Belépés
Bővítik a prágai Václav Havel nemzetközi repülőteret
...
A repülőtér az idén 17,7 millió utast kezel, 5,8 százalékkal többet, mint tavaly.Václav Rehor szerint a repülőtér jelenleg kapacitáshiánnyal küzd, az idén a leszállások mintegy 10 százalékát volt kénytelen emiatt elutasítani. Az utasforgalom növekedése 2013 óta folyamatos.
A repülőtér legnagyobb beruházása az új le-, illetve felszállópálya megépítése. Ez párhuzamos lesz ...
2019-10-21 13:31:21
Konrád György-archívum nyílik a Berlini Művészeti Akadémián
... 1969-es bemutatkozó regénye, a Látogató dokumentációját, filozófiai és politikai kérdésekről szóló feljegyzéseit és olyan kiemelkedő európai személyiségekkel folytatott levelezését, mint Václav Havel néhai cseh polgárjogi harcos, író és államfő és Richard von Weizsäcker néhai német szövetségi elnök. A hagyaték Konrád György díjait és kitüntetéseit is tartalmazza.
A német szöv...
2019-10-08 21:22:10
Ilham Tohti és az Emberi Jogokért Felelős Ifjúsági Kezdeményezés kapta az idei Václav Havel-díjat
...
A tájékoztatás szerint az emberi jogok védelme érdekében kifejtett tevékenység elismeréséül hetedik alakommal átadott díjat azért érdemelte ki Ilham Tohti, mert több mint 20 éve dolgozik a kínai ujgur kisebbség helyzetének javítása, valamint az etnikumok közötti párbeszéd és megértés előmozdítása érdekében.
Ilham Tohti állítólagos "lázító és felforgató tevékenysége" miat...
2019-09-30 15:51:38
Megfilmesítik Václav Havel ellenzéki éveit
... ellenzéki aktivistából csehszlovák köztársasági elnök lett. A film lényegében azt fogja bemutatni, hogyan lett az emberi jogi harcosból hivatásos politikus - olvasható a közleményben.
Václav Havel szerepét Viktor Dvorák cseh színész fogja alakítani. A Slávek Horák rendezte alkotás ünnepélyes bemutatóját 2020 nyarára tervezik.
A film elsősorban a szereplők életét, jellemé...
2019-09-06 12:11:39
În opinia lui László Tőkés, maghiarii din Transilvania se află sub asediu şi la 30 de ani de la căderea dictatu
...
Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) a vorbit despre asta sâmbătă, în ziua de încheiere a celei de-a 30-a ediţii a Universităţii de Vară de la Tuşnad (Tusványos), la forumul la care a participat alături de premierul ungar Viktor Orbán. Fostul preot reformat din Timişoara a declarat: asediul continuă şi acum, după 1989.
"Serviciile secrete rom...
2019-07-27 12:02:00
Tusványos - Tőkés László: az erdélyi magyarság 30 évvel a diktatúra bukása után is ostrom alatt van
... ülnek börtönben. Az úzvölgyi katonai temető pedig már önmagában is példázza, hogy Székelyföld is ostrom alatt áll.
Kijelentette: tényleges rendszerváltozásra van szükség Romániában. Václav Havel volt cseh elnököt idézve tette hozzá: a posztkommunista rezsimet is meg kell dönteni.
Tőkés László kijelentette: minden bizonnyal a bukaresti bíróságon fog megemlékezni a triano...
2019-07-27 10:41:50
Megugrottak tavaly a prágai repülőtér bevételei
... tudósítása szerint a nyereség megugrásához elsősorban a repülőtér utasforgalmának nagymértékű növekedése járult hozzá. A prágai légikikötő tavaly rekordszámú, 16,8 millió utast kezelt.
A Václav Havel repülőtér összbevételei tavaly éves szinten 7 százalékkal 8,45 milliárd koronára emelkedtek. A bevételek legnagyobb része, 5,746 milliárd korona a repülőteret használó légitársa...
2019-07-17 15:52:09
PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál ősszel Budapesten
... felvezető, szeptember 24-i nulladik napot is tartják. Az intézmény képviseletében drMáriás azt fejtette ki, hogy az A38 életében az indulástól kezdve fontos szerepet játszott az irodalom, egykor Václav Havel vagy Adam Michnik is megfordult a hajón irodalmi esten.
A fesztiválon, szeptember 29-én a Lumenben fogják átadni a Műfordítók Egyesülete (MEGY) Jeromos Oroszlánja díját, ...
2019-06-17 13:42:15
Egy emberi jogi díjas volt bírót ítéltek börtönre Törökországban terrorszervezeti tagságért
... dolgozott.
Az egykori bírót 2016 októberében tartóztatták le, azóta előzetesben ült. A börtönben tartózkodott akkor is, amikor 2017 októberében az Európa Tanács Parlamentáris Közgyűlése kitüntette a Václav Havel emberi jogi díjjal. Arslan egykor a török alkotmánybíróság jelentéstevőjeként dolgozott.
A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés 2016 júliusa óta sza...
2019-01-18 18:32:01
Rekordszámú utast kezelt az idén a prágai Václav Havel repülőtér
... harmadik éve rekordmértékben növekszik. Az idén mintegy 1,4 millióval több utast fogunk kezelni, mint 2017-ben. A jövő évben további 3-5 százalékos növekedéssel számolunk" - mutatott rá Václav Rehor, a prágai repülőtér igazgató tanácsának elnöke.
A prágai repülőteret napi átlagban 46 ezer utas veszi igénybe, s számuk növekedése meghaladja az európai átlagot - jegyezte meg....
2018-12-17 10:11:30
1 2 3 ....18 19 ..28 29 ..36 37 38 
Címkék: Václav Havel, Konrád György-archívum, Berlini Művészeti Akadémián, Ilham Tohti, Emberi Jogokért Felelős Ifjúsági Kezdeményezés, Václav Havel-díjat, Megfilmesítik Václav Havel, László Tőkés, Tőkés László, PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál, Václav Rehor, Konrád György, Viktor Dvorák, Slávek Horák, Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar, Viktor Orbán, Adam Michnik, Műfordítók Egyesülete, Jeromos Oroszlánja, Európa Tanács Parlamentáris Közgyűlése, prágai Václav, idei Václav, erdélyi magyarság, diktatúra bukása, prágai repülőtér, emberi jogi, repülőtér jelenleg, leszállások mintegy, utasforgalom növekedése, repülőtér legnagyobb, hagyaték Konrád, német szöv, tájékoztatás szerint, emberi jogok, kínai ujgur, etnikumok közötti, film lényegében, film elsősorban, szereplők életét, vorbit despre, celei de-a, participat alături, úzvölgyi katonai, posztkommunista rezsimet, bukaresti bíróságon, nyereség megugrásához, repülőtér utasforgalmának, prágai légikikötő, bevételek legnagyobb, repülőteret használó,
© 2013 TVN.HU Kft.