Belépés
A lengyel ellenzék reméli, hogy a Velencei Bizottság feltárja a bíróságokról szóló törvénymódosítások alkotmány
... szejm elmulasztott - jelentette ki Grodzki, miután fogadta az alkotmányjogászokból álló nemzetközi testület küldöttségét. Szerinte a "lehető legszélesebb körű egyeztetés" az Európai Bizottsággal, a VB-vel, valamint a lengyelországi szervezetekkel és szakértőkkel a készülő törvények szabályszerűségét szolgálja.
A szenátusi elnök elmondta: a Velencei Bizottság gyorsított eljárá...
2020-01-09 16:48:09
A lengyel szejm megszavazta a bíróságokról szóló törvények módosításait
... hogy a pénteken közzétett levélben az Európai Bizottság cseh alelnöke, Vera Jourová arra szólította fel a vezető lengyel politikusokat: a módosítási tervezetet egyeztessék a Velencei Bizottsággal, addig függesszék fel az erre vonatkozó törvényhozást.
Piotr Müller kormányszóvivő újságíróknak Jourová levele kapcsán elmondta: ez hiányos információkon alapszik, a kormánypárt pedi...
2019-12-20 18:21:56
EU-bizottság: Románia adós, Bulgária jól halad az igazságügyi reform végrehajtásával
... szükséges kötelezettségvállalását.
Bulgáriának figyelemmel kell kísérnie a reformok végrehajtását, támogatnia kell azok f visszafordíthatatlanságát, amely alapja lesz az uniós bizottsággal kezdődő, átfogó jogállamisági mechanizmus keretében folytatott párbeszédnek - írták.
A korrupció elleni küzdelemmel összefüggő reformokra irányuló kötelezettségvállaláson belül a jelen...
2019-10-22 17:52:31
Timmermans: nem elegendő egy meghallgatás a magyar hetes cikkes eljárás ügyében
... hivatkoztak a dokumentumban, például a Velencei Bizottságot, s így fókuszáltan végigvenni bizonyos témákat.
Hozzátette, tévedés azt hinni, hogy a novemberben hivatalba lépő új Európai Bizottsággal véget ér majd egy korszak, minthogy az új testület azonos eltökéltséggel fog fellépni a jogállamiság védelmében.
"A jogállamiság tisztelete nélkül nincs Európai Unió" - fogalma...
2019-09-16 20:42:49
Trócsányi: sikeres a Velencei Bizottsággal folytatott párbeszéd a közigazgatási bíróságokról
...
A miniszter azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy pénteken részt vett a Velencei Bizottság ülésén, amelyen a testület elfogadta a közigazgatási bírósági szervezet felállításával kapcsolatos törvényekről szóló véleményét.
Emlékeztetett arra: a vizsgálatot még novemberben kezdeményezte, figyelemmel arra, hogy az igazságszolgáltatás függetlensége a demokrácia alapja. Magyaro...
2019-03-15 15:01:42
Szijjártó Berlinben: folyamatosan javítani kell az együttműködést Németországgal
... Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalását".
Szijjártó Péter erről elmondta, hogy a Stop Soros elnevezésű törvénytervezet ügyében nem tett semmiféle "vállalást" a Velencei Bizottsággal kapcsolatban.
A törvénytervezetről a magyar Országgyűlés dönt, a parlament feladata annak meghatározása, hogy milyen ütemezésben, és mikor dönt a javaslatról - emelte ki.
"Azt azon...
2018-06-05 12:31:33
Ha valamit nem értenek, kérdezzék Petikét
... van a soros hazugságaitokkal.

Az viszont tök vicces is lehetne, ha nem volna szánalmas, ahogyan az Egyesült Államok előtti lefetyelő térdre borulásod közepette a Velencei Bizottsággal takarózol az ukrajnai kisebbségi ügyben. Najó, itt bejön a képbe Soros, hiába próbálom kerülgetni a témát.

Szóval amikor néhány napja kiszivárgott, hogy az egyik feltétele annak...
2018-06-03 23:25:53
Ismét az alkotmánybíróság elé kerül a román igazságügyi reformcsomag
... ügyészségi visszaélések megakadályozása érdekében van szükség a reformcsomag elfogadására.
Az elnök arra kérte az alkotmánybíróságot, ne siesse el a döntést, és konzultáljon a Velencei Bizottsággal.
Iohannis március elején még azt közölte: nem fogja kikérni a Velencei Bizottság véleményét, ugyanis minden bizonnyal később fogja álláspontját közzé tenni, mint amilyen határ...
2018-05-02 13:24:27
Trócsányi: "nem teljesen megnyugtató" az együttműködés az Európai Bizottsággal
...
A tárcavezető azt mondta, a brüsszeli testület rendkívül rövid válaszadási határidőket jelöl meg a magyar kormánynak bizonyos kérdésekben, miközben átpolitizáltság jellemző a kiemelt ügyekben. A szaktárca ennek ellenére magas színvonalú válaszokat ad - jelentette ki.

A miniszter hangsúlyozta, miközben nagy ügyek körül "hisztéria van", a többi téma zömének esetében...
2017-12-11 09:41:51
Külföldi egyetemek - Trócsányi: a kormány benyújtotta a felsőoktatási törvény módosítását
... a mostani törvényjavaslattal meghatározott új határidő elegendő idő lesz a feltételek teljesítésére valamennyi érintett, még az amerikai CEU számára is.
Hozzátette: az Európai Bizottsággal folytatott, a magyar kormány részéről teljes mértékben jogi, szakértői jellegű vitának tekintett párbeszéd folyamatban van, ezért a kormány bízik abban, hogy a kötelezettségszegési eljárás ...
2017-10-13 13:52:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Velencei Bizottság, Velencei Bizottsággal, Szijjártó Berlinben, Európai Bizottsággal, Európai Bizottság, Vera Jourová, Piotr Müller, Velencei Bizottságot, Európai Unió, Tanács Velencei Bizottságának, Szijjártó Péter, Stop Soros, Egyesült Államok, lengyel ellenzék, bíróságokról szóló, lengyel szejm, igazságügyi reform, magyar hetes, közigazgatási bíróságokról, együttműködést Németországgal, román igazságügyi, kormány benyújtotta, felsőoktatási törvény, lengyelországi szervezetekkel, készülő törvények, szenátusi elnök, pénteken közzétett, vezető lengyel, módosítási tervezetet, erre vonatkozó, kormánypárt pedi, reformok végrehajtását, uniós bizottsággal, korrupció elleni, novemberben hivatalba, jogállamiság védelmében, jogállamiság tisztelete, miniszter azután, testület elfogadta, közigazgatási bírósági, demokrácia alapja, magyar Országgyűlés, parlament feladata, soros hazugságaitokkal, ukrajnai kisebbségi, képbe Soros, egyik feltétele, reformcsomag elfogadására, elnök arra, brüsszeli testület,
© 2013 TVN.HU Kft.