Belépés
Árpád-házi Szent Erzsébet 11.19
...............
A középkor egyik legismertebb és legkedveltebb szentje, évszázadok óta nagy tisztelet övezi. Sík Sándor ,,a női eszmény megtestesülésé"-nek nevezte őt. Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékezünk liturgikus ünnepén, november 19-én.
Erzsébet 1207. július 7-én született Sáros...
2019-11-17 08:19:50
Átadták az idei Pro Architectura díjakat
... elismerést kapott a hegyvidéki Melinda úti háromlakásos épületegyüttest megvalósító Fernezelyi, Basa Iroda Építész Kft.; Gutowski Robert, Révai Attila, Kövér István és Boczkó Ákos a pátyi Szent II. János Pál pápa templomért; Pottyondi Péter és Pottyondi Bence az új diósgyőri stadionért; Schrammel Zoltán az építészeti közéletben és építészeti oktatásban elért kiváló eredményeiért.|...
2019-11-15 17:51:54
A kassai vértanúkra emlékeztek Budapesten
Videó

A szónok hangsúlyozta - a szent kassai vértanúk azért tudták a halált választani, mert életükben, a mindennapokban is hűségesek voltak Istenhez, aki a megpróbáltatásban is erőt adott nekik.
Látszólag vesztettek - A kassai vértanúkra emlékeztek Budapesten
Magyar kurír 2019. november 13.,
Ünnepi s...
2019-11-15 08:17:06
A kassai vértanúkra emlékeztek Budapesten
A szónok hangsúlyozta - a szent kassai vértanúk azért tudták a halált választani, mert életükben, a mindennapokban is hűségesek voltak Istenhez, aki a megpróbáltatásban is erőt adott nekik.
Látszólag vesztettek - A kassai vértanúkra emlékeztek Budapesten
Magyar kurír 2019. november 13.,
Ünnepi szentmisén emlékezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ...
2019-11-13 23:46:52
Magyar szentek és boldogok
...- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből -
Akiket Isten megigazultakká tett, azokat meg is dicsőítette.
Testvéreim!
Gyöngeségünkben segítségünkre siet a Lélek, hisz mi még azt sem tudjuk, hogy hogyan kell helyesen imádkozni. A Lélek azonban maga könyörög bennünk, emberi szóval ki nem fejezhető fohászkodással. Isten pedig, ak...
2019-11-13 09:12:21
Székely János: Európának csak addig van jövője,
... csúcs. A jelen konferenciánk pedig ugyanerről szól, hogy európai kultúránk alapja a Biblia, az isteni kinyilatkoztatás ereje és fénye. Addig él a kultúránk, ameddig ehhez hűséges marad.
- Szent II. János Pál pápa azt mondta, a zsidók idősebb testvéreink, XVI. Benedek emeritus pápa úgy fogalmazott, hogy a zsidók ,,atyáink a hitben", Ferenc pápa pedig azt hangsúlyozt...
2019-11-13 08:58:28
Tours-i Szent Márton püspök 11.11
....................
Szent Márton püspök liturgikus emléknapja november 11. Márton napjához, mely gazdasági határnap is volt, számos népszokás és hiedelem is kapcsolódott. A szent életéről és az ünnephez kapcsoló szokásokról olvashatnak összeállításunkban.
Márton Pannóniában született 316 táján, 397-...
2019-11-11 12:51:32
Truman-Reagan Szabadság Érdeméremmel tüntették ki Washingtonban Joachim Gauck volt német államfőt
... hasonlítva Joachim Gauck.

A kitüntetést, amellyel az alapítvány elismerte Gauck bátorságát, kitartását és egész munkásságát, korábban mások mellett Vaira Vike-Freiberga lett államfő, Szent II. János Pál pápa, Václav Havel cseh államfő, Orbán Viktor magyar kormányfő és Tom Lantos magyar születésű amerikai politikus is megkapta.
Joachim Gauckot, valamint a berlini ...
2019-11-09 08:41:03
A Lateráni bazilika felszentelése - evangélium 11.09
... amit csak öntöz e folyó, minden virulni fog! A folyó mentén mindkét parton sok gyümölcsfa nő: lombjuk le nem hull, és gyümölcsük nem fogy el. Havonként érik friss gyümölcsük, mert vizük a szentélyből fakad, gyümölcsük étel, lombjuk pedig orvosság lesz."
Ez az Isten igéje. Ez 47,1-2.8-9.12

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből...
2019-11-08 23:47:26
Harminc éve omlott le a berlini fal
... Arra tanít minket, hogy embereket elválasztó falak építése soha nem lehet megoldás; egyben felhívás arra, hogy együttesen fellépjünk egy jobb, összetartóbb Európáért.
Emlékeznünk kell Szent II. János Pál pápa kiállására és bátorító szavaira: ,,Európának két tüdővel kell lélegeznie."
Elismerjük, hogy a kiengesztelődés folyamata törékeny és nehéz. Ez a folyamat ...
2019-11-08 08:23:31
1 2 3 ...................472 ..........708 ..........943 944 
Címkék: Árpád-házi Szent Erzsébet, Székely János, Tours-i Szent Márton, Truman-Reagan Szabadság Érdeméremmel, Washingtonban Joachim Gauck, Árpád-házi Szent Erzsébetre, Basa Iroda Építész Kft, Gutowski Robert, Révai Attila, Kövér István, Boczkó Ákos, Szent II, János Pál, Pottyondi Péter, Pottyondi Bence, Schrammel Zoltán, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, SZENTLECKE Szent Pál, Akiket Isten, Szent Márton, Márton Pannóniában, Joachim Gauck, Vaira Vike-Freiberga, Václav Havel, Orbán Viktor, Joachim Gauckot, kassai vértanúkra, középkor egyik, hegyvidéki Melinda, pátyi Szent, építészeti közéletben, szónok hangsúlyozta, szent kassai, halált választani, jelen konferenciánk, isteni kinyilatkoztatás, zsidók idősebb, zsidók &#8222, szent életéről, ünnephez kapcsoló, alapítvány elismerte, folyó mentén, szentélyből fakad, kiengesztelődés folyamata, kinyilatkoztatás, gyöngeségünkben, kiengesztelődés, épületegyüttest, mindennapokban, korintusiakhoz, megtestesülésé, fohászkodással, megigazultakká, eredményeiért,
© 2013 TVN.HU Kft.