Belépés
Erdő Péter Bíboros: Úr szól mindnyájunkhoz:
............
Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek úr megbízásából idén is zarándoklatot szervezünk, hogy augusztus 20-án minél többen ünnepeljünk és imádkozzunk együtt a Szent István Bazilikánál a Szent Jobb-körmeneten. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Erdő Pé...
2019-08-15 23:29:21
Mária rádió - meghívója Aug. 20.i ünnepségre
Kedves Antal Mária !
Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek úr megbízásából idén is zarándoklatot szervezünk, hogy augusztus 20-án minél többen ünnepeljünk és imádkozzunk együtt a Szent István Bazilikánál a Szent Jobb-körmeneten. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
..............
2019-07-24 08:16:45
Négy magyar egyetem is felkerült a Times Higher Education nemzetközi ranglistájára
...
Palkovics László hozzátette: a magyar felsőoktatási intézmények közül a Szent István Egyetem a 126-150. közötti helyen végzett, a Semmelweis Egyetem a 41., az ELTE és a Debreceni Egyetem a 151-200. helyen került be a rangsorba.
A rektor arról beszélt, hogy az agrár felsőoktatásban régóta akut helyzet van rendszerszintű problémák és az oktatási stratégia hibái miatt. Hang...
2019-07-12 10:21:06
Rádiós frekvenciákról is döntött a médiatanács
... nyilvánította a Kisújszállás 103,2 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi használatára megindított pályázat egyedüli pályázóját, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt is. A frekvencián a Szent István Rádió - Kisújszállás szól majd a Szent István Rádió - Tokajjal hálózatba kapcsolódva - ismertették.
A testület a Győr 88,1 MHz körzeti frekvencia közösségi használatának pályáza...
2019-06-13 11:51:35
Szent István király ereklyéinek átvitele 05.30
... kifogyhatatlan kincset a mennyben, ahol tolvaj nem fér hozzá, és a moly nem rágja szét. Ahol a kincsetek, ott a szívetek is." Ezek az evangélium igéi.

Könyörgés aug.20. Szent István király ünnepére
Augusztus 20.)
Pap: Kérjük, testvéreim, az Istent, hogy Szent István király közbenjárására áldja meg nemzetünket!
Lektor: 1. Áldd meg, Urunk, népünk szo...
2019-05-30 11:14:17
NMHH: rádiós ügyekben döntött a médiatanács
... egyaránt az egyedüliként pályázó, a jogosultságokat jelenleg is működtető Magyar Katolikus Rádió Alapítványt nyilvánította nyertesnek a médiatanács - közölték. A szolgáltató továbbra is Szent István Rádió - Gyöngyös és Szent István Rádió - Sátoraljaújhely néven folytatja a sugárzást a Hegyalja Média Kft. tokaji jogosultságával hálózatba kapcsolódva, közösségi jelleggel, miután a j...
2019-05-29 17:06:00
Országjárással ünnepli alapítása tizenötödik évfordulóját ..
... 15. évfordulója alkalmából. A jubileumi rendezvényeken neves helyi művészek, zenészek lépnek fel, és természetesen a rádió munkatársaival is találkozhat a közönség.
Budapesten a Szent István-bazilikában június 4-én 17.30-kor kezdődik az ünnepség; ezt követően, 18 órától Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét.
Az országjárás szeptemberbe...
2019-05-29 16:47:58
Antonín Dvořák: Stabat Mater - előadás a képen látszik
... innen,
engedj győzelemre mennem
anyád által, Krisztusom!
És ha testem meghal, adjad
hogy lelkem dicsőn fogadja
a pálmás paradicsom!
*
- A szöveg magyarul,melyet Fazekas István fordításában - Hétfájdalmú Szűzanya
Mária megtörten állt már,
könnyezte a keresztfánál
éppen haldokló fiát.

Sóhajtozta sok-sok terhét,
bánatb...
2019-05-17 09:48:58
Szent István Rádió - Nagyszombat
Nagyszombaton az Egyház Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkedik a szentsír előtt időzve. Az esti vigília-szertartással veszi kezdetét a Katolikus Egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus Krisztus feltámadt a halálból és mindenkit meghív az örök életre.
..................
2019-04-21 20:33:59
Szent István rádió - Virágvasárnap
Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe történő bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.
........................
Virágvasárnappal megkezdődik a Nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket.
...
2019-04-14 15:41:38
1 2 3 ..........34 35 .....52 53 .....68 69 70 
Címkék: Erdő Péter Bíboros, Times Higher Education, Szent István, Antonín Dvořák, Stabat Mater, Szent István Rádió, Erdő Péter, Szent István Bazilikánál, Szent Jobb-körmeneten, Erdő Pé, Kedves Antal Mária, Palkovics László, Szent István Egyetem, Semmelweis Egyetem, Debreceni Egyetem, Magyar Katolikus Rádió Alapítványt, Hegyalja Média Kft, Szent István-bazilikában, Fazekas István, Hétfájdalmú Szűzanya, Egyház Krisztus, Katolikus Egyház, Jézus Krisztus, Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe, képen látszik, magyar felsőoktatási, rektor arról, agrár felsőoktatásban, oktatási stratégia, evangélium igéi, egyedüliként pályázó, jogosultságokat jelenleg, szolgáltató továbbra, jubileumi rendezvényeken, rádió munkatársaival, országjárás szeptemberbe, pálmás paradicsom, szöveg magyarul, szentsír előtt, kereszténység legnagyobb, örök életre, virágvasárnappal, felsőoktatásban, jogosultságával, sátoraljaújhely, jogosultságokat, mindnyájunkhoz, frekvenciákról, országjárással, munkatársaival, rendezvényeken, közbenjárására,
© 2013 TVN.HU Kft.