Belépés
Katalán válság - Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a vádlott függetlenségi politikusokra
... egy éve előzetes letartóztatásban van.
Ugyanezekben a vádpontokban a szintén előzetes letartóztatásban lévő egykori katalán kormánytagok, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva és Dolors Bassa esetében 16 év börtön és közügyektől eltiltás a javasolt büntetés.
Lázadás bűncselekménye miatt Jordi Sánchez és Jordi Cuixart katalán függetlenségi civil szervezeti v...
2018-11-02 13:50:41
Katalán válság - Katalán börtönökbe helyeznek át hat, előzetes letartóztatásban lévő függetlenségi politikust
...
A spanyol sajtó információi szerint az intézkedés érinti a nyolc hónapja fogva tartott Oriol Junqueras volt katalán elnökhelyettest, Raül Romeva és Dolors Bassa volt katalán kormánytagokat és Carme Forcadellt, a katalán parlament egykori elnökét. Utóbbi három politikus több mint három hónapja került előzetes letartóztatásba.
Március végén emeltek vádat több ember ellen a...
2018-07-02 21:22:05
Katalán válság - Ismét előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Jordi Turull katalán elnökjelöltet
...
A madridi bíróságról a kijelölt börtönökbe szállítják a vádlottakat, Carme Forcadell, volt katalán parlamenti elnököt, Raül Romeva, volt katalán külügyi tanácsost, Josep Rull, volt területi ügyekért felelős tanácsost és Dolors Bassa, volt munkaügyi tanácsost.
Pablo Llarena bíró döntésével helyt adott az ügyészség kérésének, amely egyebek mellett a szökés, elrejtőzés vesz...
2018-03-23 19:52:21
Katalán válság - Lázadás és közpénzek hűtlen kezelése miatt vádat emeltek Carles Puigdemont és több volt katalá
... letartóztatásban lévő Oriol Junqueras volt elnökhelyettes és Joaquim Forn volt belügyi tanácsos, valamint Jordi Turullc volt kormányszóvivő és jelenlegi katalán elnökjelölt. A vádlottak között van Raül Romeva volt külügyi tanácsos, Clara Ponsatí volt oktatásügyi tanácsos, Josep Rull volt területi ügyekért felelős tanácsos, Antoni Comín volt egészségügyi tanácsos és Dolors Bassa vo...
2018-03-23 13:31:45
Katalán válság - Előzetes letartóztatásba helyezett nyolc volt katalán kormánytagot a bíróság
... tárgyalásról egyenesen öt különböző börtönbe szállítják a katalán politikusokat: Oriol Junqueras, volt elnök-helyettest, továbbá Jordi Turull, Josep Rull, Meritxell Borras, Joaquin Forn, Raül Romeva, Carles Mundó, Dolors Bassa volt tanácsosokat.
Lamela bíró egy kilencedik kormánytag, Santi Vila esetében 50 ezer euró (15,5 millió forint) óvadékot állapított meg, amelynek ellen...
2017-11-02 18:23:18
Katalán válság - Sorsdöntő lehet a hét a spanyol-katalán konfliktus szempontjából
... miniszter azt mondta újságíróknak: a katalán vezetés még időben van, hogy megakadályozza saját eltávolítását, ha visszatér a törvényességhez és lemond a függetlenségi folyamatról.
Raül Romeva katalán külügyi tanácsos viszont a brit BBC-nek adott interjújában arról beszélt, hogy a katalán köztisztviselők "nem követik majd Madrid rendelkezéseit", és a katalán választott intézmé...
2017-10-23 18:22:58
A katalán elnök szerint a spanyol kormány nem tudja meggátolni a népszavazást
... tarthatta meg a spanyol parlament felsőházában, ahogy eredetileg akart. A területi képviselet csak egy szlogen - jegyezte meg.
A konferencián felszólat Oriol Junquerasatalán alelnök és Raül Romeva külügyi tanácsos (miniszter) is, akik Katalónia politikai, gazdasági, társadalmi helyzetéről beszéltek, érvelve a népszavazás mellett.
Carles Puigdemont a konferenciát megelőző...
2017-05-22 21:32:59
A spanyol alkotmánybíróság ideiglenesen felfüggesztette a katalán külügyminisztérium működését
... teremteni a Spanyolországtól való elszakadás feltételeit.
Ennek érdekében hozták létre a korábban nem létező, külügyi tanácsosi posztot, azaz lényegében egy külügyminisztériumot, Raül Romeva vezetésével, akinek feladata, hogy képviselje a függetlenségi célokat, és támogatást szerezzen külföldön egy önálló katalán köztársaság létrehozásához.
A spanyol kormány szerint a po...
2016-02-17 11:01:49
Alkotmánybírósághoz fordul a spanyol kormány, mert Katalónia saját külügyminisztériumot hozott létre
... jött létre, mert ennyi idő alatt meg akarják teremteni a Spanyolországtól való elszakadás feltételeit. Ennek érdekében hozták létre a korábban nem létező, külügyi tanácsosi posztot Raül Romeva vezetésével, akinek feladata, hogy támogatást szerezzen külföldön egy önálló katalán köztársaság létrehozásához.
Neus Munté, a katalán kormány szóvivője az igazságügyi miniszter bejelen...
2016-02-05 17:52:44
Megalakult Katalónia új kormánya
... kormány 18 hónapig működne, mert ennyi idő alatt meg akarják teremteni a Spanyolországtól való elszakadás feltételeit. Ennek érdekében létrehoztak egy új, külügyi kormányzati posztot, és Raül Romeva tanácsos feladat lesz, hogy a függetlenségi célokat nemzetközi szinten képviselje.
Törekvéseiket a spanyol kormány törvény-, illetve alkotmányellenesnek tartja, és a spanyol minis...
2016-01-14 14:42:42
1 2 
Címkék: Jordi Turull, Carles Puigdemont, Megalakult Katalónia, Joaquim Forn, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Carme Forcadellt, Carme Forcadell, Pablo Llarena, Jordi Turullc, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Meritxell Borras, Joaquin Forn, Carles Mundó, Santi Vila, Oriol Junquerasatalán, Neus Munté, vádlott függetlenségi, bíróság Jordi, spanyol-katalán konfliktus, katalán elnök, spanyol kormány, spanyol alkotmánybíróság, szintén előzetes, javasolt büntetés, spanyol sajtó, intézkedés érinti, nyolc hónapja, katalán parlament, madridi bíróságról, kijelölt börtönökbe, ügyészség kérésének, vádlottak között, katalán politikusokat, kilencedik kormánytag, katalán vezetés, függetlenségi folyamatról, brit BBC-nek, katalán köztisztviselők, katalán választott, spanyol parlament, területi képviselet, konferencián felszólat, népszavazás mellett, konferenciát megelőző, függetlenségi célokat, önálló katalán, katalán kormány, igazságügyi miniszter, spanyol minis, letartóztatásban,
© 2013 TVN.HU Kft.