Belépés
Brexit - Downing Street: aggályosak a Brexit halasztását célzó törekvések
... Brexit halasztásáról intézkedne abban az esetben, ha a kilépés március 29-én esedékes napjáig nem sikerülne életbe léptetni valamilyen megállapodást a Brexit feltételrendszeréről.
Theresa May hivatalának szóvivője a BBC-nek nyilatkozva vasárnap "mélységesen aggályosnak" nevezte e képviselői tervezeteket, mondván: e kezdeményezések azzal a veszéllyel járnak, hogy a parlament t...
2019-01-20 13:41:34
Brexit - Szakértő: a határidőig nem lesz megállapodás
...
Az M1 aktuális csatornán szombaton hozzátette: miután hétfőn elutasították a brit kormány és az EU Brexit-megállapodását, Theresa Maynek hétfőig van lehetősége egy új javaslattervezet beadására. Ha január 29-én a brit parlament leszavazza az új tervezetet is, akkor valószínűleg új választásokat írnak ki majd - jegyezte meg.
Elmondta: a brit kormányfő jelenlegi célja, hog...
2019-01-19 13:06:50
Brexit - Káosztól tart a nemzetközi sajtó
... alkotnak, de elég sokan vannak ahhoz, hogy "bármilyen döntést megtorpedózzanak".
A baloldali Frankfurter Rundschau Egy másodosztályú politikus megaláztatása című kommentárja szerint Theresa May brit kormányfő "megérdemli a vereséget", mert konzervatív pártjának érdekeit az utolsó percig a hazája érdeke fölé helyezte.
Az "autizmussal határos kapcsolatteremtési nehézsége...
2019-01-16 14:11:30
Brexit - Barnier: soha nem volt még ekkora a veszélye a rendezetlen kiválásnak
... brit belpolitikát.
Nigel Farage, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája nevű euroszkeptikus frakció vezetője az EU-t, illetve a brit miniszterelnököt bírálta. Mint mondta, ha Theresa Maynek lenne szemernyi becsülete, akkor lemondana.
Hozzátette, meglepő eredményt hozhat, ha rákényszerítenek az országra egy második referendumot, szerinte az emberek a korábbinál is n...
2019-01-16 10:42:04
Brexit - Elutasította a londoni alsóház a kilépés feltételeiről szóló megállapodást
...
A kilépési megállapodásról a londoni alsóháznak az eredeti menetrend alapján december 11-én kellett volna szavaznia, de Theresa May januárra halasztotta a voksolást, mivel az ír-északír határellenőrzés elkerülésére szolgáló tartalékmegoldás feletti súlyos nézeteltérések miatt reménytelen lett volna a Brexit-egyezmény elfogadtatása.
A képviselők többségét viszont az azóta...
2019-01-15 22:53:10
Brexit - Theresa May: nagy kockázat a megállapodás nélküli kilépés, még nagyobb a Brexit elmaradása
... ír-északír határellenőrzés szükségtelenné tétele végett kidolgozott tartalékmegoldás (backstop) életbe léptetésének elkerülése, vagy legfeljebb korlátozott idejű alkalmazása érdekében.
Theresa May hétfő délután, a közép-angliai Stoke-on-Trent városában mondott beszédet gyári munkások előtt. A helyszín kiválasztása szimbolikus jelentőségű: a város választóinak csaknem 70 száz...
2019-01-14 15:02:49
Brexit - Blair: 50 százalék felett az újabb népszavazás esélye
... jelenleg ellenzékben politizáló Munkáspárt élén, az újabb referendumért kampányoló legnagyobb brit civil szerveződés, a People's Vote pénteki londoni rendezvényén felszólalva kijelentette: még Theresa May konzervatív párti miniszterelnök számára is ésszerű megoldást kínálna a népszavazás kiírása. Blair szerint ugyanis May teljes joggal mondhatná, hogy a maga részéről mindent megte...
2018-12-14 19:14:32
Brexit - Sajtóértesülés: Merkel világossá tette Maynek, hogy nem lehet megváltoztatni a Brexit-feltételekről sz
... az egységes vámügyi szabályozás miatt hosszú időre korlátozott lesz a brit vezetés kereskedelempolitikai önállósága, annak ellenére, hogy az ország már nem is az EU tagja. Mint mondta, Theresa May ilyen biztosítékokat kíván szerezni, hogy meggyőzze a megállapodást elutasító képviselőket pártjában, a Konzervatív Pártban.
Theresa May kedden Mark Rutte holland miniszterelnökkel ...
2018-12-11 18:05:16
Brexit - Cáfolja a brit kormányfői hivatal, hogy elhalasztanák a keddre kitűzött parlamenti szavazást
...
A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lapnak név nélkül idézett kormánytagok és kormányzati tanácsadók egybehangzóan azt mondták, hogy várakozásuk szerint Theresa May hétfőn bejelenti a parlamenti szavazás elhalasztását, annak érdekében, hogy az Európai Unió jövő csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján megpróbálkozhasson még egy utolsó diplomáciai erőfeszítéssel a...
2018-12-09 15:42:17
EU-csúcs - Theresa May váratlan és megalázó vereségéről ír a brit sajtó
... kapcsolatrendszerére kidolgozott brit javaslatcsomag egyes kritikus fontosságú, mindenekelőtt a kereskedelmi szabályozásról szóló elemeit.
A The Times című konzervatív brit napilap szerint Theresa May újabb lázadással lehet kénytelen szembenézni saját konzervatív párti hátországán belül a salzburgi csúcson a többi uniós vezető részéről elszenvedett megaláztatás után.
A b...
2018-09-21 11:57:56
1 2 3 4 
Címkék: Downing Street, Theresa May, Theresa Maynek, Frankfurter Rundschau Egy, Nigel Farage, Közvetlen Demokrácia Európája, Konzervatív Pártban, Mark Rutte, Sunday Times, Európai Unió, nemzetközi sajtó, rendezetlen kiválásnak, londoni alsóház, kilépés feltételeiről, megállapodás nélküli, újabb népszavazás, brit kormányfői, keddre kitűzött, brit sajtó, kilépés március, veszéllyel járnak, brit kormány, brit parlament, brit kormányfő, baloldali Frankfurter, másodosztályú politikus, utolsó percig, hazája érdeke, brit miniszterelnököt, második referendumot, kilépési megállapodásról, londoni alsóháznak, eredeti menetrend, ír-északír határellenőrzés, képviselők többségét, közép-angliai Stoke-on-Trent, helyszín kiválasztása, város választóinak, újabb referendumért, népszavazás kiírása, maga részéről, egységes vámügyi, brit vezetés, megállapodást elutasító, parlamenti szavazás, utolsó diplomáciai, kereskedelmi szabályozásról, salzburgi csúcson, többi uniós, tartalékmegoldás, rákényszerítenek, megtorpedózzanak,
© 2013 TVN.HU Kft.