Belépés
Lavrov: Moszkva kész lenne gázt szállítani Európába a Török Áramlaton keresztül
...
Lavrov elmondta, hogy a nyugat-balkáni orosz energiaprojektek megvalósítása a régió országaival megkötött megállapodásoktól függ majd. Hozzátette, az együttműködés egyik alapvető feltétele az, hogy abba nem fognak kívülről beavatkozni, miként az a Déli Áramlat esetében történt.
A Gazprom orosz gázipari vállalat több európai partnerével azt tervezte, hogy Ukrajna elkerülé...
2018-06-13 16:12:15
Putyin Budapesten - Külföldi lapok az orosz elnök magyarországi látogatásáról - 1. rész
... hírportál "Putyin: a gáz Oroszországból különböző utakon juthat el Magyarországra" című cikkében arról írt - idézve Orbán Viktor szavait -, Magyarország érdekelt abban, hogy akár a Török Áramlaton, akár az Északi Áramlaton keresztül kapjon gázt. A hírportál megszólaltatott egy politológust, aki szerint Oroszország most megpróbálja saját pártjára állítani Szlovákiát és Csehországot...
2017-02-03 14:33:39
Nem említi a török-görög határon építendő gázelosztót a Gazprom legújabb jelentése
... gáz árából Törökországnak nyújtott kedvezmény lehetősége is. Ez lelassította a tárgyalásokat, így a török parlamenti választásokig nem írták alá a kormányközi egyezményt.
A Kék Áramlaton 2003 óta szállítanak orosz földgázt Törökországba. Építője a Blue Stream Pipeline B.V., és az orosz Gazprom, valamint az olasz ENI hollandiai bejegyzésű vegyesvállalata, a Saipem.
Az I...
2015-08-27 19:33:16
Szerb energiaügyi miniszter: Belgrád több forrásból fedezné gázszükségletét
...
Szerinte az Európai Unió országai is arra törekednek, hogy diverzifikálják a gázellátás irányait és forrásait, ezért semmi kivetnivalót sem lát abban, ha Szerbia is ezt az utat követné.
Hozzátette: véleménye szerint Oroszország meg fogja érteni, hogy az onnan érkező gázon felül is biztosítana energiaforrásokat Belgrád.
Kiemelte továbbá, hogy Szerbia számára kiemel...
2015-05-28 16:03:00
Lavrov és Dacic: Szerbia az EU-val és Oroszországgal is jó kapcsolatokat ápol
... gáztározót is kialakítana, ahonnan Moszkva szerint a dél-, és közép-európai uniós országok tovább vihetnék az orosz gázt. Az évi 63 milliárd köbméter gáz szállítására tervezett Török Áramlaton 47 milliárd köbméter földgáz kerülne Európába, 16 milliárd köbméter pedig közvetlenül Törökországnak jutna.
Szergej Lavrov Belgrádban Tomislav Nikolic szerb elnökkel is főként az energ...
2015-05-15 13:52:34
A Török Áramlatot is bekapcsolták az új orosz gázvezetékrendszer fejlesztési tervébe
... Áramlat gázvezeték létrehozásában - közölte egy hete Vlagyimir Putyin orosz államfő Alekszisz Ciprasz görög ...
2015-05-14 20:38:40
Gazprom: kijelölték a Török Áramlat útvonalát
... határidő teljesen reális.
Törökország a Gazprom második legnagyobb piaca Németország után. Az orosz állami cég tavaly 27,4 milliárd köbméter földgázt szállított Törökországba a Kék Áramlaton és a transzbalkáni csővezetéken.
A Gazrom tavaly december 1-jén írta alá a szándéknyilatkozatot a Botasszal a gázvezeték megépítéséről. Az éves szinten 63 milliárd köbméter orosz föl...
2015-01-27 18:23:18
Déli Áramlat - A vezeték nélkül Délkelet-Európa a kontinens "vakbelévé" válik szakértők szerint
... Áramlattal érkező olcsó gáz helyett az érintett országoknak sokkal többet kell majd fizetniük az energiahordozóért a hosszabb tranzitútvonal miatt.
Az eredeti tervek alapján a Déli Áramlaton keresztül közvetlenül jutott volna el az orosz gáz Közép- és Délkelet-Európába, miután azonban Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt hétfőn bejelentette: Oroszország a jelenlegi körülmények...
2014-12-08 22:33:01
Déli Áramlat - Orosz EU-nagykövet: Moszkva folytatja a tárgyalásokat Szerbiával, Ausztriával és Magyarországgal
... irányokba ágazhat majd el. Azt mondta, hogy Törökországból ugyanúgy eljuthat az orosz földgáz azokba az országokba, amelyek mindeddig abban voltak érdekeltek, hogy az orosz gáz a Déli Áramlaton keresztül jusson el hozzájuk.
A diplomata egyúttal Bulgária megbízhatatlanságáról, következetlenségéről beszélt és azt hangsúlyozta, nem Oroszország tehet arról, hogy a beruházás nem v...
2014-12-03 21:43:09
Déli Áramlat - Vedomosztyi: Moszkva szerint nincs szó a kormányközi megállapodások felülvizsgálatáról
... európai vásárlóinak a Gazpromtól való függőségét, de mint mondta, elvi kérdésről van szó. Ha ezt Brüsszel elérné, akkor török és közel-keleti gázt is továbbíthatnának Európába a Déli Áramlaton.
Nyesztyerov szerint az EU másik célja a gázár csökkentése és az sem kevésbé fontos, hogy Brüsszel meg akarja őrizni tekintélyét és formálisan nem áll el az úgynevezett harmadik energi...
2014-01-20 15:27:26
1 2 
Címkék: Török Áramlaton, Putyin Budapesten, Török Áramlatot, Török Áramlat, Déli Áramlat, Orosz EU-nagykövet, Orbán Viktor, Északi Áramlaton, Blue Stream Pipeline, Európai Unió, Szergej Lavrov Belgrádban Tomislav Nikolic, Vlagyimir Putyin, Alekszisz Ciprasz, Déli Áramlaton, orosz elnök, török-görög határon, vezeték nélkül, tárgyalásokat Szerbiával, kormányközi megállapodások, nyugat-balkáni orosz, régió országaival, együttműködés egyik, hírportál megszólaltatott, török parlamenti, kormányközi egyezményt, orosz Gazprom, gázellátás irányait, utat követné, onnan érkező, orosz gázt, hete Vlagyimir, orosz állami, transzbalkáni csővezetéken, gázvezeték megépítéséről, éves szinten, érintett országoknak, hosszabb tranzitútvonal, eredeti tervek, múlt hétfőn, jelenlegi körülmények, orosz földgáz, diplomata egyúttal, gázár csökkentése, úgynevezett harmadik, továbbíthatnának, energiaprojektek, gázszükségletét, vegyesvállalata, magyarországgal, diverzifikálják, megszólaltatott, törökországnak, létrehozásában,
© 2013 TVN.HU Kft.