Belépés
Paksi bővítés - Együttműködési megállapodás négy megye közgyűlési elnökeivel
...
Süli János az aláírás alkalmával arról beszélt, hogy az erőmű-beruházás számos fejlesztési lehetőséget kínál a térség számára. Kiemelte: a mezőgazdasági termelők sokat profitálhatnak abból, hogy a projekt megvalósítására mintegy tízezer ember érkezik a térségbe. Őket a tervek szerint a beruházás 30 kilométeres körzetében helyezik el, szállításukat - környezetvédelmi szemponto...
2018-12-19 13:32:51
Süli János: a paksi atomerőmű építése miatt Magyarországnak nincs hiteltartozása Oroszországgal szemben
... forrásból, illetve, hogy mennyi rendelkezésre tartási jutalékot fizetett, és mekkora jelenleg az orosz fél felé fönnálló hiteltartozás.
A parlament honlapján szerdán közzétett válaszában Süli János hozzátette, hogy az előtörlesztésre a hitelszerződés is lehetőséget biztosított.
A tárca nélküli miniszter arról is beszámolt, hogy a hitelből eddig lehívott mintegy 78 millió...
2018-12-05 18:22:19
Süli János: a klímapolitikai célkitűzéseket atomenergia nélkül nem lehet végrehajtani
... energiaellátás biztonságát, valamint a gazdaságossági és a klímavédelmi szempontokat is figyelembe véve Magyarországnak nincs más alternatívája, mint atomerőmű építése - emelte ki előadásában Süli János.
Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a kormányzat támogatja a megújuló energiák arányának növelését, és a megújulókra is számít az ország áramellátásában.
A tárca nélkül...
2018-12-04 17:52:03
Nukleáris energetikai csúcstalálkozót tartottak Budapesten
... elkötelezettségét jelzi az a jelentős beruházás, amivel a szektor beszállítói láncát fejleszti, valamint a fejlett nukleáris kutatásokat és innovációt támogatja.
A rendezvényen részt vevő Süli János tárca nélküli miniszter közölte: Paks 2 nélkül nincs hosszú távú biztonságos áramellátás, a klímavédelmi követelmények csak az atomenergia alkalmazása mellett teljesíthetőek, ezér...
2018-10-30 14:41:04
Új szállodát adtak át Fadd-Domboriban
...
A szálloda avatásán Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: az atomerőmű-bővítés "első bizalmi indexének" tekinti, hogy vannak vállalkozások, amelyek saját erőből végeznek fejlesztéseket a paksi projekthez kapcsolódva.
Megjegyezte azt is, hogy Pakson és Szekszárdon kevés kulturált szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely van, a most...
2018-10-26 17:41:42
Krónika 3. rész (napirend, interpellációk)
... Duna vízével akarják hűteni az új blokkokat és miért számolnak 95 százalékos kihasználtsággal, ha forró nyári időszakokban csökkenteni kell a blokkok teljesítményét.
A válaszadó Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter azt felelte, hogy az új blokkok jóval kevesebb hűtővízzel is képesek üzemelni, az új szivattyúkat pedig két méterrel mélyebbre...
2018-10-01 16:23:50
Süli János: Paks II. garantálja a környezet tisztaságát
...
Süli János a 25. alkalommal megrendezett Szentlőrinci Gazdanapok elnevezésű mezőgazdasági szakvásár megnyitóján az épülő új atomerőművi blokkok szükségességét indokolva azt hangsúlyozta, hogy energetika nélkül nincs mezőgazdaság, öntözés, olcsó energia nélkül nincs tartósítóipar és nem lehet hűtőházakat működtetni.
A miniszter kitért rá, hogy az erőmű építésénél mintegy ...
2018-08-10 16:48:25
LMP: biztonsági kockázatot jelent a melegedő Duna a paksi atomerőműre
... hatása is van, hiszen egy 11 kilométeres hőcsóva jön létre Paks és Fajsz között, ami pusztítja a természetes élővilágot a Dunában.
Az LMP-s politikus közölte: kérdésekkel fordulnak Süli János tárca nélküli miniszterhez, hogy kiderüljön, hogyan kezeli a kormány a kialakult problémát, mit mutatnak a hatástanulmányok, felkészültek-e a klímaváltozásra, és foglalkoznak-e az erőmű ...
2018-08-08 15:20:23
Paksi bővítés - Süli: az idén benyújtják az új paksi blokkok létesítési engedélykérelmét
...
Mintegy 200 ezer oldal szöveget, valamint 100-150 ezer oldal táblázatot, műszaki mellékletet adnak be engedélyezésre a hatóságnak - ismertette Süli János az atomenergetika jogi vonatkozásairól rendezett nemzetközi konferencián, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán (PTE-ÁJK).
Kiemelte, hogy a hatóságnak 15 hónapja van a dokumentáció elbírálására; az engedé...
2018-06-13 13:21:31
Független vizsgálatot követel az LMP a paksi üzemzavar miatt
... előző kormányzati ciklusban a 4-es reaktor egyszer már meghibásodott, illetve a 3-as reaktorban is volt műszaki hiba.
Írásbeli kérdésükre akkor a területet felügyelő miniszter, Süli János azt felelte, hogy csak a segédeszközök hibájáról van szó - ismertette, hozzátéve: ennek ellenére aggodalomra ad okot, hogy ezeket a blokkokat az üzemidő meghosszabbítása miatt nem sokkal a m...
2018-06-07 11:01:34
1 2 3 7 8 .11 12 13 14 15 
Címkék: Süli János, Paks II, Szentlőrinci Gazdanapok, Pécsi Tudományegyetem Állam-, Jogtudományi Karán, paksi atomerőmű, klímapolitikai célkitűzéseket, környezet tisztaságát, melegedő Duna, paksi atomerőműre, idén benyújtják, paksi üzemzavar, aláírás alkalmával, erőmű-beruházás számos, térség számára, mezőgazdasági termelők, projekt megvalósítására, tervek szerint, parlament honlapján, tárca nélküli, hitelből eddig, klímavédelmi szempontokat, kormányzat támogatja, megújuló energiák, ország áramellátásában, tárca nélkül, szektor beszállítói, fejlett nukleáris, rendezvényen részt, klímavédelmi követelmények, atomenergia alkalmazása, szálloda avatásán, paksi projekthez, blokkok teljesítményét, válaszadó Süli, miniszter kitért, erőmű építésénél, természetes élővilágot, kialakult problémát, atomenergetika jogi, dokumentáció elbírálására, 4-es reaktor, 3-as reaktorban, területet felügyelő, segédeszközök hibájáról, üzemidő meghosszabbítása, engedélykérelmét, környezetvédelmi, meghosszabbítása,
© 2013 TVN.HU Kft.