldött anyagból készült el végül a klip.
Az énekes felidézte, hogy 2019. június 4-én indultak 100 állomásos koncertsorozatra a Kárpát-medencében, s 2020. június 4-én tartották...
2020-06-04 10:21:32
1 2 3 .................56 .........84 .........111 112 
Címkék: Bercsényi, Rákóczi Szövetség, Gulyás Gergely, Kiss Kata, Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolások Tábora, Potápi Árpád János, Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolások Táborának, Vajda, Nagy, Csányi Sándortól, Magyar Labdarúgó Szövetség, Bajnokok Ligája-selejtező, Fehérvár FC, Puskás Akadém, Media Alapítvány, Közös Célokért, Dsida Jenő Psalmus Hungaricus, világ egyetlen, fertőzöttekkel érintkezők, sikeres nemzetpolitika, bajnok Ferencváros, magyar szabadsággal, magyar közösségek, térség államai, nemzeti összetartozás, összes huszárparancsnok, legmagasabb katonai, szövetség MTI-hez, sátoraljaújhelyi táborban, azzal összefüggő, táborban lesznek, szivárvány szövetséget, égből szentlélekként, zárt közösségben, fertőzés gyanúja, erős magyar, meccs után, legnagyobb keserűséget, magyar élet, térség nemzetei, elmúlt időszak, visegrádi együttműköd, trianoni békeszerződést, műsorban rámutatott, magyarság nemcsak, nemzet száz, évszázad után, műsorban elmondta, világ magyarságához,
© 2013 TVN.HU Kft.