Belépés
ÁSZ: lezárult a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap ellenőrzése
...
A közlemény szerint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap felhasználásában közreműködő Magyar Államkincstár, illetve a fővárosi és megyei kormányhivatalok a működés kereteit kialakították, és az alap felhasználását támogató informatikai rendszerek biztosították a megfelelő feladatellátást a 2017 és 2018 közötti időszakban.
Az ÁSZ lakossági véleményfelmérése alapján...
2020-07-07 12:01:45
Az ÁSZ átadta a 2020. első félévi ellenőrzési tervét az Országgyűlésnek
... félévében.
Nemzetközi ellenőrzés keretében 2020 első félévében folytatja az ÁSZ a szegénységi küszöb alatt élők felemelésére tett intézkedések ellenőrzését. Folytatódik a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap ellenőrzése, amely elemzi, hogy a családtámogatási szakterület és a pénzügyi szakterület kontrolljai kialakítása és működtetése megfelelően történt-e, valamint hogy i...
2019-12-17 10:31:11
Az ÁSZ átadta második félévi ellenőrzési tervét az Országgyűlésnek
... köznevelés ellenőrzési rendszerének értékelése. Az ÁSZ ellenőrzi a szegénységi küszöb alatt élők felemeléséhez kapcsolódó célok megvalósulását.
Megkezdődik a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap ellenőrzése, amely rávilágít arra, hogy a családtámogatási szakterület és a pénzügyi szakterület kontrolljai kialakítása és a kontrollok működtetése megfelelően történt-e, a csal...
2019-07-10 10:12:06
Az ÁSZ benyújtotta zárszámadási ellenőrzését az Országgyűlésnek
... egészségügyi intézménynél az államháztartási törvény előírásainak megsértésével, a szabad előirányzat mértékét meghaladó kötelezettségvállalás történt, illetve a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap előirányzatai terhére végrehajtott kifizetéseknél is hiányosságokat azonosított az ellenőrzés - sorolta példaként a jelentés.
A feltárt hiányosságok megszüntetése érdekében az...
2018-10-05 11:51:55
NGM: 526,6 milliárd forint az államháztartás kéthavi hiánya
... támogatásokra fordított kiadások az év első két hónapjában 23,5 milliárd forintot tettek ki, ami nagyságrendjében megegyezik az előző év azonos időszakával.
A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap a családi támogatásokra, a korhatár alatti ellátásokra, a jövedelempótló és jövedelemkiegészítő szociális támogatásokra, valamint a különféle jogcímen adott térítésekre 109,9 mi...
2018-03-21 12:21:20
Lengyelország 810 millió euró támogatást kap a Norvég Alaptól
... Nemzeti Intézetét (NIW). A lengyel miniszterelnöki hivatal mellett működő intézmény a nem kormányzati szervezeteknek (NGO) szánt támogatások elosztását végzi a munka-, családügyi és szociálpolitikai minisztérium helyett.
A Norvég Alapból a Lengyelországban tevékenykedő NGO-knak odaítélt rész (mintegy 53 millió euró) elosztását a lengyel fél éppen a NIW-re akarta bízni, mivel ...
2017-12-20 12:52:08
ÁSZ-elnök: 2015-ben tovább mérséklődött Magyarország sérülékenysége
... megbízhatósági hibák összértéke nem érte el a lényegességi szintet, ezért a bevételi és kiadási adatok megbízhatóak. Megjegyezte, megbízhatósági hibák voltak a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap előirányzatai terhére történő ellátások, támogatások folyósítása területén, az Országgyűlés felé beszámolásra kötelezett intézmények kiadásainál, valamint a központi költségvetés egy...
2016-10-14 11:01:37
Meddig fizetünk nyugdíjat ukrán és orosz állampolgároknak?
... ukrán és orosz állampolgároknak?

Rétvári Bence közölte, hogy a hatályos — az 1963. évi 16. törvényerejű rendelettel kihirdetett — magyar-szovjet szociálpolitikai egyezmény alapján jár ellátás az ukrán és orosz állampolgárnak, ha arról lemond Ukrajnában, az Oroszországi Föderációban, mert átköltözik Magyarországra.

A Nyugdíj...
2016-07-03 20:11:17
NGM: rekord alacsony szinten a központi alrendszer öthavi hiánya
... forintra nőtt a tavalyi 206,6 milliárdról, míg gyógyító-megelőző ellátásokra 6 milliárd forinttal többet, 395,2 milliárd forintot fizetett ki az alap.
A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap (NCSSZA) kiadásai 298,6 milliárd forintról 290,6 milliárdra mérséklődtek, főként a korhatár alatti ellátások mérséklődése miatt.
A központi költségvetés adóssága május végéig 320,...
2016-06-21 13:52:03
KDNP: Isten közelsége miatt is javult a gazdaságunk teljesít
... nem érnek el olyan szintet, hogy a teljes kiadási oldalt nem megbízhatónak minősítsék. A számvevőszék "lényegességi szintet" meghaladó megbízhatósági hibát a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap előirányzatainak terhére történő ellátások, támogatások - például a családi pótlék - folyósítása területén, valamint a Közbeszerzési Hatóságnál tárt fel.

A legjellemzőbb hib...
2015-10-08 19:09:29
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Nemzeti Család-, Szociálpolitikai Alap, Norvég Alaptól, Magyar Államkincstár, Nemzeti Intézetét, Norvég Alapból, Rétvári Bence, Oroszországi Föderációban, Közbeszerzési Hatóságnál, államháztartás kéthavi, központi alrendszer, gazdaságunk teljesít, közlemény szerint, működés kereteit, alap felhasználását, megfelelő feladatellátást, szegénységi küszöb, családtámogatási szakterület, pénzügyi szakterület, kontrollok működtetése, államháztartási törvény, szabad előirányzat, feltárt hiányosságok, családi támogatásokra, korhatár alatti, különféle jogcímen, lengyel miniszterelnöki, lényegességi szintet, központi költségvetés, hatályos &#8212, teljes kiadási, családi pótlék, szociálpolitikai, kormányhivatalok, nagyságrendjében, állampolgároknak, előirányzatainak, felhasználásában, lengyelországban, családtámogatási, országgyűlésnek, miniszterelnöki, feladatellátást, államháztartási, sérülékenysége, jövedelempótló, megbízhatósági, felhasználását, megvalósulását, magyarországra, hiányosságokat,
© 2013 TVN.HU Kft.