Belépés
Aggasztó hírek: Másfél évig még velünk marad a koronavírus
... Sajnos megcáfolták az eddigi legoptimálisabb becsléseket, és úgy tűnik, a járvány kisebb, nagyobb hullámokban évekig velünk marad.


Fontos lenne az átoltottság

Dr. Rusvai Miklós, járványtani professzor szerint nagyjából 3 évbe telik, mire Európa, Ázsia és Amerika lakossága átfertőződik, valamint mindenhol kialakul a megfelelő oltási protokoll, és elegen ...
2021-09-19 20:45:37
Csökken a vakcinák hatása, ezért kellhet a 3. oltás
... KELLHET A 3. OLTÁS


A legfrissebb izraeli adatok azt mutatják, hogy a vakcinák hatása több hónap elteltével csökken, ezért lehet szükség egy 3. ismétlő oltásra is. Prof. Dr. Rusvai Miklós virológus szerint reálisnak tűnik ez a megállapítás.

Az izraeli adatok azt mutatják, hogy 5-6 hónap elteltével csökken a vakcinavédelem. A magyar lakosság többsége ápr...
2021-09-10 20:45:35
Aggasztó hír: A delta mutáns egy új variánsa tűnt fel Magyar
... is lehetnek, akár tünetmentesen. A be nem oltott időseknél továbbra is súlyos, akár végzetes lehet a megbetegedés, a 60 évesek 18, a 65 felettiek 15 százaléka érintett hazánkban. Prof.Dr.Rusvai Miklós virológus szerint:"a diákok nagy részét legkésőbb augusztus 15-ig be kellene oltatni, hogy a szeptember 1-jei iskolakezdésre minimális védettséget szerezzenek, így maradhatna a jelen...
2021-07-27 20:45:12
Magyar tudósok úgy vélik: ősztől itt a negyedik hullám
... napon, annak elég ezer nemzetközi egységet szednie, az irodában dolgozók a korábban megszokott mennyiséget szedjék, azaz 4-5 ezret "- tanácsolta dr.Tóth Sándor virológus.


Dr. Rusvai Miklós szerint az oltatlanok miatt kialakulhat új mutáns - YouTube
|...
2021-06-26 21:30:25
Egyszerre véd az influenza és a koronavírus ellen a kombinál
... Saját fotóBejáratott technológián alapul

Dr. Rusvai Miklós víruskutató a Borsnak megerősítette, hogy a Novavax kombinált alegységvakcinája elkészült, ám embere­ken való tesztelése még nem kezdődött meg.

"Az influenza és a koronav...
2021-05-16 19:15:16
Nemzeti konzultáció - Feljelentést tesz a szolnoki Fidesz a kérdőívek eltulajdonítása miatt
... bejelentések - amelyeket még ellenőrizniük kell - a Szolnoki Többség egyik önkormányzati képviselőjét jelölik meg az ívek begyűjtőjének, illetve a begyűjtés, megsemmisítés irányítójának.
Rusvai Károly, a KDNP közgyűlési frakciójának vezetője arról beszélt: sokakban joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért kell ellehetetleníteni az emberek szabad véleménynyilvánítását.
A...
2020-06-29 14:22:38
Koronavírus - Víruskutató: szórványos esetek nagy valószínűséggel továbbra is lesznek
... érkezik vissza ugyanerre a pontra - mondta. Hozzátette: arra kell számítani, hogy időnként újra megjelenik majd az orvosi statisztikákban a koronavírus.
A magyarországi terjedést elemezve Rusvai Miklós azt mondta: egy kiugró pont - a Pesti úti idősotthonban kialakult gócpont - kivételével a járványgörbe nagyon lapos alakot mutat.
A műsorban beszéltek az úgynevezett "szup...
2020-06-01 11:15:44
Koronavírus - Virológus: a vírus valószínűleg már Magyarországon van
... egy adott betegségben. Ugyanakkor ez csak játék a szavakkal, hiszen a vírus sem veszélyesebb, sem veszélytelenebb nem lesz, ha a világjárvány kritériumai teljesülnek - mutatott rá.
Rusvai Miklós kitért arra is, hogy egyelőre a mortalitási adat a koronavírus esetében magasabb, mint az influenzánál. Előbbinél 2 százalék feletti, de pontos adat még nincs, utóbbinál 1 százalék al...
2020-02-26 09:31:16
Nyugat-nílusi láz - Virológus: az állatok veszélyeztetettebbek a betegségre
... hatvanan fertőződtek meg a nyugat-nílusi lázzal.
A szakember elmondta: a betegség gazdái a vad madarak, a vírust a szúnyogok közvetítik. A fertőzésre elsősorban a lovak fogékonyak.
Rusvai Miklós viszont kiemelte: az emlősök szervezete, így a ló és az emberek szervezete is zsákutca a vírus szempontjából. A vírusfertőzés csak a madarakban éri el azt a szintet, hogy át tudj...
2018-08-26 19:32:22
Nem adjuk a földünket! – Sürgős üzenet a kormánynak
... Budapest
Vass Zsuzsa - Budapest
Kiss Mária - Budapest
Nagy Júlia - Budapest
Baglyosi Ferec - Piliscsaba
Schuler László - Budapest
Rusvainé Wéber Anna - Kunszentmiklós
Császár Attila Tamás - Budapest
Mitrov Zsuzsa - Budapest
Barta Endre - Dunaújváros
Gergár Mária - Nógrád...
2015-08-18 15:56:58
1 2 
Címkék: Rusvai Miklós, KELLHET, Tóth Sándor, Szolnoki Többség, Rusvai Károly, Vass Zsuzsa, Kiss Mária, Nagy Júlia, Baglyosi Ferec, Schuler László, Rusvainé Wéber Anna, Császár Attila Tamás, Mitrov Zsuzsa, Barta Endre, Gergár Mária, vakcinák hatása, delta mutáns, negyedik hullám, koronavírus ellen, szolnoki Fidesz, kérdőívek eltulajdonítása, vírus valószínűleg, eddigi legoptimálisabb, járvány kisebb, megfelelő oltási, legfrissebb izraeli, izraeli adatok, magyar lakosság, diákok nagy, szeptember 1-jei, irodában dolgozók, korábban megszokott, oltatlanok miatt, ívek begyűjtőjének, emberek szabad, orvosi statisztikákban, magyarországi terjedést, kiugró pont, járványgörbe nagyon, műsorban beszéltek, adott betegségben, világjárvány kritériumai, mortalitási adat, koronavírus esetében, nyugat-nílusi lázzal, szakember elmondta, betegség gazdái, szúnyogok közvetítik, fertőzésre elsősorban, lovak fogékonyak, emlősök szervezete, emberek szervezete, vírus szempontjából, vírusfertőzés csak, valószínűséggel, eltulajdonítása,
© 2013 TVN.HU Kft.