Belépés
Rádiós frekvenciákról is döntött a médiatanács
... nyilvánította a Kisújszállás 103,2 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi használatára megindított pályázat egyedüli pályázóját, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt is. A frekvencián a Szent István Rádió - Kisújszállás szól majd a Szent István Rádió - Tokajjal hálózatba kapcsolódva - ismertették.
A testület a Győr 88,1 MHz körzeti frekvencia közösségi használatának pályáza...
2019-06-13 11:51:35
Szent István király ereklyéinek átvitele 05.30
... kifogyhatatlan kincset a mennyben, ahol tolvaj nem fér hozzá, és a moly nem rágja szét. Ahol a kincsetek, ott a szívetek is." Ezek az evangélium igéi.

Könyörgés aug.20. Szent István király ünnepére
Augusztus 20.)
Pap: Kérjük, testvéreim, az Istent, hogy Szent István király közbenjárására áldja meg nemzetünket!
Lektor: 1. Áldd meg, Urunk, népünk szo...
2019-05-30 11:14:17
NMHH: rádiós ügyekben döntött a médiatanács
... egyaránt az egyedüliként pályázó, a jogosultságokat jelenleg is működtető Magyar Katolikus Rádió Alapítványt nyilvánította nyertesnek a médiatanács - közölték. A szolgáltató továbbra is Szent István Rádió - Gyöngyös és Szent István Rádió - Sátoraljaújhely néven folytatja a sugárzást a Hegyalja Média Kft. tokaji jogosultságával hálózatba kapcsolódva, közösségi jelleggel, miután a j...
2019-05-29 17:06:00
Országjárással ünnepli alapítása tizenötödik évfordulóját ..
... 15. évfordulója alkalmából. A jubileumi rendezvényeken neves helyi művészek, zenészek lépnek fel, és természetesen a rádió munkatársaival is találkozhat a közönség.
Budapesten a Szent István-bazilikában június 4-én 17.30-kor kezdődik az ünnepség; ezt követően, 18 órától Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét.
Az országjárás szeptemberbe...
2019-05-29 16:47:58
Antonín Dvořák: Stabat Mater - előadás a képen látszik
... innen,
engedj győzelemre mennem
anyád által, Krisztusom!
És ha testem meghal, adjad
hogy lelkem dicsőn fogadja
a pálmás paradicsom!
*
- A szöveg magyarul,melyet Fazekas István fordításában - Hétfájdalmú Szűzanya
Mária megtörten állt már,
könnyezte a keresztfánál
éppen haldokló fiát.

Sóhajtozta sok-sok terhét,
bánatb...
2019-05-17 09:48:58
Szent István Rádió - Nagyszombat
Nagyszombaton az Egyház Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkedik a szentsír előtt időzve. Az esti vigília-szertartással veszi kezdetét a Katolikus Egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus Krisztus feltámadt a halálból és mindenkit meghív az örök életre.
..................
2019-04-21 20:33:59
Szent István rádió - Virágvasárnap
Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe történő bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.
........................
Virágvasárnappal megkezdődik a Nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket.
...
2019-04-14 15:41:38
Hivatásos énekművészekből álló kamarakórus alakult Székesfehérváron
... feladatokhoz.
A karmester közölte, hogy első koncertjükön Buxtehude Membra Jesu nostri című darabját adják elő neves, Székesfehérvárról származó szólisták közreműködésével.
Ifj. Major István az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója jelezte, hogy az őszi próbaéneklést követően választották ki a kórustagokat. Megjegyezte, hogy a nemzetközileg is elismert Pad Zoltán mel...
2019-03-12 11:37:50
S.O.S. adjál vért.
... IKSZ-ben 17.0...
2019-02-01 11:30:44
Szombaton ismét átadják a Magyar Örökség Díjakat
...
Magyar Örökség Díjban részesül a Szélkiáltó Együttes verséneklő művészete, Tisza István nemzetszolgálata és mártíromsága, valamint Lőrinc Celesztin moldvai csángók magyarságtudatát erősítő szolgálata - közölték a szervezők az MTI-vel.
A kuratórium kitüntetésben részesíti Kamuti Jenő sportemberi és orvosi életútját, Kolár Péter széles körű kultúraszervező és színházépítő...
2018-09-26 10:41:24
1 2 3 ..........34 35 .....52 53 .....68 69 70 
Címkék: Szent István, Antonín Dvořák, Stabat Mater, Szent István Rádió, Magyar Örökség Díjakat, Magyar Katolikus Rádió Alapítványt, Hegyalja Média Kft, Szent István-bazilikában, Erdő Péter, Fazekas István, Hétfájdalmú Szűzanya, Egyház Krisztus, Katolikus Egyház, Jézus Krisztus, Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe, Buxtehude Membra Jesu, Major István, Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Magyar Örökség Díjban, Szélkiáltó Együttes, Tisza István, Lőrinc Celesztin, Kamuti Jenő, Kolár Péter, képen látszik, evangélium igéi, egyedüliként pályázó, jogosultságokat jelenleg, szolgáltató továbbra, jubileumi rendezvényeken, rádió munkatársaival, országjárás szeptemberbe, pálmás paradicsom, szöveg magyarul, szentsír előtt, kereszténység legnagyobb, örök életre, karmester közölte, őszi próbaéneklést, kuratórium kitüntetésben, nemzetszolgálata, székesfehérváron, magyarságtudatát, virágvasárnappal, közreműködésével, jogosultságával, énekművészekből, sátoraljaújhely, kultúraszervező, jogosultságokat, frekvenciákról,
© 2013 TVN.HU Kft.