Belépés
Közös turnéra indul a Müller Péter Sziámi AndFriends és a Romano Drom
...
A hazai underground hagyományait őrző, Müller Péter Sziámi által vezetett csapat a legjobb URH-, Kontroll Csoport- és Sziámi-dalokon túl a legújabbakat is előadja. A Romano Drom az egyik legismertebb kelet-közép-európai cigányzenekar, alapítása óta a világzenei színtér állandó szereplője - olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
A két zenekar együtt...
2020-08-13 13:22:03
Visszatér Budapestre a Somnakaj
... amelynek állomásai a darabban megelevenednek.
Mészöly Gábor Somnakaj című drámáját Müller Péter Sziámi dolgozta át színpadra, a zenében autentikus roma népdalok mellett Kovács Antal (Romano Drom), Marko Markovic (Boban Markovic Orkestar) és Szakcsi Lakatos Béla szerzeményei hangzanak el, a hangszerelő Kovács Antal és Szirtes Edina Mókus.
A szereplők között van Trokán Ann...
2019-11-25 07:30:53
Befejeződött a tamperei Womex, jövőre Budapest a rendező
... amelyet Kayhan Kahlor perzsa zenész vehetett át.
A tamperei Womexen a kibővített magyar stand arculatán visszaköszönt a 2020-as budapesti rendezés ténye. A hivatalos programban szereplő Romano Drom-koncert előtt a Hangvető vendégül látta legfontosabb partnereit a Halmos Béla Program segítségével.
A Womex a világ legfontosabb világzenei összejövetele, amelyet évente rende...
2019-10-28 11:21:07
CAFe Budapest - A Budapest Ritmoval kezdődött el a fesztivál
... Operatív Testület elnöke úgy fogalmazott, az elkövetkező 17 "varázslatos nap" során a kortárs művészet megmutatja azt, hogy ez a kor mitől izgalmas.
A CAFe Budapest ...
2019-10-04 21:22:56
Ma kezdődik a Budapest Ritmo világzenei fesztivál
... napján fellép a magyar Babra, iNosnach és Le Rom, a brit-török-szerb-bolgár She'Koyokh, a belgrádi Naked és a zágrábi Kazan.
A fesztivál első hivatalos napján, pénteken áll színpadra a Romano Drom 20. születésnapját ünneplő produkciója sok régi taggal Az Akvárium Klubban. Szintén pénteken zenél a norvég harmonikás, Gabriel Fliflet, a spanyol-olasz-belga-francia Rumbaristas, G...
2019-10-03 07:05:14
A Romano Drom képviseli Magyarországot az idei Womexen
...
A jubileumi, 25. World Music Expót október 23-tól 27-ig tartják a finnországi városban. A Romano Drom október 24-én este mutatja be műsorát a világ minden pontjáról érkező zenei szakembereknek és közönségnek az OffWomex showcase program keretében. A koncert az NKA és a Halmos Béla Program támogatásával valósul meg - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
A világzenei e...
2019-09-18 10:21:43
Budapest Ritmo: idén a lengyel zene áll a fókuszban
... iNosnach és Le Rom, a brit-török-szerb-bolgár She'Koyokh, a belgrádi Naked és a zágrábi Kazan.
Mint elhangzott, a fesztivál első hivatalos napján, október 4-én pénteken áll színpadra a Romano Drom különleges, a zenekar 20. születésnapját ünneplő produkciója, sok régi taggal, vissza- és előretekintéssel. A Kovács Antal által alapított és vezetett Romano Drom idei lemezét, a Gi...
2019-09-12 13:11:26
Fonós lemezek a nemzetközi világzenei toplista élén
... Markovic Orkestar és a második helyre került magyar-lengyel közös produkció, a Lajkó Félix & Volosi mellett még egy magyar vonatkozású szereplője van a WMCE legfrissebb top 20-as listájának: a Romano Drom Give Me Wine című anyaga, amelyet a Riverboat kiadó jelentetett meg, a 18. helyen áll.
További felületek is az élvonalba sorolják a Fonó lemeztermését. Az elsősorban a régió...
2019-08-01 20:04:20
Festival de şură la Mera, în numele muzicii world music
... zburat păunul" (Fölszállott a páva) şi concertele Celei de a II-a ediţii a Concursului de Primaşi din Călata şi a Trupei de Muzică Populară de Cameră Erdőfű, iar sâmbătă vor cânta cei de la Romano Drom.Festivalul se va încheia duminică după recitalul lui György Ferenczi şi al celor de la Rackajam.
În ziua deschiderii vor cânta Dikanda (Polonia), precum şi Sofi Tsedaka & The B...
2019-07-18 13:01:28
Csűrfesztivál az erdélyi Mérában a világzene jegyében
... Csík Zenekar, másnap a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató gálaműsora, a II. Kalotaszegi Prímásverseny és az Erdőfű Népi Kamarazenekar koncertje szerepel a programban, szombaton a Romano Drom játszik, a vasárnapi záróprogram pedig Ferenczi Györgyé és a Rackajamé.
A nyitónapon zenél a lengyel Dikanda, valamint az Izraelből érkező Sofi Tsedaka & The Baladis, amely szam...
2019-07-18 11:21:47
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Müller Péter Sziámi AndFriends, Romano Drom, Visszatér Budapestre, CAFe Budapest, Budapest Ritmoval, Budapest Ritmo, Müller Péter Sziámi, Kontroll Csoport-, Mészöly Gábor Somnakaj, Kovács Antal, Marko Markovic, Boban Markovic Orkestar, Szakcsi Lakatos Béla, Szirtes Edina Mókus, Trokán Ann, Kayhan Kahlor, Romano Drom-koncert, Halmos Béla Program, Operatív Testület, Akvárium Klubban, Gabriel Fliflet, World Music Expót, Markovic Orkestar, Lajkó Félix, Romano Drom Give Me Wine, Muzică Populară, Cameră Erdőfű, György Ferenczi, Sofi Tsedaka, Csík Zenekar, Kalotaszegi Prímásverseny, Erdőfű Népi Kamarazenekar, Ferenczi Györgyé, tamperei Womex, idei Womexen, lengyel zene, nemzetközi világzenei, erdélyi Mérában, világzene jegyében, hazai underground, legjobb URH-, egyik legismertebb, világzenei színtér, szervezők által, darabban megelevenednek, zenében autentikus, hangszerelő Kovács, szereplők között, tamperei Womexen, kibővített magyar, 2020-as budapesti, hivatalos programban, világ legfontosabb,
© 2013 TVN.HU Kft.