Belépés
Az EU 297 millió euróval támogatja szíriai menekültek ellátását
... a támogatás célja a menekültek és az őket befogadó közösségek szociális védelmének növelése, a minőségi egészségügyhöz való hozzáférésük és a vízellátási infrastruktúra javítása.
Várhelyi Olivér szerint a regionális vagyonkezelői alap segítsége nélkülözhetetlen a szíriai háborúból menekülők és az őket befogadó országok számára.
Az alap mandátumának meghosszabbítása leh...
2019-12-05 19:53:37
Várhelyi Olivér: mindkét tagjelölt országgal meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat jövő tavasszal
...
Várhelyi Olivér, a nyugat-balkáni országok uniós integrációs folyamatáról folytatott ülésen hangsúlyozta, támogatni kell a Nyugat-Balkán országait uniós integrációs törekvéseikben, ugyanis ezek az országok Európa szívében találhatók.
A régió támogatása Európa saját érdeke is, ugyanis azzal mindenki nyer, ha a közvetlen szomszédságában található országok jólétben és bizto...
2019-12-04 19:01:31
Varga Judit a Die Weltben: két politikusnak van víziója Európa számára, az egyik Orbán Viktor
... megérteni, hogy történelmileg honnan jövünk, és miért térünk el egynémely szempontból az európai fősodortól" - mondta Varga Judit.
Hozzátette: az is örömteli, hogy a testület magyar tagja, Várhelyi Olivér a bővítési ügyeket kapta meg. Ez siker a magyar kormánynak, és igazolja együttműködési készségét.
Kiemelte, hogy azért támogatták Ursula von der Leyent, mert nagymérték...
2019-12-04 15:31:11
Várhelyi Olivér: hiteles csatlakozási perspektívát kell biztosítania a Nyugat-Balkán országainak
...
Várhelyi Olivér, a nyugat-balkáni országok uniós integrációs folyamatáról folytatott kerekasztal beszélgetésen hangsúlyozta, minél hamarabb meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával.
Ezek az országok már teljesítettek, ezért az uniónak kötelessége megkezdeni velük a tárgyalásokat. Ugyanakkor egyeztetésre van szükség azokkal az uniós ta...
2019-12-03 21:32:08
Alapjogokért Központ: Ursula von der Leyen kihozhatja az EU-t a válságokból
... bánni az optimizmussal, mert nyomás esetén nem mindig tart ki az elképzelései mellett - vélekedett az elemző.
Kiemelte: mivel a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztos Várhelyi Olivér lesz, Magyarországnak fontos szerepe lesz az EU-ban a következő években.
Párkányi Eszter beszélt arról is, hogy az új európai parlamenti ciklusban nehezebb lesz döntést hozni, m...
2019-12-03 09:01:08
Szájer: reménykedünk, hogy változást hoz az új Európai Bizottság
...
Szájer József az Alapjogokért Központ Európa & Unió - Föderalisták és szuverenisták 70 éves harca - ki nevet a végén? című konferenciáján hallatlan sikernek nevezte, hogy a magyar biztos, Várhelyi Olivér lett felelős a szomszédságpolitikáért és a bővítésért.
A bővítés a következő öt év stratégiai ágazata lesz, és Magyarország éppen ezt a portfóliót akarta megkapni. Ez el...
2019-12-02 19:12:52
EU-tisztújítás - Von der Leyen: hiteles európai integrációs perspektívát kell kínálni a Nyugat-Balkán számára
...
Magyarország uniós biztosa Várhelyi Olivér a szomszédság- és bővítéspolitika területéért felelős tárcát vezeti a következő öt évben.
Ursula von der Leyen, vasárnap hivatalba lépett új bizottsági elnök azt hangsúlyozta: hogy a nyugat-balkáni régió európai integrációjának perspektívája segített felszámolni a történelmi megosztottságot, és fontos politikai és gazdasági refo...
2019-12-02 19:02:21
Szijjártó: grupul V4 aşteaptă de la noua Comisie Europeană să accelereze procesul de lărgirea a UE
... lărgirii Uniunii Europene şi a integrării Balcanilor de Vest."
El a subliniat: este convins că domeniul lărgirii a ajuns în mâini bune odată cu validarea comisarului ungar Olivér Várhelyi.
"Am convenit că Grupul V4 va sprijini eforturile comisarului ungar în scopul accelerării procesului de lărgire", a adăugat Péter Szijjártó. "Noi considerăm - a explicat ministrul -, că...
2019-12-02 15:12:07
Szijjártó: a V4-ek az uniós bővítési folyamat felgyorsítását várják az új Európai Bizottságtól
... volt. Ezért azt várjuk az új Európai Bizottságtól, hogy új korszakot nyisson az Európai Unió bővítésének és a Nyugat-Balkán integrálásának tekintetében."
Aláhúzta: meggyőződése, hogy Várhelyi Olivér magyar biztossal jó kezekbe került a bővítés területe.
"Megállapodtunk abban, hogy a V4-ek támogatni fogják a magyar bővítési biztos törekvését a bővítési folyamat felgyorsít...
2019-12-02 13:42:01
EU-tisztújítás - Juncker: az Európai Bizottság új elnöke gondoskodjon Európáról
... fogalmazott Jean-Claude Juncker.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén szerdán szavazta meg az új összetételű, ...
2019-11-29 16:09:00
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Várhelyi Olivér, Varga Judit, Orbán Viktor, Alapjogokért Központ, Európai Bizottság, Comisie Europeană, Európai Bizottságtól, Párkányi Eszter, Szájer József, Alapjogokért Központ Európa, Uniunii Europene, Olivér Várhelyi, Grupul V4, Péter Szijjártó, Európai Unió, Jean-Claude Juncker, Európai Parlament, csatlakozási tárgyalásokat, egyik Orbán, uniós bővítési, támogatás célja, őket befogadó, minőségi egészségügyhöz, vízellátási infrastruktúra, regionális vagyonkezelői, szíriai háborúból, alap mandátumának, nyugat-balkáni országok, országok Európa, régió támogatása, közvetlen szomszédságában, európai fősodortól, testület magyar, bővítési ügyeket, magyar kormánynak, uniónak kötelessége, elképzelései mellett, következő években, magyar biztos, portfóliót akarta, nyugat-balkáni régió, történelmi megosztottságot, integrării Balcanilor, adăugat Péter, explicat ministrul, bővítés területe, magyar bővítési, bővítési folyamat, nélkülözhetetlen, meghosszabbítása, megosztottságot, integrációjának, bővítéspolitika,
© 2013 TVN.HU Kft.