Belépés
Szakértő: nem csak a járványügyi szigorítások állnak a szerbiai zavargások hátterében
... fertőzött betegek számadatait, annak érdekében, hogy ne maradjanak el a június 21-ei parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választások.
A választásokat a kormányzó Szerb Haladó Párt kétharmados többséggel megnyerte, ezután újból tüntetők vonultak a parlamenthez, és egyéb fontos intézményekhez - fűzte hozzá Ördögh Tibor.
A műsorban elhangzott, hogy zavargások ...
2020-07-11 14:21:53
Koronavírus - Ismét erőszakos tiltakozás alakult ki Belgrádban
... rendezvényeket, és a választások alkalmával sem voltak szigorúak az elővigyázatossági intézkedések.
Újvidéken és Nisben a tömeg megrohamozta az Aleksandar Vucic szerb elnök által vezetett Szerb Haladó Párt irodáját.
Kedd este azt követően vonultak utcára főként fiatal tüntetők, hogy Aleksandar Vucic államfő bejelentette, a rossz járványügyi mutatók miatt feltételezhető...
2020-07-08 22:53:06
Szerbiai választások - A hivatalos végeredmény is a Szerb Haladó Párt elsöprő győzelmét erősítette meg
... helyett kilenc képviselővel rendelkezik. A vajdasági magyarság majdnem három évtizede nem szerepelt ilyen jól az országos választásokon.
A választás éjszakáján a győzelmet ünneplő Szerb Haladó Párt elnöke, Aleksandar Vucic államfő bejelentette, minden bejutó párttal partnerségre kíván lépni.
A vajdasági tartományi választáson is a Szerb Haladó Párt szerepelt a legjobban...
2020-07-05 22:28:56
Szerbiai választások - Néhány helyen meg kell ismételni a szavazást, nem közöl végleges eredményeket a választá
... 85,32 százalékos feldolgozottság mellett születtek. Az előzőekhez képest nem sok változás történt.
A legfrissebb eredmények alapján a választásokat fölényesen megnyerő jobbközép Szerb Haladó Pártnak (SNS) 190 képviselője lesz a 250 tagú belgrádi parlamentben. Ez 23-mal több, mint amennyi a kétharmados többséghez szükséges.
A második helyen a balközép Szerbiai Szocialista...
2020-06-25 16:12:51
Koronavírus - Ismét nő a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon
...
Szerbiában csütörtökről péntekre 12 031-ről 12 102-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Az Aleksandar Vucic szerb elnök által vezetett Szerb Haladó Párt példáját követve mások is lemondták kampányrendezvényeiket a koronavírus-járvány veszélye miatt, míg az ellenzék inkább a június 21-i általános választások elhalasztását követeli.
Koszovóban egy nap alatt 1298-ró...
2020-06-12 11:01:57
Koronavírus - Észak-Macedónián keresztül egyelőre nem lehet a görög tengerpartra utazni
... meg. A június és szeptember közötti időszakra is csupán a férőhelyek nyolc százalékát foglalták le előre.
A járványhelyzet miatt az Aleksandar Vucic köztársasági elnök vezette Szerb Haladó Párt lemondta minden kampányrendezvényét, így a június 21-ei általános választásokra csak a médián keresztül kampányolnak a továbbiakban.
Koszovóban szerdáról csütörtökre 1269-ről 129...
2020-06-11 08:11:10
Magyar polgármestert szeretne Szabadkán a Vajdasági Magyar Szövetség
... számít, mert csupán magyar szavazatokkal nem tudna nyerni az enyhén szerb többségű Szabadkán.
Visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a VMSZ alkut kötött volna a Szerb Haladó Párttal (SNS), és ennek értelmében bizonyos engedményekért cserében az SNS átadná Szabadkát a VMSZ-nek. Mint mondta, annak a pártnak a jelöltje lesz a polgármester, amelyik a legtöbb sza...
2020-06-09 10:01:25
Húsz lista indul a szerbiai parlamenti választásokon
...
A fogadóirodák szorzói hasonlóak, ami azt jelenti, hogy nem számítanak nagy meglepetésekre a jövő vasárnap. Biztos befutónak tűnik a kormányzó Szerb Haladó Párt (SNS), így a parlamentbe jutására csupán egyes a szorzó, arra viszont már 1,8-as, hogy a szavazatok 61 százalékánál többet szerez-e.
A fogadóirodák előrejelzései szerint mindössze öt lista jut be a szerb parlame...
2020-06-09 09:51:43
Politikusok estek egymásnak a szerbiai parlament előtt
... képviselőház épületébe ugyan beléphet, ám a tavaszi ülésszak végéig nem vehet részt a törvényhozás munkájában.
A politikus korábban arról beszélt, hogy a szükségállapotot a kormányzó Szerb Haladó Párt és elnöke, Aleksandar Vucic államfő saját érdekei szerint használja, és a koronavírus-járvánnyal összefüggő döntések mögött politikai motiváció áll. Mint mondta, az 53 napos sz...
2020-05-08 11:51:51
Koronavírus - Június 21-én tartják meg a járvány miatt elhalasztott általános választásokat Szerbiában
... Szerbiában korábban gyakran tartottak előrehozot...
2020-05-04 19:33:01
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Szerb Haladó Párt, Vajdasági Magyar Szövetség, Ördögh Tibor, Aleksandar Vucic, Szerb Haladó Pártnak, Szerbiai Szocialista, Szerb Haladó Párttal, járványügyi szigorítások, szerbiai zavargások, hivatalos végeredmény, fertőzöttek száma, görög tengerpartra, szerbiai parlamenti, szerbiai parlament, járvány miatt, június 21-ei, kormányzó Szerb, műsorban elhangzott, választások alkalmával, elővigyázatossági intézkedések, tömeg megrohamozta, rossz járványügyi, vajdasági magyarság, országos választásokon, választás éjszakáján, győzelmet ünneplő, vajdasági tartományi, előzőekhez képest, legfrissebb eredmények, választásokat fölényesen, kétharmados többséghez, második helyen, balközép Szerbiai, igazolt fertőzöttek, ellenzék inkább, június 21-i, férőhelyek nyolc, járványhelyzet miatt, médián keresztül, enyhén szerb, jelöltje lesz, fogadóirodák szorzói, jövő vasárnap, parlamentbe jutására, fogadóirodák előrejelzései, szerb parlame, tavaszi ülésszak, törvényhozás munkájában, politikus korábban,
© 2013 TVN.HU Kft.