Belépés
A magyar kultúra napja - Átadták a KÓTA díjait
... Hraschek Katalin és Török Attiláné Dolinka Erzsébet vehette át a díjat vasárnap esti ünnepségen - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
Kórusénekes és kórustitkár kategóriában Arató László (Pécsi Bartók Béla Férfikar), Koncz László (Tisza-Folk Alapítvány), Kőszegi György (Dombóvári Kapos Kórus) és Légrádi Ferenc (Budapesti Lantos Kórus), népzenei kategóriában ifjabb Horváth ...
2019-01-21 15:01:51
Március 14-től kerül a magyar mozikba Szász Attila új filmje
... (2014), Félvilág (2014), Örök tél (2018) - is együtt készítette. A film forgatókönyvét Köbli Norbert írta, operatőre Nagy András, zeneszerzője Pacsay Attila és Parádi Gergely, vágója Hargittai László, látványtervezője Valcz Gábor, jelmeztervezője Sinkovics Judit, hangmérnöke Major Csaba volt.
A film főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható. A ...
2019-01-21 13:52:01
A magyar kultúra napja - Programok Heves megyében
...
Eger önkormányzata hétfőn rendezi meg a városi ünnepséget, köszöntőt a megyei jogú város polgármestere, Habis László, ünnepi beszédet Lisztóczky László irodalomtörténész mond. Az ünnepi műsorban a Szabó Sipos Máté vezényelte Egri Szimfonikus Zenekar és Fekete Bori népdalénekes lép fel.
Közös programot tart kedden Hatvan önkormányzata és a város kulturális intézményei. Kö...
2019-01-20 16:32:32
Időkapszula III. - Ötvenhetedik nap
... felajánlott állásokat.
Én a harmadik évfolyam elvégzését követően egy hónap nyári gyakorlatra a mosonmagyaróvári könyvtárba kerültem. Persze ez nem volt véletlen, Ferenczi Zsuzsa és Tuba László a könyvtár igazgatója játszott össze, hogy ez így legyen. Én Sopronba szerettem volna menni, de Óvár is jó. Mosonmagyaróváron még középiskolás koromban eltöltöttem egy hetet egy honism...
2019-01-20 09:04:02
Tatabányai tüntetés - Boros Péterné: sztrájkot hirdettünk, de tárgyalásokra készülünk
... emelték, a kormánytisztviselők közül csak egyeseknek ígértek béremelést, az itt dolgozóktól elvettek öt nap szabadságot és megszűnt a törvényi garancia az egyéni béremelésre.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke azt mondta, hogy a jövőben össze kell fogni, mert a civilek, szakszervezetiek és az ellenzékiek hármas egysége elhozhat egy új köztársaságot,...
2019-01-19 21:47:43
Szvoren Edina kapta az idei Mészöly Miklós-díjat
...
A Mészöly Miklós Egyesület a szerző 2018-ban, a Magvető Kiadónál megjelent Verseim című novelláskötetéért ítélte oda a díjat, amelyet Szörényi László irodalomtörténész, az egyesület elnöke adott át a szekszárdi Művészetek Házában 16. alkalommal rendezett Mészöly-emléknapon.
A tizenhárom történetet tartalmazó kötetet Kiss Tibor Noé író úgy jellemezte: mondatai tökéletesek...
2019-01-18 14:32:00
Szijjártó: ötszáz új munkahelyet létesített az FAG debreceni beruházása
... Kiemelte: a gazdaságpolitikában is versenyképesnek kell lenni, a magyar kormány 2010 óta más úton jár a gazdaságpolitikában mint elődei, és ez már látszik a gazdasági eredményeken.
Papp László, Debrecen polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: tavaly Debrecen is rekordévet zárt a befektetések, a munkahelyteremtő beruházások terén: 2018-ban 1,3 milliárd euró, több mint 400 milliá...
2019-01-16 17:32:20
Új zeneművet mutat be a Central European String Quartet
... vonósnégyese és Vaughan Williams, A felszálló pacsirta című műve csendül majd fel. A műsor második részében a zeneszerzőverseny díjnyertes darabjának bemutatója előtt a vonósnégyes Borbély László zongoraművész közreműködésével Brahms f-moll zongoraötösét adja elő.

Miranda Liu az Egyesült Államokban született, tanult Salzburgban és a Zeneakadémián. Magyarországon vonósné...
2019-01-15 12:41:56
Alkotmánybírósághoz fordul a parlamenti ellenzék a munka törvénykönyvének módosítása miatt
... is, így összegyűlt a szükséges 50 aláírás - írták.
Az MTI-hez eljuttatott közleményt Szabó Tímea (Párbeszéd), Tóth Bertalan (MSZP), Szabó Gábor (Jobbik), Vadai Ágnes (DK), Keresztes László Lóránt (LMP), valamint Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Bősz Anett független képviselő írta alá.
"Az ellenzéki pártok a jövőben is közösen küzdenek a törvény visszavonásáért" - fogalma...
2019-01-14 17:53:04
Végső búcsút vettek Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendezőtől
... is felidézte: "őrizd az embert, mert hitvallásod nem más, mint elkötelezettség, nem kevesebb, mint szabaddá tenni másokat".
Az MMA és a Magyar Filmművészek Szövetsége nevében Lugossy László filmrendező kiemelte: Kósa Ferenc közösségi ember volt, aki közérdekű és filmszakmai ügyekben mindig kész volt a jobbító szándékú, cselekvő összefogásra. Hozzáfűzte: a rendező aktív szerep...
2019-01-11 18:22:13
1 2 3 ............336 337 ......504 505 ......672 673 674 
Címkék: Szász Attila, Programok Heves, Időkapszula III, Boros Péterné, Szvoren Edina, Mészöly Miklós-díjat, Central European String, Kósa Ferenc Kossuth-díjas, Hraschek Katalin, Török Attiláné Dolinka Erzsébet, Arató László, Pécsi Bartók Béla Férfikar, Koncz László, Tisza-Folk Alapítvány, Kőszegi György, Dombóvári Kapos Kórus, Légrádi Ferenc, Budapesti Lantos Kórus, Köbli Norbert, Nagy András, Pacsay Attila, Parádi Gergely, Hargittai László, Valcz Gábor, Sinkovics Judit, Major Csaba, Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica, Molnár Levente, Habis László, Lisztóczky László, Szabó Sipos Máté, Egri Szimfonikus Zenekar, Fekete Bori, Ferenczi Zsuzsa, Tuba László, Kordás László, Magyar Szakszervezeti Szövetség, Mészöly Miklós Egyesület, Magvető Kiadónál, Szörényi László, Művészetek Házában, Kiss Tibor Noé, Papp László, Vaughan Williams, Borbély László, Miranda Liu, Egyesült Államokban, Szabó Tímea, Tóth Bertalan, Szabó Gábor, Vadai Ágnes, Keresztes László Lóránt, Hadházy Ákos, Szél Bernadett, Bősz Anett, Magyar Filmművészek Szövetsége,
© 2013 TVN.HU Kft.