Belépés
Átadták a megújult, tornateremmel bővített komlói Kodály általános iskolát
... ünnepségen jelen lévő diákokat megszólítva Soltész Miklós az összefogásnak, a közösség és a kapcsolatok ápolásának, valamint a keresztény értékek megtartásának fontosságát emelte ki.
Udvardy György pécsi katolikus megyés püspök közölte: az elmúlt egy évben végzett összetett fejlesztés során lebontották a régi óvodaépületet és új óvodát létesítettek, összességében az intézmény...
2018-12-07 16:42:09
Átadták a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont új tornacsarnokát
...
Udvardy György pécsi püspök köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az új tornacsarnok a teljes ember keresztény nevelését szolgáló lehetőség és feltétel. "Szeretnénk és akarunk jól sáfárkodni ezekkel a javakkal, és szeretnénk azokat az egyház küldetésének megfelelően felhasználni" - hangoztatta a főpásztor.
Az 1,6 milliárd forintos összköltségéből 900 milliót az Európai Unió, ...
2018-10-25 18:13:06
Megáldották a ferences nővérek új kápolnáját Kozármislenyben
...2018. október 9. kedd 17:32
Udvardy György pécsi megyéspüspök áldotta meg a kozármislenyi ferences nővérek új kápolnáját és a kolostor új épületrészét október 7-én.
Az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei szerzetesrend tagjai 1996 óta élnek Kozármislenyben. Ekkor készült el svájci támogatással a kolostor és a Flüei Szent Miklós-kolostortemplom. Néhány évvel később, 1998...
2018-10-10 18:59:40
Palkovics: a Corvinuson indult folyamatot az egész felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni
... hogy rendbe tették a gazdálkodást, etikai chartát dolgoztak ki, külhoni hallgatói önkormányzatokat támogattak és egyebek mellett hallgatókat támogató mentorprogramokat indítottak.
Udvardy György pécsi megyéspüspök arról beszélt, hogy minden, a célját szem előtt tartó közösség számára alapvető érték a bizalom és a tekintély, amire építhet. Amikor bizalomról beszélünk, azt éljü...
2018-10-06 15:40:57
Isten örök pillanatában vagyunk
... 18. kedd 15:01
Szeptember 15-én az ország egyetlen Szent Vér-kegyhelyére, Bátára szervezett zarándoklatot ötödik alkalommal a Pécsi Egyházmegye. A több mint ezer résztvevő - Udvardy György püspök kérésére - idén elsősorban a papi hivatásokért imádkozott. A Szent Vér-ereklyét új tartójában láthatták a zarándokok.
Szent vér ereklye
...................
2018-09-18 18:56:13
Boldog Brenner János vértanú ereklyéje.....
... irodaigazgató-helyettes helyezte el a Szent Vér ereklye korábbi tartójául szolgáló kereszt alakú ereklyetartóban.
A Brenner-ereklye bemutatására 2018. szeptember 2-án került sor Mohácson, ahol Udvardy György megyéspüspök közel hatszáz diák, nevelő és szülő részvételével ünnepélyes egyházmegyei tanévnyitó szentmisét mutatott be. A bátai Szent Vér ereklyét új tartójában szeptem...
2018-09-08 16:44:22
Reményünk oka: Isten igazmondó és hűséges
Udvardy György a kalocsai székesegyház búcsúján
2018. augusztus 16. csütörtök
Udvardy György pécsi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke főcelebrálásával mutattak be ünnepi, búcsúi szentmisét augusztus 15-én a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
Bővebben https://www.magyarkurir.hu/hirek/rem enyunk-oka-isten-igazmondo-es-husege s...
2018-08-17 15:54:16
A hétvégén tartják Havas Boldogasszony ünnepét Szeged-Alsóvároson
... tartanak az elhunytakért.
Vasárnap reggel szentmisét mutatnak be az édesanyai, édesapai hivatásokért. A délelőtti ünnepi szentmisét - melyet ünnepi körmenet követ - a templom előtti téren Udvardy György pécsi megyéspüspök mondja a családok békéjéért, egységéért felajánlva.
Délután a betegek gyógyulásáért imádkoznak, majd a betegekért, idősekért, orvosokért és ápolókért m...
2018-08-01 09:11:02
Püspöki áldásban részesültek a végzős gyógyszerészhallgatók
...2018. július 10. kedd 18:41
Július 6-án főpásztori áldást kaptak jövőbeni munkájukra a végzős pécsi gyógyszerészhallgatók a Szent Péter és Szent Pál-székesegyházban. Udvardy György megyéspüspök a hivatás erejéről beszélt az avatásuk előtt állóknak.
Bővebben ...
2018-07-10 19:19:12
Fülöp Attila: 56 ezer idős ember bentlakásos ellátásáról gondoskodik az állam
... Szent Lőrinc Gondozóotthon új, 3000 négyzetméter alapterületű épületrészének alapkőletételi ünnepségén kiemelte, hogy a beruházást a kormány több mint egymilliárd forinttal támogatja.
Udvardy György pécsi megyés püspök köszöntőjében hangsúlyozta: az egyház küldetése maga az ember, akinek méltósága, értéke van, legyen fiatal, idős vagy képességeiben meggyengült.
Az egyház...
2018-06-20 12:42:26
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Szent Mór Katolikus Iskolaközpont, Boldog Brenner János, Havas Boldogasszony, Fülöp Attila, Soltész Miklós, Udvardy György, Európai Unió, Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei, Flüei Szent Miklós-kolostortemplom, Szent Vér-kegyhelyére, Pécsi Egyházmegye, Szent Vér-ereklyét, Szent Vér, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Szent Péter, Szent Pál-székesegyházban, Szent Lőrinc Gondozóotthon, pécsi Szent, ferences nővérek, egész felsőoktatásra, hétvégén tartják, kapcsolatok ápolásának, keresztény értékek, évben végzett, régi óvodaépületet, teljes ember, egyház küldetésének, kozármislenyi ferences, célját szem, ország egyetlen, több mint, papi hivatásokért, bátai Szent, kalocsai székesegyház, délelőtti ünnepi, templom előtti, családok békéjéért, betegek gyógyulásáért, végzős pécsi, hivatás erejéről, avatásuk előtt, kormány több, egyház küldetése, önkormányzatokat, főcelebrálásával, összköltségéből, székesegyházban, ereklyetartóban, kozármislenyben, kolostortemplom, felsőoktatásra, alapkőletételi,
© 2013 TVN.HU Kft.