Belépés
A magyar kultúra napja - A Kultúra Lovagja címeket adtak át
... önkormányzatok állítanak jelölteket. Az elismertek oklevelet, kitűzőt és nyakdíszt kapnak, nevüket beírják a Kultúra Lovagjainak aranykönyvébe. Az avatás a történelmi díszőrség által őrzött Szent Korona másolatának jelenlétében történik.
A szombaton avatott lovag között van mások mellett Micsik Béla törökbecsei (Szerbia) hitoktató, népzenész, Joszif Bozsuk nagybocskói (Ukrajn...
2020-01-18 15:31:48
A csakrák betegségei
...1. A KORONACSAKRA BETEGSÉGEI:

A koronacsakra a csakrarendszer legmagasabb minősége, a hetedik síkja, európai szóhasználattal talán a hetedik mennyország elnevezéssel rokonítható.
Az abszolút szabadság tudati állapotát jelképezi, ezen a síkon az ember felszabadult, mivel már nem létezik számára morális értékelés.Fiziológiai kapcsolódások
A koronacsakrához tarto...
2020-01-15 22:02:28
Tematikus programsorozat indul Szent István 2025 címmel
... történelmi múlt tisztelete, a hazaszeretet rendkívül fontos a magyarság jövője szempontjából.
A tematikus programok érintik majd a király állam- és egyházszervező tevékenységét, a szent korona jelentőségét, Szent István nemzetiségekhez fűződő viszonyát és külpolitikáját is - mondta Lomnici Zoltán.
Az elnök hangsúlyozta, a kapcsolatok javítását szolgálhatja a környező ors...
2020-01-14 16:00:22
17. századi nyomtatvány került az Országos Széchényi Könyvtárba
...
A bibliográfialiag ismeretlen nyomtatványt 1681. december 9. után valószínűleg Bécsben adták ki. A dokumentum a Szent Korona negyedik soproni tartózkodásáról és Pfalz-Neuburgi Eleonóra Magdolna Terézia királyné-koronázásáról tudósít - áll az összegzésben.
A rendekkel való újabb kiegyezés szimbolikus lezárásaként I. Lipót király harmadik feleségét 1681. december 9-én kor...
2020-01-07 16:11:38
Ünnepélyesen megnyitották a felújított prágai Állami Operát
...
Jelen voltak más külföldi politikusok és a prágai diplomáciai képviseltek vezetői is.
A külföldi vendégek az ünnepi megnyitó előtt közösen megtekintették az operaház felújított épületét. A restaurált színház megnyitására az épületben megtartott első előadás 132. évfordulóján került sor.

A Prága központjában, a Szent Vencel-lovasszobor közelében, a cseh Nemzeti...
2020-01-05 20:22:06
Rózsafüzér ​II. János Pál gondolatai alapján húsz ...
A ​rózsafüzér vagy szentolvasó a " rózsacsokor füzére", imádságos elmélkedés Jézus életéről, Szűz Anyjával való kapcsolatában, néhány evangéliumi jelenet, a “titkok" tükrében. "A rózsafüzér mondása ugyanis nem más, mint Krisztus arcának szemlélése Máriával.
..........
.......
2020-01-05 15:23:55
Jézus Szent Nevének litániája
Uram, irgalmazz nekünk!
Uram, irgalmazz nekünk!
Krisztus, kegyelmezz nekünk!
Krisztus, kegyelmezz nekünk!
Uram, irgalmazz nekünk!
Uram, irgalmazz nekünk!

Krisztus, hallgass minket!
Krisztus, hallgass minket!
Krisztus, hallgass meg minket!
Krisztus, hallgass meg minket!

Mennybéli Atyaisten! Irgalmazz nekünk!
Megváltó...
2020-01-04 12:06:14
Ünnepséggel zárták a Boldogasszony kiállítássorozatot az Országházban
... államalapító közeli halálát érezve felajánlotta önmagát és a királyságot Szűz Máriának, aki így Magyarország patrónusa lett - idézte fel a miniszter, aki szerint a Mária-kultusz a Szent Korona-kultusszal együtt mélyen beivódott a magyarság lelkébe, és támaszává vált az évszázadok alatt.
A kiállítás alkotásai személyes hitvallások - hangsúlyozta Latorcai János, az Országgyűlé...
2019-12-18 18:41:46
Disznóvágás, wellness – Kiskunmajsán
... következett.

A hazautazás reggelén - az ismételten laktató reggeli után, mindenki megkapta a kóstolót. Útban hazafelé azért egy kis édesség miatt betértünk a soltvadkerti Szent Korona országos hírű cukrászdába, majd a dunaföldvári halászcsárdában finom ebéddel zártuk az év utolsó kirándulását. Elfáradva, élményekkel telve értünk haza.

A jó szervezést ...
2019-12-16 21:00:21
Megkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony
... épület megalkotásához.
Mint mondta, a gyerekek jelentik a nemzet, az ország jövőjét, ez a ház pedig a múltját, amelyet most a játék, a szórakozás közben meg tudnak csodálni. "A Szent Korona közelségében érezzétek meg az együvé tartozás örömét" - tette hozzá.
A házelnök arra kérte a gyerekeket, hogy vigyék haza a mai nap élményeit és őrizzék meg hosszú ideig. Mint mondta,...
2019-12-14 14:01:33
1 2 3 ..............348 349 .......522 523 .......696 697 698 
Címkék: Kultúra Lovagja, Szent István, Országos Széchényi Könyvtárba, Állami Operát, János Pál, Jézus Szent Nevének, Országházi Gyermekkarácsony, Kultúra Lovagjainak, Szent Korona, Micsik Béla, Joszif Bozsuk, KORONACSAKRA BETEGSÉGEI, Lomnici Zoltán, Pfalz-Neuburgi Eleonóra Magdolna Terézia, Szent Vencel-lovasszobor, Szűz Anyjával, Mennybéli Atyaisten, Szűz Máriának, Szent Korona-kultusszal, Latorcai János, magyar kultúra, csakrák betegségei, felújított prágai, elismertek oklevelet, történelmi díszőrség, szombaton avatott, csakrarendszer legmagasabb, hetedik síkja, hetedik mennyország, abszolút szabadság, ember felszabadult, koronacsakrához tarto, hazaszeretet rendkívül, magyarság jövője, tematikus programok, király állam-, szent korona, elnök hangsúlyozta, kapcsolatok javítását, bibliográfialiag ismeretlen, rendekkel való, prágai diplomáciai, külföldi vendégek, ünnepi megnyitó, operaház felújított, restaurált színház, épületben megtartott, cseh Nemzeti, rózsafüzér mondása, királyságot Szűz,
© 2013 TVN.HU Kft.