Belépés
Katalán válság - A katalán szeparatista vezetők elfoglalták európai parlamenti széküket
... uniós tagállam, de nem tartja tiszteletben az európai jogállamiságot.
David Sassoli, az Európai Parlament elnöke a plenáris ülést megnyitó beszédében kijelentette, hogy Puigdemont és Comín immáron teljes jogú tagja az európai parlamentnek, továbbá hivatalosan is bejelentette a jelenleg Madridban börtönbüntetését töltő Oriol Junqueras volt katalán alelnök mandátumának megszűné...
2020-01-13 19:32:11
Két szakadár katalán vezető felvette európai parlamenti mandátumát
...
Ez azután történt, hogy az Európai Unió Bírósága csütörtökön úgy döntött, hogy a megválasztott EP-képviselőknek minden esetben joguk van mandátumuk betöltéséhez.
Az Európai Bíróság ítéletében azt is leszögezte, hogy Oriol Junqueras volt katalán elnökhelyettes, EP-képviselői mentelmi joga érvényben volt, amikor októberben a spanyol legfelsőbb bíróság börtönbüntetésre íté...
2019-12-20 14:01:31
Katalán válság - Oriol Junqueras azonnali szabadon engedését követeli pártja a Katalán Köztársasági Baloldal
... katalán függetlenségi politikusra adta szavazatát májusban.
Mint mondta, ez a döntés azt is jelenti, hogy Carles Puigdemont volt katalán elnök és egykori kormányának volt tagja, Toni Comín szintén európai parlamenti képviselők és az ő esetükben is jogsértés történt.
A két katalán függetlenségi politikus két éve menekült a spanyol igazságszolgáltatás elől Belgiumba. EP-...
2019-12-19 15:21:51
Katalán válság - Rövid időre őrizetbe vettek két függetlenségpárti katalán politikust Belgiumban
...
Carles Puigdemont leváltott katalán elnök kormányának két egykori tagja, Lluis Puig és Toni Comín csütörtökön önként megjelent a rendőrségen, és ott őrizetbe vették őket, hivatalos tájékoztatást adva számukra az ellenük kiadott elfogatóparancsról.
"L. Puig és T. Comín nem egyeztek bele abba, hogy kiadják őket Spanyolországnak" - tájékoztatott a belga szövetségi vádhatósá...
2019-11-08 16:22:20
Katalán válság - Köztársaság Tanácsa néven alapított Brüsszelben működő politikai szervezet Carles Puigdemont
... tenni céljaik eléréséért.
A szervezet küldetése nemzetközivé tenni a katalán függetlenségi eszmét, elérni a katalánok önrendelkezéshez való jogának külföldi elismerését - mondta Toni Comín, a tavaly leváltott katalán kormány egykori tanácsosa, szintén Brüsszelből jelentkezve.
Kitért arra is, hogy együttműködnének a hivatalban lévő katalán függetlenségi kormánnyal, a parl...
2018-10-31 13:41:51
Katalán válság - Carles Puigdemont elleni európai elfogatóparancs kiadásáról döntött a bíróság
... száműzetésben, és többször kifejtette, hogy szerinte nem részesülne igazságos bírósági eljárásban Spanyolországban.
Vele együtt Belgiumban tartózkodik volt kormányának három tagja Toni Comín, Meritxell Serret és Lluís Puig, míg Clara Ponsatí volt oktatási tanácsos Skóciában van, ahol a St. Andrews Egyetemen vállalt állást.
A politikusok ellen először a spanyol központi b...
2018-03-23 20:52:16
Katalán válság - Új elnökjelöltről szavazhat a katalán parlament már csütörtökön
... Baloldal (ERC) 66 mandátummal rendelkezik a 135 fős törvényhozásban. Ráadásul ebből mindössze 64 szavazatot tudnak érvényesíteni, mivel két képviselőjük - Carles Puigdemont volt elnök és Toni Comín volt tanácsos - Brüsszelben tartózkodik önkéntes száműzetésben.
A parlamenti többséghez és az elnök megválasztásához a szavazás első körében 68 támogató szavazat szükséges. Ha ez n...
2018-03-22 11:31:26
Katalán válság - Az előzetes letartóztatásban lévő Jordi Sánchez lett Katalónia új elnökjelöltje - BŐVÍTETT (új
... tartózkodást ígért a parlamenti szavazáson, amellyel matematikailag meglehetne az elnökséghez szükséges támogatás.
Csakhogy a Brüsszelben tartózkodó Carles Puigdemont leváltott elnök, és Toni Comín volt katalán egészségügyi tanácsos nem vehet részt a szavazáson, mivel letartóztatási parancs van érvényben ellenük, szavazataik átruházása pedig ez esetben nem megengedett.
A...
2018-03-05 21:53:14
Katalán válság - A függetlenségi folyamat végéről írt egy privát üzenetben Carles Puigdemont
...
A Telecinco szerint a birtokába került üzenetet Toni Comín volt katalán egészségügyi tanácsosnak küldte a leváltott elnök, aki vele együtt három hónapja Brüsszelben tartózkodik, önkéntes száműzetésben.
Az üzenetet pedig az után írta, hogy kedden elhalasztották a parlamenti ülést, amelyen megkezdték volna az elnökválasztást.
"A katalán köztársaság utolsó napjait fogj...
2018-01-31 14:52:27
1 
Címkék: Oriol Junqueras, Katalán Köztársasági Baloldal, Köztársaság Tanácsa, Carles Puigdemont, Jordi Sánchez, David Sassoli, Európai Parlament, Európai Unió Bírósága, Európai Bíróság, Toni Comín, Lluis Puig, Meritxell Serret, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Andrews Egyetemen, katalán szeparatista, katalán parlament, előzetes letartóztatásban, függetlenségi folyamat, privát üzenetben, európai jogállamiságot, plenáris ülést, európai parlamentnek, jelenleg Madridban, megválasztott EP-képviselőknek, spanyol legfelsőbb, ellenük kiadott, belga szövetségi, szervezet küldetése, katalán függetlenségi, katalánok önrendelkezéshez, tavaly leváltott, hivatalban lévő, politikusok ellen, spanyol központi, parlamenti többséghez, elnök megválasztásához, szavazás első, parlamenti szavazáson, elnökséghez szükséges, birtokába került, leváltott elnök, üzenetet pedig, után írta, parlamenti ülést, katalán köztársaság, spanyolországban, börtönbüntetésre, letartóztatásban, spanyolországnak, börtönbüntetését, önrendelkezéshez,
© 2013 TVN.HU Kft.