Belépés
Találkozás Puskás Antal pálos tartományfőnökkel
Odafigyelni az Úr sugallataira.
Május közepén Arnold Chrapkowski pálos generális a rendi tanács jóváhagyásával - Csóka János tartományfőnök és a tartományi tanács tagjai hivatali idejének lejártával - Puskás Antalt, a budapesti kolostor jelenlegi házfőnökét nevezte ki a Magyar Pálos Rend tartományfőnökévé. A június 1-jén hivatalba lépett új tartományfőnökkel a gell...
2020-07-06 12:55:25
Ügynökök az Országgyűlésben 1990-1994
... szeptemberében a hírszerzéssel (III/I-2 osztály) együttműködve ,,Szabadkai" eredményes magánutazást tett Ausztriába és az NSZK-ba. Jól lelevelezett, célszerűen előkészített találkozásai voltak a kijelölt célszemélyekkel. (Dobos Jenő, Bóday Árpád, Horváth Ferenc, Klein Ferenc, Andrejevszki Jenő.)
1968. március 4-én a Tolna megyei III/III. alosztály szolgálati je...
2019-07-09 00:44:32
Zonda Attila: Boldogság
... Nem tudhatom, amit ő tud, és ő azt tudja, amit neki feltétlen tudnia kell. Segítenék, de nem hiszem, hogy hagyná, még az is rossz lehet, ha megmozdulok.
Volt már egy szerencsétlen találkozásom diótörő madárral, egy másikkal, de az is lehet, hogy éppen ezzel. Nem az én hibám, annyira hasonlítanak egymásra a madarak.
Nem messze innen, a Násznagy utcában a diótörő éppen az ...
2016-05-09 06:37:05
A harmadik
... Nem tudhatom, amit ő tud, és ő azt tudja, amit neki feltétlen tudnia kell. Segítenék, de nem hiszem, hogy hagyná, még az is rossz lehet, ha megmozdulok.
Volt már egy szerencsétlen találkozásom diótörő madárral, egy másikkal, de az is lehet, hogy éppen ezzel. Nem az én hibám, annyira hasonlítanak egymásra a madarak.
Nem messze innen, a Násznagy utcában a diótörő éppen az ...
2015-06-03 17:52:34
Tizennégy előadás a Keszthelyi Nyári Játékokon csütörtöktől
... Társulat táncosai is szerepelnek.
Az Illatszertár című vígjáték - amely a Centrál Színház idei sikerprodukciója volt - témája ugyancsak az emberi kapcsolatok, a szenvedély, a sorsszerű találkozások körül forog. A vígjátékot László Miklós, a népszerű kabarészínész 1936-ban írta, majd egy évvel később Kabos Gyulával a főszerepben a Pesti Színházban mutatták be. A szerző 1936-ba...
2013-07-23 07:04:34
első közlés - Dr. Deák Ernő emlékezése
Az alábbiakban egy kuriózum, először itt jelenik meg, Dr. Deák Ernő (Bécs) önéletírása. Közölni fogom a szél-járásban, s könyv alakban is. Belőle a nyugati emigráció sorsa rajzolódik ki. Hiteles forrásból.

ÉLETEM ÁLLOMÁSAI
(A 2012. január 6-ra szóló peresztegi meghívásra kezdtem az alábbi szöveg megírásába.)

Gyermek- és kamaszkor Magyarországon
Közép...
2013-01-13 20:26:05
szeretettel
... kövér!
DHIRENDRA:
hirtelen rámutat a kövérre
. Õ lesz a guruja!
A szerzetesek meghajolnak és kimennek. Én is szedelőzködöm, mert látom, hogy végeaz első találkozásnak.
DHIRENDRA: Tudja, hogy miért őt választottam?ÉN: Nem.DHIRENDRA: Mert láttam, hogy ellenszenves önnek. Tanuljon alázatot!Mint már a címben is jeleztem, így ismerkedtem me...
2012-06-07 12:00:01
szeretettel
Erdős László
A Kapalyag-dinasztia
Regény

TARTALOM

Első fejezet
Második fejezet
Harmadik fejezet
Negyedik fejezet
Ötödik fejezet
Hatodik fejezet
Hetedik fejezet
Nyolcadik fejezet
Kilencedik fejezet
Tizedik fejezet
Tizenegye...
2012-04-09 11:47:29
szeretettel
... ELSŐ
SZERELME ÉS MENEKÜLÉSE
A CIGÁNYBÍRÓ EMLÉKÉRE
SZERETNI KELL TUDNI A NÓTÁNAK,
MINT A LÁNYNAK
PÓRFI
“PEST RÓZSÁJA"
KOSSUTH FERENC ELSŐ TALÁLKOZÁSA
FERENC JÓZSEFFEL
MÁGNÁS ELZA, AZ ÉJ KIRÁLYNŐJE
FERENC JÓZSEF NAGYAPA LESZ
A NAGYÉTVÁGYÚ EMBER,
RÉGI MAGYAR ÍRÓK FURCSA ÉLETE
RÉGI SZÉP ASSZONYOKKAL
...
2012-04-09 10:04:53
szeretettel
TAMÁSI ÁRON
HAZAI TÜKÖR

KRÓNIKA
1832-1853

TARTALOM

ELSŐ FEJEZET
A SZÁRAZ BOT KIVIRÁGZIK

MÁSODIK FEJEZET
ELŐRE A HAT FORINTOS SZÉLBEN

HARMADIK FEJEZET
AZ ARABUS HETESEK ZÁSZLÓT BONTANAK

NEGYEDIK FEJEZET
A NÉP ...
2012-04-07 16:23:06
1 2 
Címkék: Találkozás Puskás Antal, Zonda Attila, Keszthelyi Nyári Játékokon, Deák Ernő, Arnold Chrapkowski, Csóka János, Puskás Antalt, Magyar Pálos Rend, Dobos Jenő, Bóday Árpád, Horváth Ferenc, Klein Ferenc, Andrejevszki Jenő, Centrál Színház, László Miklós, Kabos Gyulával, Pesti Színházban, ÉLETEM ÁLLOMÁSAI, Erdős László, SZERELME ÉS MENEKÜLÉSE, CIGÁNYBÍRÓ EMLÉKÉRE, SZERETNI KELL TUDNI NÓTÁNAK, MINT LÁNYNAK, PEST RÓZSÁJA&#8221, KOSSUTH FERENC ELSŐ TALÁLKOZÁSA, FERENC JÓZSEFFEL, MÁGNÁS ELZA, FERENC JÓZSEF NAGYAPA LESZ, NAGYÉTVÁGYÚ EMBER, RÉGI MAGYAR ÍRÓK FURCSA ÉLETE, RÉGI SZÉP ASSZONYOKKAL, TAMÁSI ÁRON, HAZAI TÜKÖR, ELSŐ FEJEZET, SZÁRAZ BOT KIVIRÁGZIK, MÁSODIK FEJEZET, ELŐRE HAT FORINTOS SZÉLBEN, HARMADIK FEJEZET, ARABUS HETESEK ZÁSZLÓT BONTANAK, NEGYEDIK FEJEZET, rendi tanács, tartományi tanács, budapesti kolostor, június 1-jén, kijelölt célszemélyekkel, szerencsétlen találkozásom, diótörő éppen, emberi kapcsolatok, sorsszerű találkozások, vígjátékot László, népszerű kabarészínész, évvel később,
© 2013 TVN.HU Kft.