Belépés
Megnyílt a 35. Salgótarjáni Tavaszi Tárlat
... évtizedes múltra visszatekintő Vásárhelyi Őszi Tárlat vagy az idén 40. alkalommal megnyíló Szegedi Nyári Tárlat - mondta.
Hozzátette: e nagy múltú rendezvények sorába illeszkedik a Salgótarjáni Tavaszi Tárlat, amely a hazai kortárs képzőművészet produktumaiból nyújt széles merítést, tükrözve annak sokszínűségét.
Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere kiemelte, hogy a...
2019-05-25 12:41:56
Megnyitották a 34. salgótarjáni tavaszi tárlatot
... díját Bánsághi Tibor festőművész nyerte el. ...
2017-05-27 12:56:39
Kezdődik a Tarjáni Tavasz Salgótarjánban
... életmű-kiállítását a Dornyay Múzeumban láthatja a közönség, a művelődési központban a Nógrád Megyei Fotóklub mutatja be Városunk fotós szemmel című tárlatát. Május 27-én nyílik meg a 34. Salgótarjáni Tavaszi Tárlatot.
Május 5. és 7. között zajlik a 33. Nemzetközi Dixieland Fesztivál. A szabadtéri, templomi és színházi koncertek mellett sok év után visszatér az éjszakai örömze...
2017-04-03 18:24:13
Egyed László festő- és grafikusművész nyerte az idei Salgótarjáni Tavaszi Tárlat EMMI-díját
...
Egyed László több mint egy évtizede rendszeres résztvevője a Salgótarjáni Tavaszi Tárlatnak, valamint az ugyancsak a Dornyay Béla Múzeumban nyíló Országos Rajztriennálénak - olvasható a Kultúráért Felelős Államtitkárság által az MTI-hez szombaton eljuttatott sajtóközleményben.
A festő- és grafikusművész kisméretű, apró ceruzavonásokból összeálló, fotóra emlékeztető rajza...
2015-05-30 14:52:08
Tavaszi tárlat nyílik Salgótarjánban
... szerepel legnagyobb súllyal, amennyiben a szobrászat ilyen csekély mértékben van jelen, úgy ez azt is jelezheti, hogy ez a művészeti ág komoly támogatásra szorul - jegyezte meg.
A salgótarjáni Tavaszi tárlat a 80-as évektől vált regionális kiállításból országos rangúvá és begyűjtésűvé, olyan periodikusan ismétlődő rendezvénnyé, amely napjainkban már fontos helyet foglal el a ...
2015-05-29 17:42:20
MMA-közgyűlés - Elfogadták a köztestület idei programtervét
... Emília életművét feldolgozó kötetet, Schrammel Imre naplókiadványát, és megkezdi az akadémikusok életművének digitalizálását. A képzőművészeti tagozat számos kiállítás - többek között a Salgótarjáni Tavaszi Tárlat, a Veszprémi Tavaszi Tárlat - szakmai megvalósításában és szervezésében vesz részt.
A színházművészeti tagozat a többi között konferenciát tart a hazai színjátszás ...
2013-05-31 14:12:06
Megnyílt a 32. Salgótarjáni Tavaszi Tárlat
...
A kiállítást megnyitó Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) salgótarjáni polgármester hangsúlyozta: városuk közönsége műértő és műpártoló, ezt bizonyítja a tárlat több mint három évtizedes története. Az itt élő alkotók közt pedig olyan művészek vannak, mint Földi Péter Munkácsy-, Kossuth- és Prima Primissima-díjas festőművész.

A polgármester bejelentette: ennek ha...
2013-05-25 15:16:43
Múzeumok éjszakája - Programok Nógrád megyében
... este 6-tól éjfélig mutatják be a földfeletti és a földalatti kiállításokat, miközben hagyományőrző műsort ad a Bányász-Kohász Dalkör és a karancslapujtői Kaláris Asszonykórus.
A salgótarjáni Nógrádi Történeti Múzeum előtti téren éjszakai csalogatóval hívja a vendégeket a Dobroda Zenekar, az intézményben három színpadi előadást is bemutatnak éjfélig. Éjszakai tárlatvezetést sz...
2011-06-11 11:42:30
24 óra hírei
... Gerrard leszorította a címlapokról Terryt

11:45 KeddNem gyógyított egy Fényterápia - 10 milliós bírságot kapott a cég

11:43 KeddBélgyulladások miatt bezárkózik a Salgótarjáni kórház

Kedd 11:42 A Fidesz: Összejött a több mint kétmillió ajánlószelvény

Kedd 11:41 Mégsem volt annyira önzetlen Robin Hood

Kedd 11:32 Elektromosként t...
2010-03-09 13:07:18
1 
Címkék: Salgótarjáni Tavaszi Tárlat, Tarjáni Tavasz Salgótarjánban, Egyed László, Salgótarjáni Tavaszi Tárlat EMMI-díját, Programok Nógrád, Vásárhelyi Őszi Tárlat, Szegedi Nyári Tárlat, Dániel Zoltán, Bánsághi Tibor, Dornyay Múzeumban, Nógrád Megyei Fotóklub, Salgótarjáni Tavaszi Tárlatot, Nemzetközi Dixieland Fesztivál, Salgótarjáni Tavaszi Tárlatnak, Dornyay Béla Múzeumban, Országos Rajztriennálénak, Kultúráért Felelős Államtitkárság, Schrammel Imre, Veszprémi Tavaszi Tárlat, Székyné Sztrémi Melinda, Földi Péter Munkácsy-, Prima Primissima-díjas, Bányász-Kohász Dalkör, Kaláris Asszonykórus, Nógrádi Történeti Múzeum, Dobroda Zenekar, Robin Hood, idei Salgótarjáni, köztestület idei, hazai kortárs, művelődési központban, éjszakai örömze, évtizede rendszeres, szobrászat ilyen, salgótarjáni Tavaszi, 80-as évektől, akadémikusok életművének, képzőművészeti tagozat, színházművészeti tagozat, többi között, hazai színjátszás, kiállítást megnyitó, tárlat több, polgármester bejelentette,
© 2013 TVN.HU Kft.