Belépés
A magyarországi Szent Egyed közösség kapta a Pannonhalmi Főapátság Szent Márton-díját
...
A Szent Márton-díjat a főapátság, a Herendi Porcelánmanufaktúra és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok azzal a céllal alapította 2001-ben, hogy díjazza azokat a személyeket, vagy szervezeteket, akik, vagy amelyek a megelőző években a legtöbbet tették a valamikori Pannónia területén lévő kulturális és turisztikai, valamint térségfejlesztő programok megvalósítása érdekében, hozzájáru...
2019-11-15 19:42:29
Ferenc pápa: Bűn visszautasítani az Isten ingyenes .....
... lakomájára, hogy találkozzunk vele, de ha elutasítjuk, akkor a szegényeket és a betegeket hívja be a terekről, akik élnek is a vacsora lehetőségével - mondta Ferenc pápa november 5-én a Szent Márta-ház kápolnájában.
November 5-én Magyarországon Szent Imre ünnepének saját evangéliumát olvassuk, azonban a világegyház ma a visszautasított meghívás történetét (Lk 14,15̵...
2019-11-06 10:40:30
Ferenc pápa: Ne hagyjuk, hogy lelkünk forgalmas út legyen!
A Szentlélek sugallta jó és a rossz szellem sugallta rossz között dúló harc az, amit mindannyian megélünk. Ha valaki azt állítaná, hogy ezt nem érzi, boldogan, nyugodtan, békében él, annak azt válaszolnám: Te nem boldog vagy, hanem el vagy kábítva, nem érted, mi történik."
Az Úr világosságot gyújt szívünkben, hogy lássuk, mi a jó és mi a rossz. Mindenkiben folyamatosan z...
2019-10-25 17:35:07
Ferenc pápa: Az Isten előtti önvád szabadít meg a képmutatás
... nem tolerálja, nem viseli el a képmutatást, ezért nevezi a farizeusokat ,,fehérre meszelt síroknak" - emelte ki Ferenc pápa reggeli homíliájában, az október 15-én reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.
A napi evangélium Lukács könyve 11. fejezetéből így hangzik: ,,Egy farizeus meghívta Jézust, hogy étkezzék nála. Ő el is ment, és as...
2019-10-15 21:35:30
Ferenc pápa: Az Isten igéjéből fakadó öröm a mi erőnk
... ez a mi erőnk. Amíg az elkeseredett szíveket az ördög azonnal lefelé húzza, addig az Úr öröme felemel, énekre és örömkönnyekre fakaszt - fogalmazott Ferenc pápa október 3-án reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén mondott homíliájában.
Meg kell nyitni a szívünket Isten igéje előtt, ez örvendezővé tesz minket - értelmezte a pápa a napi olvasmány...
2019-10-04 17:21:05
Ferenc pápa: A gyerekek és az idősek gondozása
Szeptember 30-án, hétfőn reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise homíliájában Ferenc pápa a gyerekek és az öregek gondozásáról beszélt, mely a remény kultúráját teremti meg. A családokban és a társadalomban nem szabad elhanyagolni sem a fiatalokat, sem az időseket.
A napi olvasmány Zakariás próféta könyvének egy része volt, amelyben Jeruzsálem újjáépítéséről...
2019-10-03 14:45:31
Ferenc pápa: Az Úr a megtérésünket kéri, ébredjünk fel a ...
... élethez.
Kérjük az Úr kegyelmét, hogy ne legyünk csak ,,félig-meddig keresztények", megelégedve egy olyan nyugalommal, amely nem terem gyümölcsöt - buzdított Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában szeptember 26-án, csütörtökön reggel bemutatott szentmise homíliájában, a lelki langyosság ellen emelve fel szavát, mely mindig a megtérés halogatásához vezet.|...
2019-09-26 23:43:48
Ferenc pápa: A püspöki és papi szolgálat nem munkaszerződés
Ferenc pápa: A püspöki és papi szolgálat nem munkaszerződés.
A püspökké szentelésének 25. évfordulóját ünneplő Edoardo Menichelli bíboros is koncelebrált szeptember 19-én reggel a Ferenc pápa által a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén. A Szentatya ezért a püspöki szolgálat ajándékáról elmélkedett.

Bővebben https://www.magyarkurir.hu/hirek/fer enc-papa-pus...
2019-09-20 10:41:18
Megköszöntük Ferenc pápának, hogy jelenlétével megtisztelte
... találkozott azzal a 13 fős gyulafehérvári fő egyházmegyés csoporttal - élén Tamás József segédpüspökkel és Oláh Zoltán teológiai tanárral, a pápalátogatás média-felelősével -, akik a Szentatya csíksomlyói látogatását köszönték meg neki.
Isten hozott! - köszönt magyarul a pápa
Az audiencia után a csoport (Oláh Zoltán, Urbán Erik, Veres Stelian, Csont Ede, Bod...
2019-09-19 18:41:54
Ferenc pápa: Az együttérzés Isten nyelvezete
... igazságosság útjára. Ne fordítsuk félre a fejünket a szenvedés láttán, lépjünk ki önzésünkből és a közönyből, próbáljunk Isten nyelvén beszélni: legyünk együtt érzők - buzdított a pápa a Szent Márta-házban bemutatott kedd reggeli szentmisén mondott homíliájában.
...........
Lukács evangéliumán...
2019-09-17 18:54:28
1 2 3 ................52 53 ........78 79 .......103 104 105 
Címkék: Szent Egyed, Pannonhalmi Főapátság Szent Márton-díját, Megköszöntük Ferenc, Szent Márton-díjat, Herendi Porcelánmanufaktúra, Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, Szent Márta-ház, Magyarországon Szent Imre, Edoardo Menichelli, Szent Márta-házban, Tamás József, Oláh Zoltán, Urbán Erik, Veres Stelian, Csont Ede, magyarországi Szent, idősek gondozása, megtérésünket kéri, együttérzés Isten, céllal alapította, megelőző években, legtöbbet tették, valamikori Pannónia, betegeket hívja, vacsora lehetőségével, visszautasított meghívás, rossz szellem, farizeusokat &#8222, október 15-én, napi evangélium, farizeus meghívta, elkeseredett szíveket, ördög azonnal, szívünket Isten, napi olvasmány, öregek gondozásáról, remény kultúráját, része volt, olyan nyugalommal, lelki langyosság, megtérés halogatásához, püspökké szentelésének, püspöki szolgálat, pápalátogatás média-felelősével, audiencia után, szenvedés láttán, visszautasított, visszautasítani, térségfejlesztő, munkaszerződés, gyulafehérvári, segédpüspökkel,
© 2013 TVN.HU Kft.