Belépés
Felkészült a járványügyi bevetési egység
... el. A veszélyhelyzet megszüntetése után létrehozták a járványügyi bevetési egységet. Elmondta: az egység feladata az együttműködő szervezetek - a honvédség, a katasztrófavédelem, a tisztiorvosi szolgálat és a mentőszolgálat - munkájának koordinálása és az erőforrások hatékony felhasználásának biztosítása.
Munkájukat az ügyeleti központ által működtetett értesítési és jelentőr...
2020-08-09 08:40:29
Koronavírus - Ismét magas a napi esetek száma Csehországban
... településeket és a régiókat. Pirossal az olyan régiókat jelölik, ahol sok a fertőzés és a helyzet súlyos, míg a kék szín vírusmentes területet jelent.
A minisztérium és az or...
2020-07-30 08:51:01
Koronavírus - Csehországban tesztelni fogják a munkásszállók lakóit
...
"A munkásszállókban manapság leginkább külföldiek laknak, a járvány terjedésének kockázatai ezeken a helyeken nagyon nagyok" - indokolta a hatósági döntést Prymula. A tisztiorvosi szolgálat és az idegenrendészet között - fejtette ki a miniszterhelyettes - már folynak a tárgyalások a tesztelések feltételeiről. Úgy vélte, hogy a tesztelést a külföldieket alkalmazó cégeknek is t...
2020-05-21 20:03:33
Koronavírus - Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése
... a Magyar Honvédséggel megkezdték az egyeztetést - közölte az egyházi sajtószolgálat.
A tiszafüredi Platán Nyugdíjas Otthonban 43 idős emberről gondoskodnak, az intézményben a tisztiorvosi szolgálat mindent rendben talált - közölte Ujvári Imre polgármester, hozzátéve, hogy az otthon minden lehetséges és az önkormányzat által beszerezhető védőfelszereléssel rendelkezik. Az idős...
2020-04-22 15:47:45
Koronavírus - Intézményvezető: mindvégig volt orvosa a Pesti úti idősotthonnak
... Müller Cecília szerint "nem volt orvos a Pesti úti idősotthonban, az intézménnyel szerződésben álló háziorvos éppen az idősotthon lakóit és ellátottjait tesztelte pont a Pesti úton". A tisztiorvosi szolgálat helyett dolgozott, a kormányhivatal helyett a főváros által biztosított tesztekkel - tette hozzá.
Karácsony Gergely közölte azt is, hogy később az orvos is a koronavírus-...
2020-04-20 18:12:12
Koronavírus - Csehországban újra gyorsult a fertőzöttek számának növekedése
... körülölelő Közép-Csehországi régióban az esetek száma meghaladta a 430-at. A legkevesebb esetet Dél-Morvaországban mutatják ki, ahol százezer lakosra jelenleg 16 fertőzött jut.
A tisztiorvosi szolgálat szerint az érintettek 83 százaléka Csehországban, 17 százaléka külföldön, elsősorban Olaszországban és Ausztriában fertőződött meg az új típusú koronavírustól. A fertőzöttek 5,...
2020-04-01 12:31:59
Koronavírus - Csehországban bevezetik az intelligens karantént
... megszerzett adatokkal. Prágában, ahol már próbálgatják a rendszert, csak egészen kivételesen utasították el az emberek elektronikus nyomaik felhasználását - mondta Zdenka Jágrová, a prágai tisztiorvosi szolgálat igazgatója a lapnak.
Minden olyan személy, akivel a fertőzött legalább negyedóráig kapcsolatban volt, köteles lesz alávetnie magát a tesztelésnek.
A rendszert, a...
2020-03-28 11:41:45
Koronavírus - Milliókat kért koronavírus elleni vakcinákért egy siófoki csaló
...
Azt írták: a 36 éves feltételezett tettes magát a tisztiorvosi szolgálat pécsi munkatársának kiadva felhívta a tulajdonost és felszólította, hogy száz, koronavírus elleni vakcináért és a cég telephelyeinek fertőtlenítéséért utaljon pénzt egy bankszámlára, különben az üzemet bezárják.
A tulajdonos rögzítette a hívást, fizetés helyett a rendőrséghez fordult. A rendőrök a f...
2020-03-20 17:03:41
Koronavírus - Menczer: újabb magyar kerül kórházi karanténba Budapesten
... területekre csak az utazzon, akinek valóban halaszthatatlan teendője van ott, de érdemes jól megfontolni Olaszország többi részébe is az utazást - jegyezte meg.
Hozzátette: az olasz tisztiorvosi szolgálat tájékoztatása szerint nincs magyar az olaszországi fertőzöttek között.
Menczer Tamás közölte: vannak magyarok a koronavírus miatt karantén alá vont szállodakomplexumban...
2020-02-25 22:10:59
Koronavírus - Szijjártó: nincs magyar érintettje a vírusnak
...
A politikus egy másik témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre kifejtette: az ügyben nemzeti szinten az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)Országos Tisztifőorvosi Hivatalától szerzik be az információkat, nemzetközi szinten pedig az Egészségügyi Világszervezettől (WHO).
A WHO tájékoztatása szerint Európában nincs megerősített eset, és egyelőre ninc...
2020-01-24 12:11:24
1 2 3 ........28 29 ....42 43 ....56 57 58 
Címkék: Magyar Honvédséggel, Platán Nyugdíjas Otthonban, Ujvári Imre, Müller Cecília, Karácsony Gergely, Zdenka Jágrová, Menczer Tamás, Állami Népegészségügyi, Tisztiorvosi Szolgálat, Országos Tisztifőorvosi Hivatalától, Egészségügyi Világszervezettől, járványügyi bevetési, napi esetek, munkásszállók lakóit, idősotthonok fertőtlenítése, fertőzöttek számának, intelligens karantént, siófoki csaló, veszélyhelyzet megszüntetése, egység feladata, együttműködő szervezetek, tisztiorvosi szolgálat, erőforrások hatékony, ügyeleti központ, olyan régiókat, helyzet súlyos, munkásszállókban manapság, járvány terjedésének, helyeken nagyon, hatósági döntést, idegenrendészet között, tesztelések feltételeiről, külföldieket alkalmazó, egyházi sajtószolgálat, tiszafüredi Platán, otthon minden, önkormányzat által, intézménnyel szerződésben, idősotthon lakóit, kormányhivatal helyett, főváros által, esetek száma, legkevesebb esetet, emberek elektronikus, prágai tisztiorvosi, fertőzött legalább, üzemet bezárják,
© 2013 TVN.HU Kft.