Belépés
Tenyák Csaba gondolata a covid járványról 12.31
... főpásztor a köszöntéskor azt mondta, imádságos lélekkel hálát adunk mindazért, amit idén kaptunk Istentől, és megemlékezünk arról, hogy az Úr megengedi, hogy lezárjuk ezt az évet.
Szentbeszédében Ternyák Csaba szólt arról: amikor a polgári év lezárásakor hálát adunk Istennek, akkor megpróbáljuk csokorba gyűjteni azokat a jelentős eseményeket, amelyek örömmel töltöttek el benn...
2021-01-01 19:27:49
Véget ért a Virtuális Szalók napok 07.19
... látogatásért.
A főpásztor a szentmise elején úgy fogalmazott, minden évben különleges alkalom ez a találkozó, mely azt is szolgálja, hogy az ember saját fiatalságát megőrizze.
Szentbeszédében emlékeztetett az érsek, hogy először tartják a találkozó záró, hálaadó szentmiséjét a templom falai között a szabadtér helyett. Ennek az az oka, hogy most minden máshogyan van, idén...
2020-07-20 10:11:07
Érseki szentmise Szent László ünnepén Mezőkövesden
... ambó kerülhetett a templomba.
A főpásztor az ambó megáldásakor úgy fogalmazott: az ambó Isten igéjének asztala, innen kapjuk keresztény életünk lelki táplálékát. A főpásztor szentbeszédében a felújítás alatt álló egri bazilika freskóira, a mezőkövesdi származású Takács István alkotásaira utalva elmondta: két templom látható egymással szemben: az egri és a római Szent Péter-ba...
2020-06-28 21:00:26
Elhunyt Seregély István érsekre emlékezés - Eger
... egri főpásztorra, Seregély István érsekre emlékeztek az egri bazilikában bemutatott év végi hálaadó szentmisében szilveszter napján.
Az év utolsó napján Ternyák Csaba érsek szentbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy Isten az, aki az embert az időbe helyezte. Isten feltárja magát az időben, lehetőséget adva az ember számára, hogy minél mélyebben megismerhesse Őt.
A ...
2020-01-04 16:30:35
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe: a megszentelt élet vil
... megszentelt élet világnapja.
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a megszentelt életért, a szerzetesi hivatásokért imádkoztak az egri bazilikában. Ternyák Csaba egri érsek szentbeszédében kiemelte: az egyház szolgái maguk választották hivatásukat, azt, hogy a megszentelt élet szerint szeretnének élni.
Videó http://www.tveger.hu/media/video/170 206_gyertyaszentelo_s...
2019-02-01 18:31:31
Megszületett! ...Eger éjféli mise
Jézus azt kéri tőlünk hogy fogadjuk be őt a szívünkbe - mondta szentbeszédében Ternyák Csaba érsek, a karácsonyi éjféli szentmisén.
Videó...
2018-12-28 17:09:15
Ma délelőtt eltemették Jókai Anna írónőt.
... lenne benne a megértés, a megbocsátás és a szeretet" - hangsúlyozta Mezey Katalin.

- Egyházi vezetők búcsúztatták
Az urna szenteltvízzel meghintése előtt tartott szentbeszédében Ternyák Csaba egri érsek úgy fogalmazott: Jókai Anna evangéliumi bátorságra tanító okos mondatai sok ember életében csillantották meg a félelmet elűző, halálon túlmutató reményt.
A sze...
2017-06-26 21:39:46
Jókai Anna búcsúztatása - Fekete György és Mezey Katalin méltatása
... -, akkor valóban jobbá lenne a világ. Több lenne benne a megértés, a megbocsátás és a szeretet" - hangsúlyozta Mezey Katalin.
Az urna szenteltvízzel meghintése előtt tartott szentbeszédében Ternyák Csaba egri érsek úgy fogalmazott: Jókai Anna evangéliumi bátorságra tanító okos mondatai sok ember életében csillantották meg a félelmet elűző, halálon túlmutató reményt.
A sz...
2017-06-26 10:51:57
Ahol egyszerre
... veszít el semmit abból, ami az emberi életet boldoggá, széppé, szabaddá teszi - fejtette ki szombaton Csíksomlyón Ternyák Csaba egri érsek, az idei pünkösdi búcsú fő szónoka.
Szentbeszédében az érsek megállapította, hogy a hit zarándokútján nem csak hívők járnak, hanem keresők is szép számban, akik "szívük rejtekén foglalkoznak az Isten kérdésével". Mint mondta, Isten a pogán...
2017-06-05 17:17:00
Ahol egyszerre dobban minden magyar szív
... veszít el semmit abból, ami az emberi életet boldoggá, széppé, szabaddá teszi - fejtette ki szombaton Csíksomlyón Ternyák Csaba egri érsek, az idei pünkösdi búcsú főszónoka.
Szentbeszédében az érsek megállapította, hogy a hit zarándokútján nem csak hívők járnak, hanem keresők is szép számban, akik "szívük rejtekén foglalkoznak az Isten kérdésével". Mint mondta, Isten a pogány...
2016-05-11 14:54:33
1 2 
Címkék: Tenyák Csaba, Virtuális Szalók, Szent László, Elhunyt Seregély István, Gyertyaszentelő Boldogasszony, Jókai Anna, Fekete György, Mezey Katalin, Szentbeszédében Ternyák Csaba, Takács István, Szent Péter-ba, Seregély István, Ternyák Csaba, Csíksomlyón Ternyák Csaba, covid járványról, megszentelt élet, jelentős eseményeket, szentmise elején, ember saját, találkozó záró, templom falai, szabadtér helyett, ambó megáldásakor, ambó Isten, főpásztor szentbeszédében, felújítás alatt, mezőkövesdi származású, római Szent, egri bazilikában, időbe helyezte, ember számára, megszentelt életért, szerzetesi hivatásokért, egyház szolgái, karácsonyi éjféli, urna szenteltvízzel, félelmet elűző, emberi életet, idei pünkösdi, érsek megállapította, szentbeszédében, gyertyaszentelő, gyertyaszentelo, szenteltvízzel, megállapította, boldogasszony, megemlékezünk, zarándokútján, csillantották, megismerhesse, emlékeztetett, választották, szentmisében, hivatásokért, búcsúztatása, mezőkövesden, szentmiséjét, megáldásakor, búcsúztatták,
© 2013 TVN.HU Kft.