Belépés
Ursula Von der Leyen: a nemek közötti egyenlőség olyan uniós alapelvünk, amelyet még nem sikerült megvalósítani
... elnök elmondta, hogy az új stratégia jelentősebb és gyorsabb eredmények elérésére törekszik a nemek közötti egyenlőség előmozdításában, ami az Európai Bizottság egyik prioritása.
Vera Jourová, az értékekért és az átláthatóságért felelős uniós alelnök kijelentette, hogy az EU-ban általában jó a nők helyzete, de vannak még számottevő egyenlőtlenségek. Hangsúlyozta, hogy mivel a...
2020-03-05 17:23:09
Müncheni konferencia - Csökkentené a menedékkérők befogadásától elzárkózó tagállamok uniós támogatását a német
...
A politikus a konferencia egy panelbeszélgetésén a jogállamiság elveinek tisztelete és az EU-s támogatások kifizetése összekapcsolásának ügyéről szólva kiemelte: nem újdonság, hogy bizonyos szabályok megsértéséért büntetés jár a tagállamoknak, és ezt a megoldást újabb területekre is ki kell terjeszteni.
Ilyen terület a menekültüggyel kapcsolatos tagállamok közötti szolid...
2020-02-16 13:21:45
Opoziţia ungară a susţinut în Parlamentul Eeuropean o conferinţă despre "demontarea" culturii, educaţiei, ştiin
La conferinţa de presă care a precedat conferinţa, Anna Gács, preşedintele Reţelei de Educaţie a Universităţii Eötvös Loránd din Budapesta (ELTE), a spus că raportul se concentrează asupra acelor "procese agresive, de centralizare" din domeniul educaţiei, ştiinţei şi culturii, care reprezintă, pe bună dreptate, motive de îngrijorare. Potrivit acesteia, raportul a fost realizat de 3...
2020-01-28 17:12:48
A magyar kultúra, az oktatás, a tudomány és a média "leépítéséről" tartottak konferenciát ellenzéki politikusok
...
A konferenciát azzal a céllal rendezték, hogy felhívják a figyelmet a magyarországi "illiberalizmus nemcsak a jogállamiságra, de a társadalomra gyakorolt hatására is". A konferencián a résztvevők bemutatták a rendezvény címével azonos jelentést, amelyet magyar értelmiségek állítottak össze.
A konferenciát megelőző sajtótájékoztatón Gács Anna, az ELTE Oktatási Hálózatának...
2020-01-28 13:21:27
Az Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordult a lengyel bíróságokat érintő törvénymódosítás miatt
...
"Az Európai Bizottság nagyon aggódik a lengyel jogállamiság helyzete miatt. Többször jeleztük már aggodalmunkat, és azon a véleményen vagyunk, hogy sürgősen konstruktív párbeszédet kell kezdeni az ügyben. Nem habozunk, hogy megtegyük a megfelelő lépéseket" - mondta Christian Wigand illetékes szóvivő a bizottság péntek déli sajtótájékoztatóján.
A szóvivő hozzátette, hogy ...
2020-01-24 18:11:57
Az Európai Bizottság felszólította Varsót a Velencei Bizottság ajánlásainak teljesítésére
... hírügynökséghez, amelyben arról számolt be, hogy a brüsszeli testület tanulmányozni fogja az előző nap kiadott állásfoglalást, és beépíti saját helyzetértékelésébe.
A szóvivő visszautalt Vera Jourová európai értékek védelméért felelős uniós biztos decemberi levelére, amelyben konzultációkra szólította fel Lengyelországot ezen kérdésben, és egyben a közös alapértékek tisztelet...
2020-01-17 20:56:24
A lengyel felsőház elvetette a bíróságokról szóló törvénymódosításokat
... kormány által nem hivatalosnak tekintett állásfoglalását. A bizottság küldöttsége múlt héten járt Varsóban Tomasz Grodzki felsőházi elnök meghívására.
Az Európai Bizottság nevében Vera Jourová cseh alelnök már egy decemberi levelében kérte, hogy Varsó állítsa le a módosítást. Hasonló tartalmú levelet írt múlt héten az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatovic.
E...
2020-01-17 18:06:39
A történelem meghamisításáról vitázott az Európai Parlament
...
A vitát kiváltó ok a lengyel alsóház múlt csütörtökön egyhangúlag elfogadott határozata volt, amely Vlagyimir Putyin nyilatkozatára reagált, amelyben az orosz elnök kétségbe vonta az 1939. augusztus 23-i Molotov-Ribbentrop-paktum jelentőségét a második világháború kirobbantásában.
Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője hangsúl...
2020-01-15 20:43:01
Uniós biztos: a magyar kormány intézkedései indokolttá teszik a 7-es cikk szerinti eljárás folytatását
...
Vera Jourová leszögezte: alapvető fontosságú, hogy valamennyi uniós intézmény azon dolgozzon, hogy minden tagországban fenntartsák és megóvják a jogállamiságot.
Az Európai Bizottság párbeszédre és megelőzésre törekszik Magyarországgal, azonban soha nem fog habozni, hogy minden szükséges lépést megtegyen a jogállamiság magyarországi biztosítása érdekében - tette hozzá....
2020-01-15 20:22:39
A lengyel szejm megszavazta a bíróságokról szóló törvények módosításait
... Velencei Bizottság véleményét is kérheti a törvényhozói folyamat során.
Grodzki kijelentésének előzménye, hogy a pénteken közzétett levélben az Európai Bizottság cseh alelnöke, Vera Jourová arra szólította fel a vezető lengyel politikusokat: a módosítási tervezetet egyeztessék a Velencei Bizottsággal, addig függesszék fel az erre vonatkozó törvényhozást.
Piotr Müller kor...
2019-12-20 18:21:56
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Ursula Von, Parlamentul Eeuropean, Európai Bizottság, Európai Bírósághoz, Velencei Bizottság, Európai Parlament, Vera Jourová, Anna Gács, Universităţii Eötvös Loránd, Gács Anna, ELTE Oktatási Hálózatának, Christian Wigand, Varsóban Tomasz Grodzki, Európa Tanács, Dunja Mijatovic, Vlagyimir Putyin, Manfred Weber, Európai Néppárt, Velencei Bizottsággal, Piotr Müller, nemek közötti, menedékkérők befogadásától, magyar kultúra, lengyel bíróságokat, lengyel felsőház, bíróságokról szóló, történelem meghamisításáról, magyar kormány, 7-es cikk, lengyel szejm, átláthatóságért felelős, jogállamiság elveinek, megoldást újabb, menekültüggyel kapcsolatos, precedat conferinţa, fost realizat, konferenciát azzal, céllal rendezték, társadalomra gyakorolt, résztvevők bemutatták, rendezvény címével, konferenciát megelőző, lengyel jogállamiság, véleményen vagyunk, megfelelő lépéseket, bizottság péntek, szóvivő hozzátette, brüsszeli testület, szóvivő visszautalt, közös alapértékek, bizottság küldöttsége, decemberi levelében,
© 2013 TVN.HU Kft.