Belépés
Szent I. Szilveszter pápa 12.31
... alkotása (18. sz.)
......................

- SZENT I. SZILVESZTER PÁPA
Váci Egyházmegyei KatolikusTelevízió videó
A hét szentje sorozatban Hugyecz János gödöllői plébános atya beszél Szent I. Szilveszter pápáról.
...
2020-12-31 10:21:13
Évközi 34. vasárnap – Krisztus a Mindenség Királya
... ne önmagunkat, hanem téged és a te örömhíredet hirdessük! Segíts minket, hogy elutasítsuk a gazdagság és a hatalom kísértését és egyedül neked szolgáljunk!

*
- Váci egyházmegye
Krisztus, a mindenség királya - Gondolatok az olvasmányokhoz (2Sám 5,1-3; Ko...
2020-11-22 09:02:24
Konferenciát rendeztek Szent Jeromosról a Pázmányon
... munkásságáról beszéltek az előadók.
A konferenciát a PPKE HTK mellett a PPKE Bölcsészettudományi Kar Klasszika-filológia Tanszéke, a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat és a Váci Egyházmegyei Könyvtár szervezte. Az érdeklődők a járvány miatt online kísérhették figyelemmel a szimpóziumot.

Székely János szombathelyi megyéspüspök a konferencia résztvevőit üdvözölve...
2020-10-03 07:51:56
Öt éve nevezték ki a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye élére
Öt évvel ezelőtt, 2015. szeptember 21-én nevezte ki Ferenc pápa Palánki Ferencet a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye főpásztorává. Ünnepélyes beiktatására 2015. november 14-én került sor a debreceni Szent Anna-székesegyházban.
..................
Az Egyház nagyobb közösségének, egy egyházmegy...
2020-09-22 10:53:03
Átadták a Benczúr Gyula Rajziskolát Benczúrfalván
... a következő generáció szellemi, kulturális gondolkodását is alakíthatja.
Az ünnepségen részt vett Ürmössy György, Benczúr Gyula dédunokája is. A rajziskolát Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke szentelte meg.
A Szécsényhez tartozó Benczúrfalva (1927-ig Dolány) nevét az ideköltözött és itt elhunyt festőművész, egyetemi oktató tiszteletére vette fel. Benczúr Gyula ...
2020-07-16 15:24:54
Koronavírus - Budapesten és Pest megyében is újra tartanak nyilvános szentmiséket hétfőtől
... továbbra is üresek maradnak, a szentáldozás kizárólag kézbe adással történik. Perselyezni, adományt gyűjteni csak a mise végén lehet - írta.
Erdő Péter továbbra is felmentést ad a főegyházmegye területén élő híveknek a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól, és érvényben marad "a több gyónónak egyéni bűnvallomás nélkül adható általános szentségi feloldozás le...
2020-05-17 14:01:51
Koronavírus - Vidéken a legtöbb egyházmegyében újra tartanak nyilvános szentmisét
... maradását.
Azokban a templomokban, ahol nem megoldható a rendszeres fertőtlenítés, illetve a hívek közötti védőtávolság megtartása, továbbra sem engedélyezik a nyilvános miséket.
A legtöbb egyházmegyei előírás javasolja a szabadtéri misék tartását, kivéve a Váci Egyházmegyét, ahol tilos szabadtéri misét tartani az egyházmegye Pest megyén kívüli területén is.
A kormá...
2020-05-04 17:22:19
Koronavírus - Mégsem tarthatnak szabadtéri szentmiséket Szentkúton
... azonban a váci püspök korábbi rendelkezését módosítva május 10-től mégsem lehetséges szabadtéri miséket rendezni a nemzeti kegyhelyen.
A rendelkezés rögzíti továbbá, hogy a "váci egyházmegye Pest megyén kívüli területein (például Szentkúton) a templomban tarthatók szentmisék hétköznap és vasárnap, a következő feltételekkel: padonként egy ember üljön, ne közvetlen egymás mögöt...
2020-05-03 15:16:20
Húsvét - Online közvetítésekkel készülnek az egyházak a húsvétra
...
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szertartásai az egyházmegye Facebook-oldalán, valamint az EWTN-Bónum TV-n láthatók, a vasárnapi misét a Dunán is közvetítik.
Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke nagypénteken és húsvétvasárnap tart istentiszteletet, amelyek a Budahegyvidéki ...
2020-04-09 16:53:01
MSZP: egyenlő munkáért egyenlő bért kell kapniuk a nőknek és a férfiaknak
... társelnöki rendszert, amely egyenlő vezetői feladatot és láthatóságot biztosít a nőknek és a férfiaknak.
A rendezvényen az MSZP nőtagozatának közéleti díját vette át Beer Miklós, a Váci Egyházmegye nyugalmazott megyés püspöke, Karafiáth Orsolya költő, fordító, publicista, énekesnő, Sztojka Edina diplomás ápolónő és Gőgös Zoltán, az MSZP korábbi elnökhelyettese, agrárpolitikus...
2020-03-07 11:51:54
1 2 3 .8 9 .12 13 16 17 18 
Címkék: Szent, Mindenség Királya, Szent Jeromosról, Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, Benczúr Gyula Rajziskolát Benczúrfalván, SZENT, SZILVESZTER PÁPA, Váci Egyházmegyei KatolikusTelevízió, Hugyecz János, PPKE HTK, PPKE Bölcsészettudományi Kar Klasszika-filológia Tanszéke, Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat, Váci Egyházmegyei Könyvtár, Székely János, Palánki Ferencet, Szent Anna-székesegyházban, Ürmössy György, Benczúr Gyula, Varga Lajos, Váci Egyházmegye, Erdő Péter, Váci Egyházmegyét, Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében Erdő Péter, EWTN-Bónum TV-n, Bogárdi Szabó István, Magyarországi Református Egyház, Beer Miklós, Karafiáth Orsolya, Sztojka Edina, Gőgös Zoltán, legtöbb egyházmegyében, hatalom kísértését, mindenség királya, járvány miatt, konferencia résztvevőit, debreceni Szent, következő generáció, ünnepségen részt, rajziskolát Varga, szentáldozás kizárólag, mise végén, főegyházmegye területén, vasárnapi szentmisén, több gyónónak, rendszeres fertőtlenítés, hívek közötti, nyilvános miséket,
© 2013 TVN.HU Kft.