Belépés
Megalakult az új szerb parlament
...
Az új összetételű törvényhozásban a 250 helyből 188 jutott a legnagyobb szerb pártnak, az Aleksandar Vucic vezette Szerb Haladó Pártnak (SNS). Ez 21-gyel több, mint amennyi a kétharmados többséghez szükséges. A balközép Szerbiai Szocialista Párt (SPS) 32 mandátummal, az Aleksandar Sapic olimpiai ezüst- és bronzérmes vízilabdázó Győzelem Szerbiának elnevezésű listája pedig 11 ...
2020-08-03 12:02:23
Megalakult a vajdasági tartományi parlament
... képviselő közül százan szavaztak Pásztor István újraválasztására.
Június 21-én parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választást tartottak Szerbiában. Mindhárom szinten a Szerb Haladó Párt (SNS) szerezte meg a legtöbb szavazatot. A 120 tagú vajdasági tartományi képviselőházban így a SNS-nek 76 képviselője lett. A második helyen a Szerbiai Szocialista Párt végzett, ...
2020-07-31 13:03:07
Szerbiai választások - A VMSZ-nek várhatóan ismét lesznek államtitkárai a szerb kormányban
... mely minisztériumokban töltenének be pozíciókat a VMSZ politikusai.
Pásztor István közölte, hogy az utóbbi hat évben sikeres volt a VMSZ és az Aleksandar Vucic államfő vezette Szerb Haladó Párt koalíciója, ezért szeretnék folytatni a közös munkát. Az együttes munkáról koalíciós szerződés is készül a következő néhány hétben.
A vajdasági tartományi képviselőházban - ahol...
2020-07-15 13:16:24
Szerbiai választások - Megkezdődtek a kormányalakítási tárgyalások
... Győzelem Szerbiának elnevezésű listájának (11 mandátum) vezetőivel tárgyal, hétfőn az Ivica Dacic vezette Szerbiai Szocialista Párttal (32 mandátum), végül a saját maga irányította Szerb Haladó Párttal (188 mandátum) konzultál.
A választás éjszakáján a győzelmet ünneplő Aleksandar Vucic még arról beszélt, hogy minden bejutó párttal partnerségre kíván lépni, de úgy tűnik, az ...
2020-07-14 15:12:20
Szakértő: nem csak a járványügyi szigorítások állnak a szerbiai zavargások hátterében
... fertőzött betegek számadatait, annak érdekében, hogy ne maradjanak el a június 21-ei parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választások.
A választásokat a kormányzó Szerb Haladó Párt kétharmados többséggel megnyerte, ezután újból tüntetők vonultak a parlamenthez, és egyéb fontos intézményekhez - fűzte hozzá Ördögh Tibor.
A műsorban elhangzott, hogy zavargások ...
2020-07-11 14:21:53
Koronavírus - Ismét erőszakos tiltakozás alakult ki Belgrádban
... rendezvényeket, és a választások alkalmával sem voltak szigorúak az elővigyázatossági intézkedések.
Újvidéken és Nisben a tömeg megrohamozta az Aleksandar Vucic szerb elnök által vezetett Szerb Haladó Párt irodáját.
Kedd este azt követően vonultak utcára főként fiatal tüntetők, hogy Aleksandar Vucic államfő bejelentette, a rossz járványügyi mutatók miatt feltételezhető...
2020-07-08 22:53:06
Szerbiai választások - A hivatalos végeredmény is a Szerb Haladó Párt elsöprő győzelmét erősítette meg
... helyett kilenc képviselővel rendelkezik. A vajdasági magyarság majdnem három évtizede nem szerepelt ilyen jól az országos választásokon.
A választás éjszakáján a győzelmet ünneplő Szerb Haladó Párt elnöke, Aleksandar Vucic államfő bejelentette, minden bejutó párttal partnerségre kíván lépni.
A vajdasági tartományi választáson is a Szerb Haladó Párt szerepelt a legjobban...
2020-07-05 22:28:56
Szerbiai választások - Néhány helyen meg kell ismételni a szavazást, nem közöl végleges eredményeket a választá
... 85,32 százalékos feldolgozottság mellett születtek. Az előzőekhez képest nem sok változás történt.
A legfrissebb eredmények alapján a választásokat fölényesen megnyerő jobbközép Szerb Haladó Pártnak (SNS) 190 képviselője lesz a 250 tagú belgrádi parlamentben. Ez 23-mal több, mint amennyi a kétharmados többséghez szükséges.
A második helyen a balközép Szerbiai Szocialista...
2020-06-25 16:12:51
Koronavírus - Ismét nő a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon
...
Szerbiában csütörtökről péntekre 12 031-ről 12 102-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Az Aleksandar Vucic szerb elnök által vezetett Szerb Haladó Párt példáját követve mások is lemondták kampányrendezvényeiket a koronavírus-járvány veszélye miatt, míg az ellenzék inkább a június 21-i általános választások elhalasztását követeli.
Koszovóban egy nap alatt 1298-ró...
2020-06-12 11:01:57
Koronavírus - Észak-Macedónián keresztül egyelőre nem lehet a görög tengerpartra utazni
... meg. A június és szeptember közötti időszakra is csupán a férőhelyek nyolc százalékát foglalták le előre.
A járványhelyzet miatt az Aleksandar Vucic köztársasági elnök vezette Szerb Haladó Párt lemondta minden kampányrendezvényét, így a június 21-ei általános választásokra csak a médián keresztül kampányolnak a továbbiakban.
Koszovóban szerdáról csütörtökre 1269-ről 129...
2020-06-11 08:11:10
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Szerb Haladó Párt, Aleksandar Vucic, Szerb Haladó Pártnak, Szerbiai Szocialista Párt, Aleksandar Sapic, Győzelem Szerbiának, Pásztor István, Ivica Dacic, Szerbiai Szocialista Párttal, Szerb Haladó Párttal, Ördögh Tibor, Szerbiai Szocialista, vajdasági tartományi, szerb kormányban, kormányalakítási tárgyalások, járványügyi szigorítások, szerbiai zavargások, hivatalos végeredmény, fertőzöttek száma, görög tengerpartra, legnagyobb szerb, kétharmados többséghez, balközép Szerbiai, legtöbb szavazatot, második helyen, közös munkát, együttes munkáról, következő néhány, saját maga, választás éjszakáján, győzelmet ünneplő, június 21-ei, kormányzó Szerb, műsorban elhangzott, választások alkalmával, elővigyázatossági intézkedések, tömeg megrohamozta, rossz járványügyi, vajdasági magyarság, országos választásokon, előzőekhez képest, legfrissebb eredmények, választásokat fölényesen, igazolt fertőzöttek, ellenzék inkább, június 21-i, férőhelyek nyolc, járványhelyzet miatt, médián keresztül, kormányalakítási,
© 2013 TVN.HU Kft.