Belépés
Kinevezte az ukrán parlament a jegybank új elnökét
...
Az új jegybankelnök kinevezését 332 képviselő szavazta meg a 450 fős törvényhozásban. Két frakció, a Petro Porosenko volt ukrán elnök vezette Európai Szolidaritás, és a Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes által létrehozott Hang párt képviselőcsoportja tartózkodott, a többi frakció viszont támogatta Sevcsenko kinevezését.
A Hang párt kifogásolta, hogy a parlament plenáris ...
2020-07-16 13:53:33
Az ukrán főügyész menesztése után első helyettese is lemondott a tisztéről
... terjesztette be, közösen. A menesztését e két párt frakciói meg is szavazták, míg a három ellenzéki képviselőcsoport, azaz Petro Porosenko volt elnök, Julija Timosenko exkormányfő és a Szvjatoszlav Vakarcsuk énekes mögötti politikai erők ellenezték a lépést.
Rjabosapka parlamenti beszédében azt hangsúlyozta, hogy főügyészként "senki szolgájává nem vált", és irányítása alatt a...
2020-03-06 13:21:45
Menesztette a főügyészt az ukrán parlament
... benyújtott bizalmatlansági indítványt a 450 fős törvényhozás 263 tagja szavazta meg. A határozathozatalkor 376 képviselő tartózkodott az ülésteremben.
A főügyész leváltása ellen csak Szvjatoszlav Vakarcsuk énekes Hang pártjának képviselőcsoportja szavazott, a Petro Porosenko volt elnök mögötti Szolidaritás és a Julija Timosenko volt kormányfő irányította Haza frakciója tartóz...
2020-03-05 21:42:44
Kinevezte az ukrán parlament az új miniszterelnököt
... képviselők, ellene szavazott Petro Porosenko Szolidaritás pártjának és a Moszkva-barát Ellenzéki Platform - Életért képviselőcsoportja, tartózkodott a Julija Timosenko vezette Haza és Szvjatoszlav Vakarcsuk énekes Hang nevű pártjának frakciója.
Az új miniszterelnök a parlament előtt mondott beszédében ígéretet tett arra, hogy teljesíti azokat a feladatokat, amelyeket Volodimi...
2020-03-04 19:22:16
Elfogadta a jövő évi állami költségvetést az ukrán parlament
... előterjesztést 280 képviselő támogatta a 450 fős törvényhozásban. Mellette csak a Volodimir Zelenszkij elnök mögötti Nép Szolgája frakció képviselői és függetlenek szavaztak. Tartózkodott a Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes Hang, és a Julija Timosenko volt kormányfő Haza képviselőcsoportja, ellene szavazott Petro Porosenko exállamfő vezette Európai Szolidaritás és a Moszkva-barát ...
2019-11-14 22:14:42
Felzúdulást váltott ki az ukrán elnök humorcsapatának egyik új paródiája - FISSÍTETT (új: kormánybírálat, reagá
... volt jegybankelnök Kolomojszkij elleni vádjára és olyan bankokra, amelyek Hontarjeva jegybanki vezetése alatt mentek csődbe, azt feltételezve, hogy a ház "szégyenében égett le".
Szvjatoszlav Vakarcsuk, a rockénekesből lett parlamenti képviselő, a Hang nevű párt vezetője a közösségi portálokon írt megjegyzésében méltatlannak, "mélypontnak" nevezte a produkciót.
"Tekinte...
2019-10-21 15:41:34
Felzúdulást váltott ki az ukrán elnök humorcsapatának egyik új paródiája
... volt jegybankelnök Kolomojszkij elleni vádjára és olyan bankokra, amelyek Hontarjeva jegybanki vezetése alatt mentek csődbe, azt feltételezve, hogy a ház "szégyenében égett le".
Szvjatoszlav Vakarcsuk, a rockénekesből lett parlamenti képviselő, a Hang nevű párt vezetője a közösségi portálokon írt megjegyzésében méltatlannak, "mélypontnak" nevezte a produkciót.
"Tekinte...
2019-10-21 14:02:00
Az ukrán parlament Zelenszkij kezdeményezésére menesztette a központi választási bizottságot
... álló Nép Szolgája (Szluha Narodu) frakciója egyedül nem volt hozzá elegendő. Végül 341 képviselő támogatta az indítványt, viszont a Petro Porosenko vezette Európai Szolidaritás és a Szvjatoszlav Vakarcsuk Hang elnevezésű pártjának frakciójából senki sem szavazta meg.
Zelenszkij szeptember 9-én juttatta el a parlamenthez azt a dokumentumot, amelyben kezdeményezte a CVK meneszt...
2019-09-13 14:01:39
Az ukrán parlament eltörölte a képviselői mentelmi jogot
... igennel szavazott a Nép Szolgája frakciójának 252 tagja, a Julija Timosenko volt kormányfő vezette Haza pártból 23-an, Petro Porosenko exelnök Európai Szolidaritás pártjából 24-en, Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes Hang pártjából 19-en - azaz csaknem teljes létszámban -, a Jövőért képviselői csoportból 22-en, és 33 független képviselő, viszont a Moszkva-barát Ellenzéki Platformból...
2019-09-03 12:51:30
Megszületett az ukrán parlamenti választás végeredménye
... 8,10 százalékkal. Mindkét pártnak két-két egyéni jelöltje jutott be, így Timosenkóék 26, Porosenkóék 25 helyet kapnak a parlamentben.
Az ötödik és egyben utolsó bejutó párt, a Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes vezette Hang (Holosz) 5,82 százalékkal és három egyéni körzetben győztesképviselővel, ami 20 mandátumra elegendő.
Ezen felül a többi párt képviseletében egyéni jel...
2019-07-26 11:51:21
1 2 
Címkék: Petro Porosenko, Európai Szolidaritás, Szvjatoszlav Vakarcsuk, Julija Timosenko, Petro Porosenko Szolidaritás, Moszkva-barát Ellenzéki Platform, Volodimir Zelenszkij, Szluha Narodu, Szvjatoszlav Vakarcsuk Hang, Moszkva-barát Ellenzéki Platformból, ukrán parlament, ukrán főügyész, ukrán elnök, központi választási, képviselői mentelmi, ukrán parlamenti, többi frakció, parlament plenáris, három ellenzéki, főügyész leváltása, parlament előtt, rockénekesből lett, közösségi portálokon, többi párt, kezdeményezésére, képviselőcsoport, miniszterelnököt, humorcsapatának, bizalmatlansági, törvényhozásban, megjegyzésében, miniszterelnök, kormánybírálat, előterjesztést, képviseletében, jegybankelnök, rockénekesből, költségvetést, kezdeményezte, frakciójából, törvényhozás, szvjatoszlav, szolidaritás, dokumentumot, megszületett, kolomojszkij, végeredménye, parlamenthez, tartózkodott, ülésteremben, terjesztette, méltatlannak, főügyészként, hangsúlyozta, feltételezve, frakciójának, parlamentben, százalékkal, kinevezését,
© 2013 TVN.HU Kft.