Belépés
Handó: a magyar bíróságok élen járnak a digitalizációban
... közül kiemelte a Digitális bíróság elnevezésű projektet, illetve a Via video programot, amely a távmeghallgatást teszi lehetővé a bíróságok számára.
Csullag Józsefné, a Szekszárdi Törvényszék elnöke ismertette: a két és fél milliárd forint értékű Digitális bíróság projekt lehetővé teszi a bírósági iratokhoz, határozatokhoz és a közhiteles nyilvántartáshoz való hatékonyabb hoz...
2018-11-07 13:31:36
Elítéltek egy paksi férfit, mert a donyecki szakadárok zsoldosa volt
...
A táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Szekszárdi Törvényszék elsőfokú ítéletét.
A magyar állampolgár vádlott 2015 szeptemberében utazott az ukrajnai Donyeckbe azért, hogy az ottani szakadárok oldalán harcoljon. Belépett a hadseregbe, ahol kiképzése után, zsold ellenében a frontvonalon teljesített fegyveres szolgálatot, ...
2018-10-02 12:22:17
Nyolc és fél év börtönre ítéltek egy ittasan halálos balesetet okozó tolnai sofőrt
...
A táblabíróság tájékoztatása szerint ezzel helybenhagyták a Szekszárdi Törvényszék márciusi elsőfokú ítéletét, amely a vádlottat halált okozó testi sértés, rablás és halált okozó ittas járművezetés bűntettében mondta ki bűnösnek, és a börtönbüntetés kiszabása mellett hat évre eltiltotta a járművezetéstől.
A tényállás szerint a 22 éves, büntetett előéletű férfi 2015. októ...
2018-09-18 17:05:36
Jogerősen 17 év fegyházra ítélték a dunaföldvári vállalkozó gyilkosát
...
A másodfokon eljáró bíróság helyben hagyta a Szekszárdi Törvényszék tavaly október 27-én hozott ítéletét.
A közlemény szerint az elsőrendű vádlottat, a 45 éves dunaújvárosi Gál Antal, visszaesőként elkövetett emberölés, kifosztás és magánlaksértés miatt mondták ki bűnösnek.
A per másod- és harmadrendű vádlottját, a szintén dunaújvárosi Szabó Józsefet és Gál Rolandot...
2018-06-14 18:32:38
Indulatkezelési terápiára kötelezett emberölés előkészülete miatt egy férfit a Pécsi Ítélőtábla
...
A táblabíróság MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a 45 éves, büntetett előéletű férfit első fokon a Szekszárdi Törvényszék márciusban 1 év 3 hónap börtönre ítélte, annak végrehajtását három évre felfüggesztette.
A bíróság egyúttal elrendelte a vádlott pártfogói felügyeletét és külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott vesse alá magát indulatkezelési te...
2017-08-29 13:32:20
Jogerősen öt év börtönre ítélték Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát
...
A TMRSZ főtitkárárára tavaly nyáron első fokon három év börtönbüntetést szabott ki a Szekszárdi Járásbíróság.
A Zalaegerszegi Törvényszék kedden folytatólagosan, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás és sikkasztás, valamint más bűncselekmények miatt ítélte jogerősen öt év börtönre Szima Juditot. A másodfokú ítéletben kis mértékben súlyosbították a másod- és ...
2016-11-29 12:52:29
Vádat emeltek a dunaföldvári gyilkosság ügyében
... fejében átadta a holttestről levett aranyláncot, később pedig a hallgatásáért 1 millió 300 ezer forintot adott neki.
Mindhárom vádlott előzetes letartóztatásban várja a Szekszárdi Törvényszék előtti bírósági tárgyalást - írta a főügyészség, amely az elsőrendű vádlottal szemben fegyház-, a másod- és harmadrendű vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.
Gá...
2016-11-09 11:00:51
Zsolnay - A bíróság nem zárta ki Pécs önkormányzatát a Zsolnay-cégből
...
Az ítélőtáblai kijelölés folytán Zalaegerszegen indult tagkizárási pereket hétfőn egymást követően tárgyalta a törvényszék, ezeken nemcsak a két fél jogi képviselője, hanem a zrt. igazgatósági elnöke, Cséplő Petra is részt vett és nyilatkozatot tett.
A Zsolnay korábban a két elsőbbségi részvénnyel rendelkező pécsi önkormányzatnak és vagyonkezelő cégének, a 19 százaléknyi...
2016-10-17 16:22:06
Zsolnay - Nem döntött a bíróság a kisebbségi tulajdonosok kizárásáról a Zsolnayt működtető társaságból
...
Az ítélőtáblai kijelölés folytán Zalaegerszegen indult tagkizárási perben csütörtökön egymást követően két tárgyalást is tartott a törvényszék, miután a Zsolnay a két elsőbbségi részvénnyel rendelkező pécsi önkormányzat és a 19 százaléknyi részvénycsomaggal rendelkező Pécs Holding kizárását külön-külön kezdeményezte.
A Zsolnay egyebek mellett arra hivatkozva kérte a két ...
2016-09-01 17:42:49
Zsolnay - Megszüntették a porcelánmanufaktúra elleni felszámolási eljárást
...
Bodnár Imre, a Zsolnay jogi képviselője az MTI érdeklődésére elmondta: a törvényszék végzése nem jogerős.Vélekedése szerint ugyanakkor "megalapozott és nehezen támadható döntés született".
A bírósági végzés indoklásáról a zrt. közleményében azt írta, hogy "nem állapítható meg a fizetésképtelenség, és nem rendelhető el felszámolás a kérelem alapján".
A Zsolnay több...
2016-08-10 16:12:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Pécsi Ítélőtábla, Szima Juditot, Csullag Józsefné, Szekszárdi Törvényszék, Szabó Józsefet, Szekszárdi Járásbíróság, Zalaegerszegi Törvényszék, Cséplő Petra, Pécs Holding, Bodnár Imre, magyar bíróságok, paksi férfit, donyecki szakadárok, ittasan halálos, dunaföldvári vállalkozó, dunaföldvári gyilkosság, kisebbségi tulajdonosok, távmeghallgatást teszi, bíróságok számára, bírósági iratokhoz, közhiteles nyilvántartáshoz, táblabíróság MTI-hez, ítélőtábla ezzel, magyar állampolgár, ukrajnai Donyeckbe, ottani szakadárok, frontvonalon teljesített, táblabíróság tájékoztatása, vádlottat halált, börtönbüntetés kiszabása, tényállás szerint, másodfokon eljáró, közlemény szerint, elsőrendű vádlottat, szintén dunaújvárosi, bíróság egyúttal, vádlott pártfogói, vádlott vesse, másodfokú ítéletben, holttestről levett, elsőrendű vádlottal, ítélőtáblai kijelölés, törvényszék végzése, bírósági végzés, kérelem alapján, letartóztatásban, nyilvántartáshoz, digitalizációban, távmeghallgatást, bűncselekmények,
© 2013 TVN.HU Kft.