Belépés
Koronavírus - Szlávik: amíg nincs vakcina, csak az eddigi módon lehet védekezni
... legyen" - hangsúlyozta.
Hozzátette, mára az is világossá vált: nem lehet arra számítani, hogy a vírus a nyári melegben eltűnik, ezér...
2020-08-03 09:01:17
Koronavírus - Szlávik: még az első hullám sem ért véget
... gócok alakulnak ki az ország bármely pontján.
Ugyanakkor a gócok megjelenése nem jelentené azt, hogy elkezdődött a második hullám, hiszen ezeket még jól lehet kezelni - jegyezte meg Szlávik János.
Hozzátette: jelenleg a leglogikusabb feltételezés, hogy a koronavírus nem fog eltűnni, hiszen - úgy tűnik - a terjedése nem függ a hőmérsékleti viszonyoktól. Ezért a legjobb m...
2020-07-07 10:11:03
Koronavírus - Szlávik: enyhébbnek tűnik a járvány ott, ahol már évtizedek óta bevezették a BCG-oltást
...
Szlávik János kiemelte: több helyen, például Ausztráliában is vizsgálják az összefüggést a tuberkulózis ellen védő BCG-oltás és a járvány enyhébb lefolyása között. Magyarországon is van egy olyan vizsgálat, amelyben a koronavírussal foglalkozó egészségügyi dolgozókat újraoltják BCG-vakcinával, és megnézik, megvédi-e őket a koronavírus súlyos lefolyása ellen - közölte.
H...
2020-05-31 09:01:14
Koronavírus - Szlávik: a gyógyításban folyamatosan követik a nemzetközi protokollt
...
Szlávik János kérdésére válaszolva közölte, ahogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az egészségügyi szakma egy-egy kezelést ajánl vagy inkább nem javasol, úgy az itthon alkalmazott gyógyító módszereket is ehhez illeszkedve változtatják.
Kitért arra is, hogy a koronavírus terjedhet tárgyak által is, ezért javasolt továbbra is a fertőtlenítés. Ezzel együtt továbbra i...
2020-05-30 12:31:48
Magyarországon nem magas a halálozások száma
Szlávik János: Magyarországon nem magas a halálozások száma
2020, május 28 - 13:37


Magyarországon nem magas a koronavírus-fertőzés miatti halálozások száma a lakosságszámhoz képest - mondta a Dél-pesti Centrumkórház (Szent László kórház) infektológus főorvosa a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján...
2020-05-29 10:25:31
Koronavírus - Szlávik János: Magyarországon nem magas a halálozások száma
...
Szlávik János hozzátette: a halálozások és a betegség előfordulása Magyarországon a környező országokéhoz hasonló mértékű.
Az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, de miután a betegség hosszú lefolyású, még sokan vannak intenzív osztályon. Jelenleg is ápolnak olyan beteget, aki már négy hete van lélegeztetőgépen - mondta a szakember.
A főorvos beszélt arról ...
2020-05-28 13:31:31
Koronavírus - Szlávik: fenn kell tartani a korlátozásokat
...
Szlávik János szerint a fertőzöttek és gyógyultak számának alakulása a járvány lecsengését jelzi, ugyanakkor nem lehet tudni, mi lesz nyáron, vagy lesz-e második hullám. Emiatt továbbra is fontos a másfél méteres távolságtartás és a maszk viselése - hívta fel a figyelmet.
Beszélt arról is, hogy jelenleg száz oltóanyagot tesztelnek a világban, ezekből három ígéretesnek tű...
2020-05-24 09:31:19
Koronavírus - Infektológus főorvos: három biztató oltóanyag-kísérlet is zajlik
...
Szlávik János hozzátette: nagy valószínűséggel e három oltóanyag közül kerül majd ki a koronavírus első hatékony ellenszere.
Szavai szerint rendkívül jó hír a kísérletek szempontjából, hogy a koronavírussal megfertőzött majmokat a gyógyulásuk után nem lehet újrafertőzni annak köszönhetően, hogy a kísérleti oltóanyag képes immunválaszt kiváltani a szervezetükben.
A ...
2020-05-23 14:12:59
Az idősek fokozott veszélynek vannak kitéve
... mondta a Dél-pesti Centrumkórház (Szent László Kórház) infektológus főorvosa a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Szlávik János a koronavírus-fertőzés lefolyását súlyosbító rizikótényezők közt elsőként az életkort említette. Kiemelte: a betegség miatt Magyarországon elhunyt nők átlagéletkora 81 év, a férf...
2020-05-18 07:17:34
Koronavírus - Infektológus főorvos: az idősek fokozott veszélynek vannak kitéve
...
Szlávik János a koronavírus-fertőzés lefolyását súlyosbító rizikótényezők közt elsőként az életkort említette. Kiemelte: a betegség miatt Magyarországon elhunyt nők átlagéletkora 81 év, a férfiaké 77 év, azonban a főorvos tud olyan 102 éves emberről is, aki maradványtünetek nélkül gyógyult fel, sok idős ember pedig tünetmentesen, vagy rendkívül enyhe tünetekkel vészelte át a ...
2020-05-17 14:11:45
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Szlávik János, Egészségügyi Világszervezet, Dél-pesti Centrumkórház, Szent László, Szent László Kórház, eddigi módon, első hullám, gyógyításban folyamatosan, nemzetközi protokollt, halálozások száma, idősek fokozott, nyári melegben, ország bármely, gócok megjelenése, második hullám, leglogikusabb feltételezés, hőmérsékleti viszonyoktól, tuberkulózis ellen, járvány enyhébb, olyan vizsgálat, koronavírussal foglalkozó, koronavírus súlyos, egészségügyi szakma, itthon alkalmazott, koronavírus terjedhet, lakosságszámhoz képest, betegség előfordulása, környező országokéhoz, aktív fertőzöttek, betegség hosszú, főorvos beszélt, járvány lecsengését, másfél méteres, maszk viselése, koronavírus első, kísérletek szempontjából, koronavírussal megfertőzött, gyógyulásuk után, kísérleti oltóanyag, életkort említette, betegség miatt, lélegeztetőgépen, maradványtünetek, lakosságszámhoz, valószínűséggel, magyarországon, világszervezet, távolságtartás, koronavírussal, korlátozásokat, rizikótényezők, szervezetükben,
© 2013 TVN.HU Kft.